Τζιχαντολόγιο Ευρώπης: Επίθεση σ΄ιερέα στις Βρυξέλλες.. και απόπειρα εισβολής στον καθεδρικό της Nimes στη Γαλλία με ιαχές Αλλάχ Ακμπάρ..

η εκκλησία του Saint-Gilles

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά χριστιανικών τόπων λατρείας κι εκπροσώπων τους στην Δ Ευρώπη. την ίδια ώρα που ιδιόρρυθμο φραγί έχει μπει στην υπόθεση της Λυών και την επίθεση στον Έλληνα ιερέα που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση..Ένας 29χρονος συνελήφθηκε το πρωί Τρίτης και τέθηκε στη διάθεση της εισαγγελίας το απόγευμα γιατί απείλησε τη Δευτέρα στις 17h30 έναν ιερωμένο της εκκλησίας στο ομώνυμο κεντρικό όσο και ευαίσθητο καρτιέ των Βρυξελλών στο Parvis de Saint-Gilles ανέφερε η εισαγγελία των Βρυξελλών επιβεβαιώνοντας έτσι την πληροφορία που διέδωσε το Sudinfo. “Δεν υπάρχει τρομοκρατικό πλαίσιο”, υπογραμμίζει Sarah Durant, εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας των Bruxelles. Συνελήφθηκε για απειλητική χειρονομία.

Απείλησε να χτυπήσει τον ιερέα διατεινόμενος ότι αυτός ήταν μουσουλμάνος και πέταξε μια καρέκλα προς την κατεύθυνσή του για να τραπεί μετά σε φυγή σύμφωνα με το Sudinfo.

Το média αναφέρει πως ο ύποπτος είναι άστεγος και είναι γνώριμος στις αρχές για βιαιότητες φραστικές και άσκηση σωματικής βίας. lalibre

Ένας άνδρας συνελήφθηκε και κρατείται για «απολογία τρομοκρατίας », στις 2/11/20. Αποπειράθηκε να μπει δια της βίας στον καθεδρικό της Nîmes (Gard) στη Γαλλία και κραύγασε « Allah Akbar » στο parvis της μεταφέρει το  France 3 Occitanie περίπου στις 19 h 35.Οι στρατιώτες της επιχείρησης Sentinelle,παρόντες μπροστά από το ναό κατόρθωσαν να τον απωθήσουν. Δεν ήταν οπλισμένος και σύμφωνα με τοπικό κανάλι αφού απωθήθηκε το έριξε στην προσευχή μπροστά στο ναό και κραύγαζε πολλές φορές « Allah Akbar ».Οεισαγγελέας λέει πως ήταν σε καθεστώς  «μέθης».Γνώριμος στις αρχές για μικροπραβατικότητα..

dimpenews.com