Πότε θα βγει από το lockdown το Βέλγιο; δηλ. οι Βρυξέλλες για να πάρουμε σειρά κι εμείς: μετά από δεκάδες εβδομάδες (δηλ. μήνες πολλούς) σύμφωνα μ΄ειδήμονες.. Θέλουν να πέσουν στα 50 κρούσματα ημερησίως ενώ έχουν 8000 καθημερινά….

Πότε θα βγει από το lockdown το Βέλγιο; Δηλ. οι Βρυξέλλες για να πάρουμε σειρά κι εμείς ….Ίσως θα πρέπει να περιμένει “δεκάδες εβδομάδες” αναφέρει η εφημερίδα la libre επικαλούμενη ειδήμονες που μιλούν για μια πιο σκληρή καραντίνα συγκριτικά με αυτή της άνοιξης.. αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες και για να μην .. αποκοιμιόμαστε με παραμύθια των Χριστουγέννων .. που δεν θα γίνουν…..
Συστήνει η εφημερίδα στο Βέλγο να οπλιστεί με υπομονή ώσπου να ξαναβρεί μια ζωή πιο κανονική…Θέλουν να πέσουν στα 50 κρούσματα ημερησίως ενώ έχουν 8000 καθημερινά….
Ναι δεν είναι μόνο οι Έλληνες που αδημονούν γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα πότε θα βλεφαρίσει από το lockdown το ερώτημα αυτό είναι στα χείλη όλων των Βέλγων επίσης: πότε θα μπούμε σε μια φάση αποκαραντινοποίησης.
Και προσθέτει ότι η απάντηση προφανώς εξαρτάται από την εξέλιξη επιδημίας coronavirus. Η Le Soir, την Τρίτη αναφέρει ότι ρώτησε τον Υπ. Υγείας Frank Vandenbroucke, που είπε ότι τα σχέδια διαχείρισης κρίσης και καραντίνας θα είναι πιο σκληρά αναφορικά με πρώτο κύμα…

Αρνήθηκε ο Frank Vandenbroucke να δώσει εκτίμηση για το πότε θα βγουν οι Βέλγοι από καραντίνα ωστόσο οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας συμβουλεύθηκαν πολλούς ειδήμονες του περιβάλλοντος του Υπ. Υγείας που απάντησαν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα επέλθει όταν κατεβούν τα ημερήσια κρούσματα στα 50 ενώ τώρα είναι πάνω από 8000 ημερησίως. Πότε θα γίνει αυτό να πέσουν κάτω από τη μπάρα των 50 κρουσμάτων….Ο Marc Van Ranst που είναι καθηγητής στο Katholieke Universiteit Leuven και στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας της Rega και που το 2007 διορίστηκε ως Διυπουργικός Επίτροπος από τη βελγική ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να προετοιμάσει το Βέλγιο για μια πανδημία γρίπης ( δηλ. ήξεραν; οι Βρυξέλλες το 2007 πως έρχεται Αρμαγεδώνας γρίπης το 2020; ή απλά κάνουν προληπτική πολιτική αν είναι το β΄τότε γιατί χτυπήθηκαν τόσο βάναυσα κι απέτυχαν στην αναχαίτιση του ιού; )

Ο βιοστατιστικολόγος ( σσ.είναι τρομερές οι ειδικότητες που έχουν οι Βέλγοι για να καταλαβαίνουμε και λίγο που είμαστε σ΄ακαδημαικό επίπεδο και Γ΄Βαθμια ) ο Geert Molenberghs, είπε στη Le Soir, είναι σημαντικό να πέσουμε στα 50 ημερησίως κρούσματα για να είναι εφικτή μια αποτελεσματική ιχνηλάτηση αλλά και για τον εντοπισμό και τον περιορισμό των πηγών μόλυνσης.la libre

dimpenews.com