Αταυτοποίητη πηγή έκοψε τις επικοινωνίες 2 τουρκικών υποβρυχίων στ΄ ανοιχτά της Λιβύης.

”Οι επικοινωνίες των δύο τουρκικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο θάλασσα στ΄ανοιχτά της ακτής της Λιβύης μπλοκάρονται από άγνωστη πηγή” ανέφερε μέσο ναυτικής κατασκοπείας χθες στις 1.00 τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα…..H Toυρκία έχασε επαφή με τα 2 της υποβρύχια αναφέρει αραβόφωνο μέσο εξειδικευμένο στην άμυνα….

Ο Τουρκία έχασε την επαφή με δύο από τα ναυτικά υποβρύχια της στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης λόγω παρεμβολών από μια άγνωστη πηγή..

Η πηγή που αποκαλύπτει το συμβάν έχει λογαριασμό από Μπαχάμες ασχολείται με την αντιτρομοκρατία και ναυτική κατασκοπεία ονομάζεται Edward δηλώνει ”Ιδιωτικός στρατιωτικός ανάδοχος (Humint)” κι αναφέρει επίσης: “Τα συστήματα επικοινωνίας δύο τουρκικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης υπέστησαν παρεμβολές από άγνωστη πηγή.”

Η Τουρκία σφίγγει από θαλάσσης το κλοιό στη Σύρτη….

Σήμερα τούρκικο πολεμικό πλοίο αγκυροβολεί στις ακτές της Σύρτης και οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης, της Zawiya και της Zintan συγκεντρώνονται για πρώτη φορά στη Misrata και μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτοφυλακών Misurata..

O GNA είναι πάντα στα περίχωρα της Σύρτης και ο LNA εντός της πόλης λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο Σίσι για εκεχειρία.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Λιβύης που πρόσκειται στο Χαφτάρ ο Ageela Saleh φθάνει στη Μόσχα…Ενώ ο εκπρόσωπος του LNA ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari δίνει το τόνο εμπλοκής Ρωσίας: η Τουρκία καταχράται το ότι είναι μέλος του NATO για να κατακτήσει τη Λιβύη…Επομένως, ρωτάμε το ΝΑΤΟ είστε διατεθειμένοι να εμπλακείτε σε έναν πόλεμο για να υποστηρίξετε τη συνωμοσία της Τουρκίας για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, απειλώντας τη σταθερότητα στην περιοχή;

Tηλεφωνική συνομιλία Πούτιν Σίσι φαίνεται ζεσταίνεται ο άξονας…..Σε ανακοινωθέν του Κρεμλίνου αναφέρεται…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi, με πρωτοβουλία της αιγυπτιακής πλευράς.
Η κατάσταση στη Λιβύη συζητήθηκε λεπτομερώς. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο στις 6 Ιουνίου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Aguila Saleh και τον Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Khalifa Haftar, όπου προτάθηκαν μέτρα για πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη. Η ρωσική πλευρά επαίνεσε τις διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για συνεχή συντονισμό των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ταχείας παύσης των εχθροπραξιών και την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Λιβύης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή στην σκακιέρα της διπλωματίας οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Τουρκίας δεσμεύθηκαν να επανασυμφιλιώσουν τις 2 αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Λιβύη. Διπλωματικός πυρετός και στρατιωτική εγρήγορση από πολλές πλευρές παρατηρείται αυτές τις ώρες..

dimpenews.com