2 ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ Σ΄ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: Τζιχαντιστής επιτέθηκε στον καθεδρικό της Νίκαιας σκότωσε 3 τους 2 τους αποκεφάλισε τραυματίσε πολλούς φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ..

Τζιχαντιστής δολοφόνησε 3 πιστούς ενώ 2 από αυτούς τους αποκεφάλισε στο εσωτερικό του ναού της Notre Dame καθεδρικού της Νίκαιας αποκεφαλίζει δύο άτομα – μια ηλικιωμένη γυναίκα και έναν φύλακα της εκκλησίας – στις 9 π.μ. στη Νίκαια, μαχαίρωσε θανάσιμα μια δεύτερη γυναίκα και τραυμάτισε άλλους πριν πυροβοληθεί και συλληφθεί από την αστυνομία μεταδίδει η dailymail. Παράλληλα μετά από 2 ώρες μια άλλη επίθεση διαπράχθηκε στην Avignon -120 μίλια από τη Νίκαια-καθώς ο επιτιθέμενος που είχε πιστόλι κραύγαζε ‘Allahu Akbar’ κι απειλούσε τους πιστούς πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Τρίτη επίθεση σήμερα κατά γαλλικών συμφερόντων επίθεση με μαχαίρι στο Προξενείο της Γαλλίας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν το φρουρό.

4 οι επιθέσεις,

και στη Λυών συνελήφθηκε Αφγανός με μαχαίρι που θεωρήθηκε ύποπτος πως θα περνούσε στη δράση.

Αποκεφαλίστηκαν η 70χρονη πιστή και ο 45χρονος φύλακας που δούλευε 10 χρόνια στην εκκλησία και είχε 2 κόρες. Σκοτώθηκε μια 30χρονη μητέρα που πριν υποκύψει είπε ως τελαυταία λόγια ”πείτε στα παιδιά μου πως τα αγαπώ”…αναφέρει το BFMTV.

Aρχικά ο δήμαρχος της Νίκαιας είχε πει στο BFMTV ότι αποκεφαλίστηκαν 2 γυναίκες αλλά τελικά αποδείχθηκε πως πρόκειται για 1 γυναίκα και 1 άνδρα και συνολικά 3 νεκρούς.

Τυνήσιος που πρόσφατα έφθασε στη Γαλλία ο αποκεφαλιστής της Νίκαια σύμφωνα με αρχισυντάκτη του Paris Match. 25 ετών ο αποκεφαλιστής.

Στην επίθεση της Νίκαιας, το πρώτο θύμα – μια γυναίκα ετών – δέχτηκε επίθεση αφού έφτασε νωρίς για να προσευχηθεί και βρέθηκε «σχεδόν αποκεφαλισμένη» κοντά στην εκκλησία. Στη συνέχεια, ένας φύλακας 45 ετών, που ονομαζόταν στον τοπικό περίγυρο ως Vincent L, πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε επίθεση και αποκεφαλίστηκε. Μια τρίτη γυναίκα – που περιγράφεται ως αφρικανικής καταγωγής και ηλικίας περί τα 30 – στη συνέχεια μαχαιρώθηκε πολλές φορές και κατάφερε να καταφύγει σε ένα μπαρ απέναντι από το ναό, όπου όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά της και πέθανε. Η αστυνομία κλήθηκε και έφτασε στις 9.10 π.μ. Έκαναν εισβολή στον καθεδρικό ναό, πυροβολώντας και συλλαμβάνοντας τον εισβολέα.Ο δήμαρχος της Νίκαιας δήλωσε πως ο επιτιθέμενος συνελήφθηκε από τη δημοτική αστυνομία. Αυτός επαναλάμβανε « Allah Akbar », μετέφερε ο δήμαρχος στο BFMTV. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία άνοιξε μια έρευνα. Η επίθεση επέρχεται καθώς οι Σουνίτες εορτάζουν τα γεννέθλια του ”Προφήτη..

Emergency services at the cathedral+25

Emergency services at the cathedral

Police who stormed the cathedral said the body of the first woman was found close to the font (file image of the interior). The suspect is believed to be a man in his 20s who gave his name as 'Brahim'

Ο ύποπτος θεωρείται πως είναι ένας περίπου 20χρονος που δήλωσε πως λέγεται ‘Brahim’...Σύμφωνα με πληροφορίες που συνελέχθησαν από Europe 1και franceinfo ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Nice-matin, η επίθεση έγινε στην βασιλική Notre-Dame επί της λεωφόρου Jean Médecin στο κέντρο της Nice.

Ένας Αφγανός με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένος μ’ ένα μαχαίρι που θεωρήθηκε απειλητικός, συνελήφθηκε την Πέμπτη στη Λυών ανέφερε πηγή κοντά στην υπόθεση.

Ο άντρας επρόκειτο να αναλάβει δράση, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χαρακτηρίζοντας αυτό το περιστατικό ως «σοβαρό», το οποίο συνέβη λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε τρία άτομα την Πέμπτη το πρωί στη βασιλική της Νίκαια.

Μακρόν:δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα. θα συνεχίσουμε…θα προστατεύσουμε σχολεία και εκκλησίες. Αύριο συμβούλιο άμυνας. όλη η χώρα υποφέρει από ισλαμιστική τρομοκρατία.

Θα βγάλει στρατιωτικούς από 3000 που είχε σε 7000 για να φυλάνε σχολεία, εκκλησίες στην επιχείρηση Sentinelle. Ζητάει εθνική ομοψυχία κι ενότητα…Αυτή είναι η Γαλλία που δέχθηκε επίθεση είπε. Κατήγγειλε πως στην Nice έγινε μια « επίθεση τρομοκρατική ισλαμιστική »

Police storm the cathedral

Police storm the cathedral

Ο δήμαρχος Christian Estrosi είπε ότι ο εισβολέας συνέχισε να φωνάζει Allahu Akbar ακόμα και μετά από φάρμακα που του δόθηκαν. Το κρεσέντο των επιθέσεων επήλθε την επομένη της καρικατούρας του Ερντογάν και στο κλίμα έντασης λόγω της ανάρτησης από Γαλλία σε δημόσιους χώρους των σκίτσων του Μωάμεθ..

Κλείνουν όλες οι εκκλησίες της Νίκαιας και θέτονται υπό αστυνομική προστασία. Κάιρο έγινε η Γαλλία θα φυλάνε τις εκκλησίες οι αστυνομικοί όπως στην Αίγυπτο τις κόπτικες που δέχονται επιθέσεις. 3 ώρα κωδωνοκρουσία σε όλη τη Γαλλία για τα θύματα…

Τυνήσιος που πρόσφατα έφθασε στη Γαλλία ο αποκεφαλιστής της Νίκαια.

Αυτός είναι ο δήμιος αποκεφαλιστής της Νίκαια…Αυτός είναι ο δήμιος αποκεφαλιστής στον καθεδρικό της Nice κατά τη σύλληψη του μετά τον τραυματισμό του. Αυτό είναι το προφίλ ενός αποκεφαλιστή..Είναι ο 21χρονος Τυνήσιος Ibrahim Issaoui όπως αποκαλύπτει το αραβόφωνο « Al-Wassat News »

A person who was wounded during the attack on a cathedral in Nice is wheeled into the back of an ambulance

A wounded person is taken away from the scene

A wounded person is taken away from the scene

A security officer secures the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice

  • A relative of one of the victims in Nice weeps in front of the basilica after three people were killed in a terror attack

Relatives of one of the victims mourn close to the scene of the terror attack in Nice

The first attack took place at 9am in Nice, before the second attack in Avignon two hours later. Separately, a guard at the French consulate in Jeddah, Saudi Arabia, was stabbed

A security officer guards the area after a reported knife attack at Notre Dame church in NiceFrench policemen stand guard a street after a knife attack in Nice

  • French policemen and firefighters stand guard a street after a knife attack in Nice
  • French police officers stand at a security perimeter following a knife attack at the Notre Dame Basilica church in Nice
  • French policemen stand guard a street after a knife attack in Nice

Σύμφωνα με εισαγγελία της Νίκαια στον τόπο του εγκλήματος “βρήκαμε ένα κοράνι και 2 τηλέφωνα όσο και το όπλο του εγκλήματος ένα μαχαίρι 30 πόντων με μια λάμα 17 εκατοστά.Δυο αχρησιμοποίητα μαχαίρια επίσης βρέθηκαν μέσα στη Βασιλική.”le monde.Με μικρό μαχαίρι αποκεφαλισμοί ουαχαμπίτικο τελετουργικό….

O εισαγγελέας πρόσθεσε πως ο τρομοκράτης είναι στο νοσοκομείο χειρουργήθηκε τώρα είναι στην εντατική δεν υπάρχει κίνδυνος για ζωή του…Μέσα στη Βασιλική εντοπίστηκαν 2 πτώματα  το τρίτο μιας γυναίκας εντοπίστηκε σε ένα ρεστοράν καθώς αυτή διέφυγε από ναό στις 8 h 54.Ο τρομοκράτης μπήκε στη Βασιλική στις 8 h 29 και παρέμεινε μισή ώρα..Μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στην εκκλησία “παρουσιάζει ένα σφάξιμο στο λαιμό πολύ βαθύ της τάξης ενός αποκεφαλισμού”, δήλωσε ο εθνικός εισαγγελέας αντιτρομοκρατικής..

dimpenews.com