Κάποτε κάλυπταν τα πρόσωπα τους για να κάνουν Επανάσταση τώρα τα καλύπτουν για να υποταχθούν!!!!

Κάποτε κάλυπταν τα πρόσωπα τους για να κάνουν Επανάσταση τώρα τα καλύπτουν για να υποταχθούν!!!! Για τους συντηρητικούς είναι μια επανάσταση ένα απωθημένο, ενώ για τους επαναστάτες μια διαιώνιση συνέχιση με άλλον τρόπο. Οπότε υποταγή!! Σαντινίστας, Ζαπατίστας επαναστατικά κινήματα αλλά ως και το αντάρτικο πόλης με καλυμμένα πρόσωπα….Τώρα όλοι καλύπτουν τα πρόσωπα για να υποταχθούν…για να μην μολυνθούν….

Η καλλιτέχνης Veneno δηλώνει σε συνέντευξή του:
Η δουλειά μου περιστρέφεται γύρω από τις αντιθέσεις και τις δυαδικότητες σε όλους τους κλάδους και τις τεχνικές που προσεγγίζω: γκράφιτι, απεικόνιση, βελονάκι και χαρακτική.

Η ιδέα άνθισε αφού έκανα μια χαρακτική και έπειτα ένα γκράφιτι σε μια μητέρα Zapatista και τα δύο παιδιά της. Έχοντας ζήσει στο Μεξικό για τρία χρόνια, αυτό είναι ένα θέμα που με άγγιξε.
Σε αυτή τη σκηνή της ζωής, μια μητέρα της Ζαπατίστας από την Τσιάπας προετοιμάζει τα δύο της παιδιά καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μια κουκούλα και μια μπαντάνα για να τους προετοιμάσει να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Με αυτήν τη χαρακτική υπήρχε ήδη μια αντίθεση με την αγάπη και τον πόλεμο.

Τότε ήθελα να αναπτύξω την ιδέα λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον πλαίσιο στη Γαλλία. Με όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, την στέρηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, την καταστολή και την αστυνομική βία, τη χειραγώγηση από το κράτος, τον θάνατο του πολιτισμού και τις ευχαρίστησεις γενικά της ζωής… Μια εξέγερση με συνεπήρε και χρειαζόμουν το δικό μου τρόπο να το εκφράσω.

Ενώ έκανα κάποια έρευνα, συνάντησα μια φωτογραφία που με εντυπωσίασε πραγματικά. Δείχνει δυο διαδηλωτές να φιλιούνται, τα πρόσωπά τους τυλιγμένα με μπλουζάκια με χορευτικές φλόγες στο παρασκήνιο και μια σκηνή απόλυτου χάους.
Το βρήκα πολύ ποιητικό.


Μου θύμισε αμέσως το φιλί “Les Amants” του ζωγράφου Μαγκρίτ, αλλά και του αγάλματος των εραστών του Ροντέν. Όλα αυτά μαζί γέννησαν αυτήν την πρώτη χαρακτική με λινέλαιο με τίτλο “Πάθος”.

dimpenews.com