ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ Διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε την αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστη υγειονομικό!

Πρώτη μεγάλη νίκη και δικαίωση για υγειονομικούς. Kαταρρέει η παρα-κρατική αυθαιρεσία και το δικολαβικό φέουδο.. Διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε την αναστολή εργασίας για μια ανεμβολίαστη υγειονομικό…Επιστροφή στην νομική κανονικότητα!!!

Το διοικητικό δικαστήριο Cergy-Pontoise μόλις έλαβε μια ουσιαστική απόφαση που θα αποτελέσει προηγούμενο νομικό τετελεσμένο και ισχυρή νομολογία για όλους τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς σε αναρρωτική άδεια, των οποίων το δημόσιο νοσοκομείο παραβίασε τα δικαιώματά τους για αποζημίωση. Μόλις … ανέστειλε την αναστολή μιας υγειονομικού, που απολύθηκε από το νοσοκομείο της κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής της άδειας. Το δικαστήριο διατάσσει την καταβολή του μισθού.

Απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Cergy-Pontoise που ακυρώνει την αναστολή μιας υγειονομικού σε αναρρωτική άδεια από την Société Tripalio
Η αναστολή μιας υγειονομικού που ήταν σε αναρρωτική άδεια είναι μια άκρως κλασική κατάσταση εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Σε άγνωστες ακόμη αναλογίες, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πείσμα της αρχής της πρόληψης ανάγκασε πολλούς υγειονομικούς να απουσιάσουν.

Η παράνομη θέση των νοσοκομείων σε αναρρωτική άδεια και αναστολή
Αντιμέτωποι με τον πειρασμό της απουσίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τα νοσοκομεία απάντησαν με παρανομία. Απλώς αποφάσισαν να σταματήσουν τις πληρωμές ασθενείας για υγειονομικούς σε αναστολή, κάτι που είναι απολύτως παράνομο. Αυτές οι αξιοθρήνητες μέθοδοι, που απαξιώνουν ολόκληρη τη διοίκηση του νοσοκομείου, ξεκινώντας με την αιχμή του δόρατος το FHF με προεδρεύοντα τον δήμαρχο του Fontainebleau τον Frédéric Valletoux, βυθίζουν σ’ επισφάλεια ολόκληρες οικογένειες υγειονομικών που απλώς διεκδικούν το δικαίωμα της δωρεάν και ενημερωμένης συναίνεσης ενόψει εμβολιασμού τους που διακινείται μόνο από άδεια υπό όρους, λόγω της έλλειψης προοπτικής σχετικά με τις παρενέργειες του και εξ αιτίας του γεγονότος ότι διανύει την 3η φάση κλινικών δοκιμών.

Συνεπώς, οι πρώτες διαμάχες άρχισαν να καρποφορούν γι αυτό το πολύ συγκεκριμένο θέμα της αναρρωτικής άδειας, που υποβλήθηκε πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Στο Cergy, το δικαστήριο έπρεπε επομένως να αποφανθεί για προσωρινή αναστολή σχετικά με αυτήν την κατάσταση διακοπής εργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου. Πήρε μια ευτυχή απόφαση:

Η κυρία Μ., μολονότι υπόκειται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λόγω της αναστολής της εργασίας της, βρισκόταν σε αδυνατότητα ν’ ασκήσει αποτελεσματικά τη δραστηριότητά της και, ως εκ τούτου, δεν υποχρεώθηκε να παράσχει στον εργοδότη της τα έγγραφα που αναφέρονται στο Ι του άρθρου 14 του ίδιου νόμου, πριν από την πραγματική επανέναρξη της υπηρεσίας της. Εν πάση περιπτώσει, δεν θα μπορούσε να στερηθεί τα κεκτημένα δικαιώματά της για προαγωγή απλώς και μόνο λόγω της μη προσκόμισης αυτών των εγγράφων. Επομένως, αποδεικνύεται ο ισχυρισμός πως με την αναστολή από τα καθήκοντά της χωρίς αμοιβή από τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι την προσκόμιση αποδεικτικού εμβολιασμού ή αντένδειξης εμβολιασμού που πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο διάταγμα 2021-1059 της 7ης Αυγούστου 2021 και αποφασίζοντας ότι αυτή η περίοδος αναστολής δεν θα μπορούσε να εξομοιωθεί με περίοδο αποτελεσματικής εργασίας για τον προσδιορισμό της διάρκειας της αμειβόμενης άδειας της και των κεκτημένων δικαιωμάτων της που αποκτήθηκαν λόγω της αρχαιότητας της, ούτε να ληφθούν υπόψη για την προαγωγή της, ο διευθυντής του ανθρώπινου δυναμικού οι πόροι του νοσοκομειακού κέντρου […] αγνόησαν τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου της 5ης Αυγούστου 2021, είναι κατάλληλοι για να δημιουργήσουν, υπό την έννοια της «οδηγίας», σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της προσβαλλόμενης απόφασης.

Δηλαδή, καθώς η εν λόγω υγειονομικός βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια στις 15 Σεπτεμβρίου, δεν μπορούσε να έρθει στο χώρο εργασίας της για να παράσχει το πρόγραμμα εμβολιασμού της. Ήταν λοιπόν αδικαιολόγητη η αναστολή που το νοσοκομείο της επέβαλε. Και ο δικαστής του Cergy καταδικάζει το νοσοκομείο να πληρώσει τα οφειλόμενα ποσά:

Το νοσοκομειακό κέντρο έχει εντολή […], σε προσωρινή βάση, να καταβάλει στην κυρία Μ., από τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, την αμοιβή που δικαιούται στο πλαίσιο της διακοπής εργασίας της, για να αφομοιώσει την περίοδο απουσίας της από την υπηρεσία της από την ίδια ημερομηνία σε περίοδο πραγματικής εργασίας για τον προσδιορισμό της διάρκειας της άδειας με αποδοχές, καθώς και για τα κεκτημένα δικαιώματά της λόγω της αρχαιότητάς της και για να λάβει υπόψη την ίδια περίοδο την προαγωγής της, εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση αυτής της παραγγελίας.

Αυτή είναι μια ενθαρρυντική απόφαση για όλους τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση.

Μια τυπική επιστολή που πρέπει να στείλετε στους εργοδότες σας εάν βρίσκεστε σε αναρρωτική άδεια
Δημοσιεύουμε εδώ μια τυποποιημένη επιστολή γραμμένη από τον Maître Maud Marian που μπορούν να στείλουν υγειονομικοί στον εργοδότη τους για να επιβάλουν τη νομολογία Cergy-Pontoise: (lecourrierdesstrateges 5/10/21)

Tην ίδια στιγμή οι μαίες σε μαζική διαδήλωση στη Γαλλία έφτασαν έξω από το Υπουργείο Υγείας τράνταξαν τα κιγκλιδώματα για τα δικαιώματά τους. Η ένταση στο χώρο της Υγείας οξύνεται.

Από την άλλη 300.000 παρέμειναν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι της λήξης της προθεσμίας 15/9/21 για να ενταχθούν στο εμβολιακό κύκλο στη Γαλλία. Ωστόσο αναφέρεται πως μόλις 3500 βγήκαν ως τώρα σε αναστολή καθώς πολλοί έκαναν χρήση αδειών πάσης φύσεως. Ή υπάρχει και μια δυσαρμονία στοιχείων…

Σε μια άλλη εξέλιξη στα δικαστικά μέτωπα για το θέμα υγειονομικών: Μετά από γνωμοδότηση Εργατικού Δικαστηρίου Γαλλίας το Συνταγματικό Δικαστήριο θα επανεξετάσει το νόμο αναστολής εργασίας,στέρησης μισθού υγειονομικών και θα μπορούσε να τον ανακαλέσει..”Προς το τέλος αναστολής ανεμβολίαστων υγειονομικών;”

dimpenews.com