Ελλάδα το πιο αντιδραστικό κι αντεργατικό μοντέλο σε όλη την Ευρώπη.. Η Ιταλία ακολουθεί το π.χ μας και επιβάλει green pass σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Οι μη εμβολιασμένοι με rapid. Ο Ντράγκι έκανε πίσω για γενίκευση υποχρεωτικού εμβολιασμού που είχε διαρρεύσει λόγω της λαϊκής αντίδρασης!!

Ελλάδα το πιο αντιδραστικό κι αντεργατικό μοντέλο σε όλη την Ευρώπη.. Η Ιταλία ακολουθεί το π.χ μας και επιβάλει green pass σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.Οι μη εμβολιασμένοι με rapid. Ο Ντράγκι έκανε πίσω για γενίκευση υποχρεωτικού εμβολιασμού που είχε διαρρεύσει λόγω της λαϊκής αντίδρασης!! Παράδειγμα προς αποφυγή η χώρα μας. Πρωτοπόρος στον εκβιασμό των εργαζομένων και στον εξοστρακισμό τους στο ψηφιακό ολοκληρωτισμό με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία..

Κι ενώ ο Ντράγκι είχε προαναγείλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους έκανε πίσω και εγκαθιστά υποχρεωτικό green pass σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα με βάση το τρίπτυχο εμβολιασμός, νόσηση ή προσκόμιση αρνητικού αντιγονικού PCR ή rapid.Εκρεμεί αν θα το πληρώνουν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι.

Η Ιταλία θα γενικεύσει το υγειονομικό πάσο στην εργασία, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μόνο οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες που δηλώνουν οικιακά και οι άνεργοι, αποκλείονται εκ των πραγμάτων από το σύστημα.
Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να γενικεύσει την υποχρέωση στο χώρο εργασίας του υγειονομικού πάσου που θα απαιτηθεί τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου που θα παρουσιαστεί αυτήν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιταχύνει το υγειονομικό πάσο (…) Οδεύουμε προς την υποχρέωση του όχι μόνο στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε στο Ραδιόφωνο η υπουργός Περιφερειών Mariastella Gelmini στο Μικρόφωνο του Rai.

Από τις 15 Οκτωβρίου, το «πράσινο πάσο», θα είναι συνεπώς απαραίτητο σε όλους τους χώρους εργασίας, ένα σύστημα ελέγχου που συνεπώς αποκλείει μόνο τους συνταξιούχους, τις νοικοκυρές και τους άνεργους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Φαινομενικός και διατεινόμενος προσχηματικός στόχος αυτού του μέτρου: η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εμφάνιση του κρυολογήματος, το οποίο κινδυνεύει να προωθήσει την αναζωπύρωση των μεταδόσεων. Σε αυτό το σημείο, σχεδόν το 75% του πληθυσμού άνω των δώδεκα ετών εμβολιάζεται, ή 40,46 εκατομμύρια άτομα. ( σσ Πραγματικός σκοπός η υποδούλωση του πληθυσμού, ο ψηφιακός ολοκληρωτισμός, η καθυπόταξη.Είναι ένας πολιτικός σχεδιασμός περισσότερο και λιγότερο ένα υγειονομικό μέτρο. )

«Το εμβόλιο είναι το μοναδικό μας όπλο κατά του Covid», υπογράμμισε η Mariastella Gelmini. (σσ τόση ένδεια επιχειρημάτων που να επαναλαμβάνουν υπό τη μορφή δόγματος την ίδια φράση ως άλλη Σάχαντα ομολογία πίστης δεν έχει ξανα-υπάρξει στα πολιτικά χρονικά)

Κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης
Η απόφαση για γενίκευση υγειονομικού πάσου είναι αποτέλεσμα μακρών συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων που αποτελούν τον μεγάλο συνασπισμό στην εξουσία και των κοινωνικών εταίρων (συνδικάτα και εργοδότες).( σσ Συγκυβέρνηση σχεδόν μονοκομματική βουλή παρά την πανδαισία κοινοβουλευτικών σχηματισμών κι από την άλλη σύμπραξη με κοινωνικούς εταίρους αντεργατικά συνδικάτα που νομιμοποιούν το φακέλωμα τον στυγνό εκβιασμό εργαζομένων και με τη στάση τους προλειαίνουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις όπως συνέβη με υγειονομικούς )

Επίσης, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η έλλειψη υγειονομικού πάσου θα τιμωρείται αυστηρά, χωρίς ωστόσο να φτάσει μέχρι την απόλυση. Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 400 έως 1000 ευρώ, το οποίο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε περίπτωση παράβασης. Μετά από πέντε ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας λόγω απουσίας green pass, «η εργασιακή σχέση θα ανασταλεί όπως και ο μισθός».

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια συζήτηση για τα test που θα πρέπει να κάνουν οι μη εμβολιασμένοι για να περάσει η υγεία. Τα συνδικάτα απαιτούν από το κράτος να τους πληρώσει καθώς η κυβέρνηση φοβάται ότι αυτό θα μειώσει το κίνητρο της κάρτας για εμβολιασμό. (σσ Για να δούμε η Ελλάδα θα μείνει μόνη στη ληστρική επιδρομή υπέρ των διαγνωστικών κέντρων ινστιτούτων φαρμακείων κλπ ευαγών ιδρυμάτων.

Η Ιταλία δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υιοθέτησε ένα τέτοιο μέτρο. Στην Ελλάδα, από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να ελέγχονται με έξοδά τους μία ή δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με το επάγγελμά τους.”(αυτή είναι αυτούσια η καταληκτική παράγραφος από το άρθρο της huffingtonpost.fr 16/9/21 που εκθέτει τη χώρα ανεπανόρθωτα λέγοντας όμως την αλήθεια. Η Ελλάδα εφαρμόζει τοι πιο αντιδραστικό το πιο αντεργατικό και πιο αντιδημοκρατικό μοντέλο υγειονομικής διαχείρισης κρίσης σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ουσιαστικά αβρόχοις ποσί…)

dimpenews.com