Το Ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο κηρύσσει αντισυνταγματική τη δεύτερη κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, που διατάχθηκε από τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσες, για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του Covid19.

Το Ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο κηρύσσει αντισυνταγματική τη δεύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που διατάχθηκε από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσες, για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του Covid.

Η ισπανική δικαιοσύνη μιλά για άλλη μια φορά γι ‘αυτό. Εάν υπάρχει μια χώρα όπου η δικαιοσύνη έχει δυσκολέψει τις κρατικές αρχές στη διαχείριση της κρίσης στον τομέα της υγείας, είναι η Ισπανία, μια χώρα όπου πρόσφατα πολλά περιφερειακά δικαστήρια εμφανίστηκαν για να πουν όχι στο Sanitary Pass.

Και η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη τελειώσει να αμφισβητεί το κεντρικό κράτος που είχε επιβάλει, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης υγείας στις 3 Νοεμβρίου 2020 σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια. Ένα μέτρο που δεν είναι του γούστου του ισπανικού συνταγματικού δικαστηρίου, το οποίο το κηρύσσει αντισυνταγματικό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε εμάς από διάφορες ισπανικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ABC. Πράγματι, σύμφωνα με αυτό το μέσο ενημέρωσης, μια καταγγελία που υποβλήθηκε από το ακροδεξιό κόμμα VOX ελήφθη από τα ισπανικά δικαστήρια. Στην εν λόγω καταγγελία, το πολιτικό κόμμα με επικεφαλής τον Σαντιάγκο Αμπασκάλ καταγγέλλει ελευθεροκτόνα μέτρα που συνιστούν επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες που ελήφθησαν από τις περιφερειακές κυβερνήσεις που δεν είχαν την εξουσία. Το VOX κατήγγειλε επίσης ότι αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφασίστηκε χωρίς τη συμβουλή του Κοινοβουλίου.

Σε αυτό το σημείο, τα μέσα ενημέρωσης του ABC τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης κατάστασης έκτακτης ανάγκης που διήρκεσε από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 9 Μαΐου, το ισπανικό κοινοβούλιο ήταν σχεδόν κλειστό και όλη αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση δεν έδωσε εξηγήσεις στους βουλευτές. «Υπήρξε μόνο μια σύνοδος ολομέλειας όταν ο Πέδρο Σάντσες, πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, ήθελε, σε μια πολιτική στρατηγική που πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ονομάσει« κατάληψη του κοινοβουλίου »», σημείωσε η πηγή.lecourrier-du-soir 10/9/21

dimpenews.com