Πάνω από 100 νέοι και παιδιά του Οντάριο νοσηλεύθηκαν για καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με το εμβόλιο!

Περισσότεροι από 100 νέοι του Οντάριο στάλθηκαν στο νοσοκομείο για καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με το εμβόλιο.
Υπήρχαν επίσης 54 άτομα ηλικίας 25-39 ετών και 44 άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω.
Μια έκθεση που κυκλοφόρησε αθόρυβα την περασμένη εβδομάδα από το Public Health Ontario (PHO) απαριθμεί τ΄άτομα στην επαρχία που έχουν προσέλθει στο νοσοκομείο με καρδιακή φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό mRNA και επηρεάζει έντονα προς τους νέους.
Ως τις 7 Αυγούστου υπήρχαν 106 περιστατικά μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών στο Οντάριο του Καναδά. Αυτός ο αριθμός είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το ήμισυ του συνόλου όλων αυτών των περιστατικών.

Αναλυτικά, 31 από αυτά τα περιστατικά ήταν σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και 75 ήταν σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών. Η συντριπτική πλειοψηφία – 80% – ήταν άνδρες.

Η έκθεση εξηγεί ότι η PHO εξέδωσε οδηγία τον Ιούνιο για τις μονάδες δημόσιας υγείας να αυξήσουν την παρακολούθηση αυτής της παρενέργειας μετά από αναφορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για παρόμοιες ανησυχίες που εκτυλίσσονται σε αυτές τις χώρες.

Το ποσοστό αναφοράς μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας ήταν υψηλότερο μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου mRNA από ό, τι μετά την πρώτη, ιδιαίτερα για εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο Moderna ως δεύτερη δόση της σειράς (ανεξάρτητα από το προϊόν για την πρώτη δόση)”, εξηγεί.
Η PHO προσθέτει ότι ο ρυθμός αναφοράς για φλεγμονή της καρδιάς σε εκείνους τους 18-24 ήταν επτά φορές υψηλότερος με το Moderna από ότι με το Pfizer. (Το μόνο εμβόλιο που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών στο Οντάριο είναι το Pfizer.)

Ενώ η PHO εργάστηκε αρχικά με αναφορές για 314 τέτοια περιστατικά, μετά από περαιτέρω έρευνα περιορίστηκε αυτός ο αριθμός σε λίγο περισσότερο από 200.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 202 επισκέψεις στα επείγοντα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες για τέτοια θέματα μετά τον εμβολιασμό, με 146 να οδηγούν σε νοσηλεία. Τρία από αυτά τα άτομα οδηγήθηκαν σε στη ΜΕΘ.

Όσον αφορά τις ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, συμπεριλήφθηκαν 54 άτομα ηλικίας 25-39 ετών και 44 άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω.

Αν αναλυθεί ο αριθμός των συνολικών ατόμων που έλαβαν τα εμβόλια, το ποσοστό αναφοράς για αυτήν την παρενέργεια είναι 7,4 ανά εκατομμύριο για την Pfizer και 20 ανά εκατομμύριο για τη Moderna.

Το σημαντικότερο τμήμα της έκθεσης PHO ολοκληρώνεται με μια σημείωση ότι “τα εμβόλια COVID-19 εξακολουθούν να συνιστώνται και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη συμπτωματικών λοιμώξεων και σοβαρών αποτελεσμάτων από τη νόσο COVID-19, η οποία σχετίζεται επίσης με κίνδυνο μυοκαρδίτιδας”.torontosun 3/8/21

dimpenews.com