ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Απειλές θανάτου κατά του ρωσογενή Liberman τ. Υπουργού, επικεφαλή του κόμματος Yisrael Beytenu που είναι ο πρώτος που στήριξε την συμμαχία αντι-Νετανιάχου!!

28 ώρες απομένουν πριν εκπνεύσει η προθεσμία εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που ανατέθηκε από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Reuven Rivlin στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Yaïr Lapid επικεφαλή του κεντρώου σχηματισμού Yesh Atid κι η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει κόκκινο… Ως τη νύχτα της Τετάρτης στις 23h59 μμ έχει προθεσμία ο Lapid ν΄ανακοινώσει κυβέρνηση. Αν κι ήταν σημαντική η επίτευξη ένταξης στο συνασπισμό αλλαγής του ακροδεξιού κόμματος Yamina, με αρχηγό τον Naftali Bennett ο χορός προσχώρησης άνοιξε με τον επικεφαλή του κόμματος Yisrael Beytenu τον Avigdor Liberman.Αυτός είναι και ο λόγος που ο ρωσογενής πολιτικός δέχεται ως κι απειλές θανάτου με βουλευτές ως και του Λικούντ να ζητούν αυτοσυγκράτηση..Όπως μεταδίδει η τηλεόραση kann του Ισραήλ ο Yisrael Beiteinu δήλωσε: αυτές τις τελευταίες ώρες υπάρχουν σοβαρές απειλές θανάτου και βλασφημίες κατά κατά του προέδρου Lieberman και μελών του προσωπικού. Κατατέθηκε καταγγελία στην Knesset. Ο Liberman προορίζεται για το υπουργείο Οικονομικών αν ο Lapid πάρει τελικά το χρίσμα. 4 ψήφοι λείπουν στη συμμαχία που τους αναζητεί στα αραβο-ισραηλινά κόμματα. O επικεφαλής του Ισλαμιστικού κόμματος δήλωσε πως μπορεί να είναι μέρος της συμμαχίας αναφέρει η haaretz την Τρίτη.

Tην ώρα που θα εκπνέει η προθεσμία για σχηματισμό κυβέρνησης αλλαγής ο Υπ. Άμυνας Gantz θα είναι αύριο το βράδυ στο Πεντάγωνο για να ζητήσει από ΗΠΑ βοήθεια ύψους 1 δις δολαρίων για να επαναδομήσει τις συστοιχίες του πυραύλων του Iron Dome κάτι που επιβεβαίωσε κι ο Γερουσιαστής Lindsay Graham στο Fox News .

dimpenews.com