Umih (Σωματείο Επαγγελματιών): 250.000 εργαζόμενοι σε μπαρ, εστιατόρια,ξενοδοχεία θα βγουν σε 1 μήνα στην ανεργία στη Γαλλία λόγω μέτρων covid.. 34.000 bar κι εστιατόρια θα κλείσουν….

”οι μάσκες θα πέσουν οι υπουργοί επίσης”

Σύμφωνα με το κύριο σωματείο επαγγελματιών, το Umih, περί το 15% των 220.000 επιχειρήσεων του τομέα εστίασης-διασκέδασης-ξενοδοχείων-τουρισμού δηλ. – cafés, bars, ξενοδοχεία, restaurants, brasseries, ντισκοτέκ – θα μπορούσαν να κλείσουν τον επερχόμενο μήνα στη Γαλλία και 220 με 250.000 υπάλληλοι θα βρεθούν στην ανεργία. Δηλ. θα κλείσουν περί τα 34.000 bar κι εστιατόρια… Σύμφωνα με το AFP o Franck Delvau, πρόεδρος του Umih στο Paris Ile-de-France διαμαρτύρεται γιατί όπως είπε ότι στιγματίζουν το επάγγελμά μας λέγοντας ότι είναι χώρος υψηλής μεταδοτικότητας ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι οι κατ΄εξοχήν πολυσύχναστοι χώροι παραμένουν στο απυρόβλητο

Eίπε επίσης ότι ανησυχεί για την τηλεργασία- η εξ αποστάσεως- που οφείλει να είναι “όσο ποτέ πιο προωθημένη” στις ζώνες κινδύνου σύμφωνα με την κυβέρνηση. “Η τηλεργασία μας άγγιξε πολύ” γιατί η visioconférence αντικατέστησε τα επαγγελματικά ταξίδια , τα restaurants της πρωτεύουσας όπου εδρεύουν πολυάριθμες εταιρίες έχασαν μεγάλο μέρος της πελατείας τους που ερχόταν στο Παρίσι για συνέδριο ή σεμινάρια της εταιρίας.

Μια “καταστροφή” επίσης στα ξενοδοχεία σύμφωνα με τον M. Delvau,που περιμένει πολυάριθμες χρεοκοπίες τους επόμενου μήνες.latribune 4/10/20

Τα επιβαλλόμενα μέτρα προβλέπουν στις ζώνες μέγιστου συναγερμού και ζώνες ενδυναμωμένου συναγερμού τα bars θα κλείσουν για 15 μέρες. Τα restaurants μπορούν ν΄ανοίγουν στα συνηθισμένα ωράρια αλλά..οφείλουν ήδη να κλείνουν από τις 22 h μετά τις 28/9/20 ενώ τα μπαρ στο Παρίσι θα κλείσουν οριστικά για δεκαπενθήμερο από αύριο Τρίτη.

Τα restaurants υποβάλλονται ωστόσο σε νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπουν απόσταση 1μ ανάμεσα στις καρέκλες και το maximum 6 άτομα στο ίδιο τραπέζι. Για τα μπαρ δεν προβλέπεται τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να κλείσουν.

dimpenews.com