Στο Βέλγιο οι νέοι ηλικίας 16-17 θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά Covid19.Όπως κι οι ενήλικες θα είναι ελεύθεροι να δεχθούν ή ν΄αρνηθούν!!

Στο Βέλγιο οι νέοι 16-17 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν αποφάσισαν οι υπουργοί Υγείας σε μια διυπουργική Conférence. όπως οι ενήλικοι οι νέοι και ιλάμε για μαθητές θα είναι ελεύθεροι να δεχθούν ή ν΄αρνηθούν. Μάλιστα, το Βέλγιο αντιμετωπίζει ισότιμα κι αποδέχεται εξίσου αρνητές κι αποδεχόμενους. Οι νέοι που θέλουν θα εμβολιάζονται με Pfizer καθ΄’ως είναι και το μόνο εμβόλιο που εξουσιοδοτήθηκε για νέους στην ΕΕ.

Οι νέοι που κινδυνεύουν θα συμπεριληφθούν αμέσως στην εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ άλλοι θα έχουν τη σειρά τους αφότου όλοι οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν τις δόσεις του εμβολίου. Όπως και οι ενήλικες, οι νέοι θα λάβουν μια πρόσκληση βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους. Φυσικά θα είναι ελεύθεροι να αποδεχτούν ή να αρνηθούν αυτή τη δυνατότητα.

Η Γαλλία αποφάσισε επίσης πρόσφατα να ανοίξει τον εμβολιασμό στους νεότερους ωστόσο, επέλεξε μια ευρύτερη ηλικιακή ομάδα, μεταξύ 12 και 18 ετών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί εμπειρογνώμονες είχαν αντιταχθεί στην αξία (ή όχι) του εμβολιασμού των νεότερων. Ορισμένοι προβάλλουν το γεγονός ότι οι νέοι δεν αναπτύσσουν συχνά σοβαρές μορφές, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο εμβολιασμός των νεότερων θα οδηγούσε σε ασυλία αγέλης πιο γρήγορα.laLibre 5/6/21

dimpenews.com