Το Oruc Reis ”τρύπησε” την ελληνική υφαλοκρηπίδα,ΑΟΖ εισχωρώντας 10 νμ εντός της. Ποιά θα είναι η απάντηση Ελλάδας;;

To ερευνητικό τούρκικο σκάφος Oruc Reis πριν λίγο απόγευμα Δευτέρας 10/8/20 τρύπησε την ελληνική υφαλοκπρηπίδα, AOZ ευρισκόμενο εντός αυτής 10 ναυτικά μίλια σε μια απόσταση 88 ναυτικών μιλίων νότια του Καστελόριζου μετά από ένα παραπλανητικό περίπλους στην Κυπριακή ΑΟΖ. Συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία . Ποιά θα είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς που έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την AOZ υφαλοκρηπίδα και τα ελληνικά χωρικά ύδατα;;

Στο μεταξύ Nέα Navtex εξέδωσε η Τουρκία που απαντάει στην ελληνική αντιNavtex και ισχυρίζεται ότι το σκάφος κάνει έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Το Oruc Reis νωρίτερα βρισκόταν στην Κυπριακή ΑΟΖ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ποντίσει καλώδια.

Προηγουμένως ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex, με την οποία ακυρώνει την τουρκική αναγγελία για τη δέσμευση της περιοχής στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

Ελληνικά και τούρκικα πλοία βρίσκονται σε διάταξη αντιπαράθεσης πλέον στο Αιγαίο….

Σύμφωνα με το skai.gr ελληνικά πολεμικά πλοία καλούν τον κυβερνήτη του Oruc Reis να αποχωρήσει από την περιοχή.Το Ορούτς Ρέις έχει ποντίσει καλώδια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας.Tο τουρκικό σκάφος, άνοιξε τον πομπό του για να δείξει ότι είναι μέσα στα χωρικά ύδατα.Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν ηχογραφημένο μήνυμα στον ασύρματο κάθε 15′ που λέει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν πως το ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε σεισμογραφικές δραστηριότητες ..

Εικόνα

Σε προκλητικές δηλώσεις του πριν λίγο ο Ερντογάν είπε ότι το Oruc Reis μετακινήθηκε στην περιοχή της επιχείρησής του χθες στις 8 μ.μ. και άρχισε να επιχειρεί αυτό το πρωί στις 8 π.μ.Προσθέτει ότι καμία χώρα δεν θα υποκύψει σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις, αναφερόμενος σε ελληνικούς ισχυρισμούς.”

Η τελευταία θέση του Oruc Reis είναι στα 91 ναυτικά μίλια Νότια του Καστελόριζου κι 22 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων, πιθανότατα δεν έχει αναπτύξει καλώδια και αν έχει ο τρόπος της κίνησής του δεν παραπέμπει σε σεισμική έρευνα σύμφωνα με μια εκτίμηση.

Εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δείχνει ότι δεν έχει διάθεση ν’αποσυρθεί.Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έδωσε τελεσίγραφο στον Oruç Reis μέχρι τις 23.00 μμ να αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Τ. Γ. Τμήμα Εθνικής Άμυνας:στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε η σεισμογραφική δραστηριότητα της Τουρκίας με το ORUÇ REIS.
Το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται και προστατεύεται από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Τουρκικά F-16 πετούν τώρα στο Αιγαίο Πέλαγος…Τα τουρκικά F-16 πετούν πάνω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. 12 τουρκικά στρατιωτικά ναυτικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή!

dimpenews.com

One thought on “Το Oruc Reis ”τρύπησε” την ελληνική υφαλοκρηπίδα,ΑΟΖ εισχωρώντας 10 νμ εντός της. Ποιά θα είναι η απάντηση Ελλάδας;;

Comments are closed.