To Ισραήλ ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει ενέκρινε εκεχειρία από τις 2 π.μ της 21/5/21.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εγκρίνει την κατάπαυση του πυρός σύμφωνα με το κανάλι 13 νώ συνεχίζονται κλιμακούμενες οι εχθροπραξίες.

Μετά από μια συζήτηση τριών ωρών, οι υπουργοί συμφώνησαν ομόφωνα να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Γάζα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας θα αποφασίσουν με Αιγύπτιους μεσολαβητές πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. Καθορισμένη ώρα: 2:00 το βράδυ

Επιχείρηση “Φύλακας των Τειχών”: Το υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη) ενέκρινε ομόφωνα την κατάπαυση του πυρός και τη διακοπή των επιθέσεων στη Γάζα, 11 ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης “Φύλακας των Τειχών”. Αύριο το πρωί, το Ισραήλ θα ανοίξει τις διασταυρώσεις για την είσοδο βοήθειας.

Οι υπουργοί έχουν εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Μπνεϊ Γκάντς να αποφασίσουν με Αιγύπτιους μεσολαβητές πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. Προφανώς, η καθορισμένη ώρα είναι 2:00 το βράδυ. Σε αυτό το σημείο, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ δεν έχουν ακόμη εκδώσει εντολή σε μαχητές να σταματήσουν να ρίχνουν ρουκέτες στο Ισραήλ αλλά και το Ισραήλ συνεχίζει το βομβαρδισμό.

Αιγυπτιακή επίσημη δήλωση: Επίτευξη συμφωνίας για αμοιβαία και ταυτόχρονη εκεχειρία στη Γάζα, που ξεκινά στις 2 π.μ. την Παρασκευή το πρωί

dimpenews.com