Παγκόσμιος χάρτης της UNESCO των χωρών που έχουν κλειστά σχολεία. Ως 14/12/20 μόνο 27 χώρες είχαν τα σχολεία τους εντελώς κλειστά ,μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. 20% , δηλ. μόνο το 1 πέμπτο του παγκόσμιου μαθητικού δυναμικού εκτός σχολείων.

Όπως δείχνει ο χάρτης η σχολαροποίηση περίπου του 20% του “μαθητικού πληθυσμού” έχει διαταραχθεί με σχολικά ιδρύματα κλειστά λόγω Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα της Unesco. Μόνο σε 30 χώρες στον πλανήτη μεταξύ αυτών και η Ελλάδα τα σχολεία είναι απολύτως κλειστά. Πως γίνεται να έχουμε παγκόσμια πανδημία και μόνο οι 30 χώρες του πλανήτη να έχουν τα σχολεία τους κλειστά.. Πως γίνεται να έχουμε παγκόσμια πανδημία και να επηρεάζεται μόνο το 1 πέμπτο του παγκόσμιου μαθητικού δυναμικού δηλ. ποσοστό 20% και μεταξύ αυτού του περιορισμένου αριθμού παιδιών παγκοσμίως που στερούνται τα σχολειά τους να φιγουράρουν τα Ελληνόπουλα σε περίοπτη θέση;;

Αυτά είναι τα στατιστικά για 15/12/20. Μια μέρα πριν ως χθες 14/12/20 ήταν τα σχολεία κλειστά μόνο σε 27 χώρες του πλανήτη και αυτό αφορούσε μόλις το 17.5% του παγκόσμιου μαθητικού δυναμικού δηλ. 306,897,496 μαθητές.Σημειωτέον ότι τα δεδομένα της 15ης έχουν συμπεριλάβει και τη Γερμανία που κλείνει τα σχολεία της από 16/12 αύριο δηλ και την Ολλανδία που τα έκλεισε από σήμερα Τρίτη 15/12..

Près de 20% des élèves connaissent une scolarité très perturbée.
Près de 20% des élèves connaissent une scolarité très perturbée.

Συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια μαθητές σε όλον τον πλανήτη γνωρίζουν αυτή την περίοδο μια σχολαροποίηση πολύ διαταραγμένη λόγω του κλεισίματος των σχολικών εγκαταστάσεων για λόγους υγειονομικών μέτρων στη μάχη κατά της επιδημίας Covid-19. Ελλάδα,Μεξικό, Βραζιλία, Πολωνία, Τουρκία ή Αυστρία  : αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 20%του μαθητικού δυναμικού σύμφωνα με τα δεδομένα της Unesco που επικαιροποιήθηκαν στις 15 Δεκέμβρη. Η Ιταλία θα μπορούσε επίσης να λάβει νέους περιορισμούς. Τέλος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο από τους «δήμους» της βρετανικής πρωτεύουσας, Greenwich και Islington, επέλεξαν το κλείσιμο των σχολείων τους.

Πάνω από 650 εκατομμύρια μαθητές είναι επίσης σε μια κατάσταση σχολικής διαταραχής με τα σχολεία τους μερικώς ανοιχτά όπως σε ΗΠΑ, Καναδά, Αργεντινή,Ιταλία ή Τυνησία. franceinter 15/12/20

Και το ερώτημα ρητορικής φύσης είναι: πως είναι δυνατόν οι ΗΠΑ με 300.000 και πλέον νεκρούς να μην έχει γενικό lockdown στα σχολεία της η Αγγλία που είναι στις 3 χώρες της Ευρώπης με τους περισσότερους θανάτους η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης με πάνω από 60.000 νεκρούς να μην έχουν γενικό lockdown στα σχολεία τους και να έχει η Ελλάδα επ΄αόριστον γιατί κανείς δεν δεσμεύεται πως θ΄ανοίξουν τα σχολεία ούτε αρχές του 2021..

dimpenews.com