ΕΚΤΑΚΤΟ Το Ουζμπεκιστάν κατέρριψε μαχητικό αεροσκάφος του Αφγανιστάν!! ΒΙΝΤΕΟ

Το Ουζμπεκιστάν κατέρριψε μαχητικό αεροσκάφος του Αφγανιστάν που επιχείρησε να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ουζμπεκιστάν μεταδίδει το RIA.Τα μέσα του Ουζμπεκιστάν δείχνουν βίντεο από τη συντριβή του μαχητικού κι αναφέρουν τον πιλότο ως τραυματία..Αεροσκάφος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το βράδυ της 15ης Αυγούστου στην περιοχή Σεραμπάντ της επαρχίας Σουρκαντάρια. Βίντεο και φωτογραφίες από το αεροσκάφος που συνετρίβη με τουλάχιστον ένα άτομο τραυματία διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Σύμφωνα με πηγές, το υπουργείο Άμυνας αρχικά δήλωσε ότι ερευνά την κατάσταση και τώρα δηλώνει ότι το κατέρριψε καθώς προσπάθησε να παραβιάσει τον ενάεριο.. Τα μέσα του Ουζμπεκιστάν αναφέρουν το συμβάν λένε για τη συντριβή του αεροπλάνου και ότι 1 πιλότος είναι στα χέρια των αρχών τραυματίας..

Surxondaryoga Afg‘oniston harbiy samolyoti qulab tushgani ma’lum qilindi

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους παραπέμπουν σε ένα A-29B Super Tucano της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας…”25 ειδικοί από την Τασκένδη ερευνούν τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος. Μετά από αυτό, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε πληροφορίες για το πώς συνετρίβη το αεροπλάνο », δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος του Υπ. Άμυνας αρχικά.Τώρα μεταφέρεται ότι καταρρίφθηκε .

”Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την πτώση αεροσκάφους της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος του Ουζμπεκιστάν

Η υπηρεσία πληροφοριών του τμήματος ανέφερε ότι η απόπειρα παραβίασης των κρατικών συνόρων καταστάλθηκε χθες.

Τονίζεται επίσης ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα του συμβάντος.

Για το γεγονός αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Η απόφαση για την ενίσχυση της προστασίας του εναέριου χώρου του Ουζμπεκιστάν θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωσή του.”

Το EMB-314 Super Tucano είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος επίθεσης turboprop που κατασκευάζεται από τη βραζιλιάνικη εταιρεία Embraer. BINTEO

dimpenews.com