courrierinternational: η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παγιδευμένη στον ισλαμισμό. Διεθνώς απομονωμένη η Τουρκία λόγω ιδεολογίας Αδελφών Μουσουλμάνων, λέει Τούρκος πολιτικός…

Στην Τουρκία, η παγίδα μιας εξωτερικής πολιτικής οδηγημένης από τον ισλαμισμό.

Η τούρκικη διπλωματία ευθυγραμμισμένη στα συμφέροντα των Αδελφών Μουσουλμάνων είναι καταστροφική αναλύει ένας τ. βουλευτής του AKP, που θλίβεται να βλέπει τη χώρα του ν΄απομονώνεται στη διεθνή σκηνή.

Αυτά τα τελευταία χρόνια η εξωτερική πολιτική του AKP μέσα στην περιοχή δεν είναι κατά προτεραιότητα θεμελιωμένη στα εθνικά συμφέροντα αλλά επί της ιδεολογίας των Αδελφών Μουσουλμάνων.Η προσχώρηση σε αυτή την ιδεολογία διαδραμάτισε ένα μεγάλο ρόλο στην αναπτυσσόμενη αντιπαλότητα των γειτονικών χωρών προς την Τουρκία.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτές οι χώρες αντίπαλες στην επιρροή των Αδελφών Μουσουλμάνων κατέληξαν να ενωθούν σφυρηλατώντας συμμαχίες με τους παραδοσιακούς αντιπάλους της Τουρκίας. Οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία έχουν επιδεινωθεί. Ομοίως για ιδεολογικούς λόγους η σχέση με Ισραήλ επιδεινώθηκε. Έκτοτε αυτές οι χώρες συμμάχησαν με Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το κίνημα των Ikhwan, ή Αδελφών Μουσουλμάνων είναι ένας από τους κλάδους επιρροής του πολιτικού ισλάμ στον μουσουλμανικό κόσμο.Η οργάνωση δημιουργήθηκε το 1928 στην Αίγυπτο και γρήγορα εξαπλώθηκε σε χώρες της περιοχής. Στόχος της είναι να επιβληθεί στο κράτος και να το τροποποιήσει αλλά και την κοινωνία σύμφωνα με το θρησκευτικό όραμα, οπτική του.

Μπορούμε μα θεωρήσουμε πως το AKP [το ισλαμιστικό κόμμα στην εξουσία] είναι ένα κόμμα “Αδελφών Μουσουλμάνων” ; Aπό το τέλος της δεκαετίας του 1960, τα γραπτά των Αδελφών Μουσουλμάνων ιδιαίτερα των διανοουμένων και ηγετών τους μεταφράστηκαν στα τούρκικά. Αυτές οι αναγνώσεις βαθύτατα επηρέασαν τους διευθύνοντες που AKP.

Ωστόσο οι διανοούμενοι του AKP δεν παρήγαγαν ποτέ έργα επιρροής στο γαλαξία των Αδελφών Μουσουλμάνων.[…] courrierinternational 6/7/20

dimpenews.com

One thought on “courrierinternational: η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παγιδευμένη στον ισλαμισμό. Διεθνώς απομονωμένη η Τουρκία λόγω ιδεολογίας Αδελφών Μουσουλμάνων, λέει Τούρκος πολιτικός…

Comments are closed.