ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ φαρμακοβιομηχανία BAYER!!! Τεράστια έκρηξη και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη με χημικά στο Λεβερκούζεν Γερμανίας.Αρχές: ακραία απειλή”. Οι πολίτες κλήθηκαν να είναι σπίτι με κλειστά παράθυρα!!Έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι!!!!

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν μια “ακραία απειλή” μετά από έκρηξη σε μια βιομηχανική ζώνη για χημικές εταιρείες στην πόλη Leverkusen στη Rhénanie της Βόρειας Westphalie.Οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν στο εσωτερικό με κλειστά παράθυρα και πόρτες. (PA) 3 αυτοκινητόδρομοι επίσης έκλεισαν.Έχει προκληθεί τεράστια πυρκαγιά σε σύμπλεγμα για χημικά προϊόντα. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην φαρμακοβιομηχανία BAYER!!! Πρόκειται για την εταιρία Currenta ,που ανήκει στον όμιλο Bayer.2 σοβαρά τραυματίες 4 αγνοούμενοι 16 συνολικά οι τραυματισμένοι καθώς κι 1 νεκρός σύμφωνα με την αστυνομία…

Στο Chempark στο Λεβερκούζεν όπου έγινε η τεράστια έκρηξη κατασκευάζονται πάνω από 5.000 διαφορετικές χημικές ουσίες και φαρμακευτικά προϊόντα, κυρίως για νίτρωση και χλωρίωση.. Μια μονάδα δεξαμενών με χλωριωμένους διαλύτες εκρήχθηκε στο κέντρο διάθεσης αποβλήτων της Currenta.Για μεγάλες υλικέ ζημιές μιλάει η αστυνομία της Κολωνίας.

Ο καπνός θα είναι εξαιρετικά τοξικός.Οι αρχές ζητούν τώρα από κατοίκους του Leverkusen να μην καταναλώνουν λαχανικά και φρούτα από κήπους…Ηχούν συνεχώς σειρήνες.. εφιάλτης. Kανείς δεν πρέπει να κυκλοφορεί έξω.”Από άγνωστη αιτία προκλήθηκε 1 έκρηξη στο Chempark Leverkusen”,ένα πάρκο χημικών εταιριών που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα.

Image

dimpenews.com