Δικαστικό ντόμινο κατάργησης υγειονομικού πάσου στη Γαλλία.Mετά την Yvelines και το διοικητικό δικαστήριο Στρασβούργου το καταργεί για 7 εμπορικά κέντρα!

Δικαστικό ντόμινο κατάργησης υγειονομικού πάσου στη Γαλλία.Μετά το δικαστήριο Βερσαλλιών τώρα και δικαστήριο του Στρασβούργου ακυρώνει την υποχρέωση υγειονομικού πάσου για πρόσβαση σε εμβορικά κέντρα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το διοικητικό δικαστήριο των Βερσαλλιών ανέστειλε ήδη το νομαρχιακό διάταγμα που καθιερώνει το pass sanitaire στα εμπορικά κέντρα του τμήματος Yvelines. Αυτή η πρωτοποριακή απόφαση άνοιξε το δρόμο για άλλα τμήματα.

Η δικαιοσύνη αναστέλλει την υποχρεωτικότητα του υγειονομικού πάσου στα εμπορικά κέντρα του Haut -Rhin.
Το διοικητικό δικαστήριο του Στρασβούργου ανέστειλε την υποχρέωση προσκόμισης υγειονομικού πάσου σε επτά εμπορικά κέντρα στο Haut-Rhin την Παρασκευή.

Ήταν υποχρεωτικό σε επτά εμπορικά κέντρα στο Haut-Rhin από τις 20 Αυγούστου.
Στο δικαστήριο προσέφυγε ο διαχειριστής ενός εμπορικού κέντρου στο Haut-Rhin,που αποφάνθηκε αυτήν την Παρασκευή, 27 Αυγούστου να αναστείλει τη διαταγή του νομάρχη του Haut-Rhin που κατέστησε υποχρεωτική την παρουσίαση του υγειονομικού πάσου σε επτά εμπορικά κέντρα σε περιοχές του νομαρχιακού διαμερίσματος, και που είναι άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο δικαστής θεωρεί ότι με αυτήν την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού «υπάρχει μια σοβαρή και προφανώς παράνομη παρέμβαση στην ελευθερία της διακίνησης πολιτών». Τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στο προσβαλλόμενο διάταγμα ισχύουν με γενικό και απόλυτο τρόπο για όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα που απαριθμούνται στο διάταγμα, χωρίς να έχει προγραμματιστεί κάτι που να επιτρέπει στους πελάτες να μην έχουν κάρτα πρόσβασης σε καταστήματα που πωλούν βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Άμεσο αποτέλεσμα
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ αμέσως. Επομένως, δεν είναι πλέον απαραίτητο από αυτή τη στιγμή να προσκομίσετε το υγειονομικό πάσο QR σας για να κάνετε τις αγορές σας. Ωστόσο, ο νομάρχης μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.francebleu 27/8/21

dimpenews.com

2 thoughts on “Δικαστικό ντόμινο κατάργησης υγειονομικού πάσου στη Γαλλία.Mετά την Yvelines και το διοικητικό δικαστήριο Στρασβούργου το καταργεί για 7 εμπορικά κέντρα!

  1. Στο δικαστήριο προσέφυγε ο διαχειριστής ενός εμπορικού κέντρου στο Haut-Rhin,που αποφάνθηκε αυτήν την Παρασκευή, 27 Αυγούστου να αναστείλει τη διαταγή του νομάρχη του Haut-Rhin που κατέστησε υποχρεωτική την παρουσίαση του υγειονομικού πάσου σε επτά εμπορικά κέντρα σε περιοχές του νομαρχιακού διαμερίσματος, και που είναι άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων.

    Ο δικαστής θεωρεί ότι με αυτήν την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού «υπάρχει μια σοβαρή και προφανώς παράνομη παρέμβαση στην ελευθερία της διακίνησης πολιτών».

    φυσικα αυτα συμβαινουν οπου υπάρχει δημοκρατια που λειτουργεί , επομενος υπάρχει και ο ΘΕΣΜΟΣ της ανεξαρτητης δικαιοσυνης, στην ολα αυτα εχουν τελειώσει , δημοκρατια δεν υπαρχει ετσι λοιπον και η δικαισυνη ειναι μια κρατικη υπηρεσια που εξυπηρετει την εκαστοτε κυβενρηση … εδώ και 30 περιπου χρονια.!!!

    Like

Comments are closed.