Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι Ταλμουδικό μέτρο αντιμετώπισης της λέπρας….Είμαστε πλέον προ ή μετα Χριστόν;;

Υπάρχει κάτι οξύμωρο και λείαν αντιφατικό..Τα σύγχρονα κράτη ως και οι πυρηνικές υπερδυνάμεις του πολέμου των άστρων της τεχνητής νοημοσύνης και της νανοτεχνολογίας κατέφυγαν όχι μόνο στο μεσαιωνικό μέτρο της καραντίνας του 13 αι μ.Χ αλλά και στην π. Χ κοινωνική αποστασιοποίηση που περιγράφεται και ορίζεται ρητά στο εβραϊκό Talmud για να σώσουν τον κόσμο από τον επικατάρατο ιό :

” Το Talmud απαιτούσε ο λεπρός να είναι στα 6 πόδια (1,8 m) από τα άλλα πρόσωπα και στα 150 πόδια (45,6 m) όταν πνέει άνεμος . Σύμφωνα με το Mishna,όλοι όσοι άγγιξαν το λεπρό ( σσ.τα ίδια και για νεκρό) βρέθηκαν δίπλα του ή άγγιξαν κάτι που ακούμπησε ή μπήκαν σπίτι του ήταν τελετουργικά ακάθαρτοι …” Το Mishnah ή Mishna είναι η πρώτη μεγάλη γραπτή συλλογή των Ιουδαιστικών προφορικών παραδόσεων που είναι γνωστές ως Ταλμούδ.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται σήμερα: ”Αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.” Αυτές οι διατάξεις που εμφανίζονται ως αμιγώς ιατρικές στο ιστορικό προηγούμενο ήταν υγειονομικοθρησκευτικές με βάση το παράδειγμα του Ταλμούδ οπότε ένας χριστιανός ή κι ένας άθεος ακόμη ή κι άλλου δόγματος μη ιουδαιστής νομιμοποιείται να επικαλεστεί τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης αναφορικά με την τήρηση..Αυτά στις δημοκρατίες και όταν οι ναοί ως και τα μοναστήρια ήταν θεματοφύλακες της Ορθοδοξίας κι όχι φερέφωνα της εκάστοτε κοσμικής εξουσίας…

Αναχρονισμός και πισωγύρισμα όπου καταραμένοι και ακάθαρτοι είναι και πάλι οι νεκροί οι λεπροί οι χολερικοί οι εν δυνάμει κοβιντοχτυπημένοι κλπ Ο κόσμος επανήλθε πριν την Α΄Έλευσή Του γι αυτό η Β΄του Παρουσία είναι και πάλι ιστορικά αναγκαία όσο και προδιαγεγραμμένη. Αφού ο χριστιανισμός της ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης εμφανίζει στοιχεία εσωτερικής διαπάλης όπου τα στοιχεία του ιουδαισμού επικρατούν αυτά της χριστιανικής παράδοσης..Μηδενίστηκε το κοντέρ. Η τήρηση αυτών των μέτρων των ταλμουδικών μέτρων ισοδυναμεί με την επαναφορά της περιτομής θέμα που απασχόλησε την πρώτη αποστολική σύνοδο το 48 μ. Χ. Και η περιτομή έχει να κάνει και με την αντίληψη περί υγιεινής. Αύριο γιατί όχι να μην επιβληθεί και καθολική περιτομή σε παγκόσμια κλίμακα;;;..

Ο Χριστός απελευθέρωσε τον κόσμο από τη δουλεία των προκαταλήψεων και του σκοταδισμού από στερεοτυπικούς φόβους κι από αυτή την άποψη όντως επέφερε μια κοινωνική επανάσταση σε καθεστηκυίες αντιλήψεις και νοοτροπίες ειδικά σε μια εποχή που η ιατρική δεν ήταν προηγμένη….Συνήθως οι επιστήμες δεν πισωπατούν αλλά εδώ συνέβη κι αυτό..

Ως και την ανάσα μας φυλάκισαν έγραψε κάποιος για τη μάσκα …

dimpenews.com