Μελέτη Πανεπιστημίων Oxford, Baltimore, Maryland: ”No Jab, No Job? Ηθικά ζητήματα στον Υποχρεωτικό COVID-19 εμβολιασμό Προσωπικού Υγείας”: μη επίσπευση επιβολής συμμόρφωσης προσωπικού χωρίς στάθμισμα ηθικών προβλημάτων. Σεβασμός στον κατανοητό σκεπτικισμό του λόγω εμπειρίας του στην α΄γραμμή της πανδημίας.”

Μελέτη: ”No Jab, No Job? Ηθικά ζητήματα στον Υποχρεωτικό COVID-19 εμβολιασμό Προσωπικού Υγείας”: μη επίσπευση επιβολής συμμόρφωσης προσωπικού χωρίς στάθμισμα ηθικών προβλημάτων. Σεβασμός στον κατανοητό σκεπτικισμό του λόγω εμπειρίας του στην α΄γραμμή της πανδημίας.”

Συμπεράσματα της μελέτης ”No Jab, No Job? Ηθικά ζητήματα στο Υποχρεωτικό COVID-19 Εμβολιασμός του Προσωπικού Υγείας’‘ που εκπόνησαν Euzebiusz Jamrozik,Patricia Kingori

των

  1. Berman Institute of Bioethics, Johns Hopkins University, Baltimore, Maryland, USA
  2. Oxford-Johns Hopkins Global Infectious Disease Ethics Collaborative, Oxford, UK, Baltimore, Maryland, USA
  3. Wellcome Centre for Ethics and Humanities, University of Oxford, Oxford, UK


Ο εμβολιασμός COVID-19 του υγειονομικού προσωπικού HCP έχει ξεκινήσει. Η πανδημία COVID-19 υπογράμμισε τη σημασία και την ανάγκη δημιουργικότητας κατά την προστασία της επαγγελματικής υγείας του HCP. Η υποχρεωτικότητα εμβολίου COVID-19 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως 1 «μαγική σφαίρα» που πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η πρόσληψη εμβολίων μεταξύ του HCP. Ωστόσο, ακόμη και αν αντιμετωπιστούν οι αβεβαιότητες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων ή των ακαδημαϊκών χώρων υγειονομικής περίθαλψης όπου εργάζεται το HCP, δεν θα πρέπει να είναι πολύ βιαστικά για να επιβάλουν τη συμμόρφωση του HCP με τον εμβολιασμό COVID-19 χωρίς να σταθμίζονται ηθικά προβλήματα. Αντ ‘αυτού, προχωρήστε κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του HCP και ενισχύοντας τις προστασίες ασφαλείας για να αποτρέψετε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή αντίσταση από το HCP σε ορισμένα περιβάλλοντα. Η αναμφισβήτητη αποδοχή και εμπιστοσύνη του HCP στα εμβόλια COVID-19 μπορεί προς το παρόν να μην είναι ρεαλιστική. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να πλοηγούνται στον τρόπο λήψης της καλύτερης απόφασης για το HCP και τους ασθενείς από κατάλληλες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές προοπτικές. Θα πρέπει επίσης να εξετάσουν πώς να ανταποκριθούν σε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις σε επιμέρους HCP και σε ευρύτερες αντιλήψεις του κοινού που απορρέουν από μια υποχρεωτική πολιτική. Εδώ βρίσκεται η ένταση ανάμεσα στο να θέλει κανείς να προετοιμάσει το HCP για μια πιθανή εντολή εμβολίου COVID-19, προκειμένου να αποφευχθεί η αντίδραση, ενώ ταυτόχρονα σέβεται τον κατανοητό σκεπτικισμό του HCP, δεδομένης της εμπειρίας που έζησαν στις πρώτες γραμμές αυτής της πανδημίας. Η συμφιλίωση αυτής της έντασης απαιτεί την προθυμία να συμμετάσχουν και οι εμπειρίες του HCP και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ηθικούς τους προβληματισμούς.

dimpenews.com