Φοιτητικό πάρτι 25.000 νέων στην Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης για να εορταστεί η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς! Καμιά επιχείρηση της αστυνομίας!! ΒΙΝΤΕΟ

Ένα φοιτητικό πάρτι (μακρο-μπουκάλι/macrobotellón) 25.000 ατόμων στην Πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης για να εορταστεί η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Η δημοτική αστυνομία διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν δυνατή η δημιουργία επιχείρησης για τη διάλυση του πλήθους επειδή δεν είχε προειδοποιηθεί από το Complutense.

Περίπου 25.000 νέοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, γέμισαν την πανεπιστημιούπολη της Μαδρίτης τα ξημερώματα αυτού του Σαββάτου για να γιορτάσουν την έναρξη μαθημάτων με ένα μακρο-μπουκάλι. Οι εικόνες της συγκέντρωσης, με σχεδόν καθόλου μάσκες ή απόσταση ασφαλείας, κυκλοφόρησαν όλο αυτό το Σάββατο στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτές απεικονίζουν χιλιάδες παρευρισκόμενους κοντά σε σχολές όπως της Φιλολογίας ή τη Νομική του Κομπλουτένσε. Επιπλέον, οι πλατφόρμες του κοντινού σταθμού του μετρό ήταν γεμάτες από νέους χωρίς απόσταση ασφαλείας, οι οποίοι τραγουδούσαν με ρυθμό, κι από τη μια πλατφόρμα στην άλλη, περιμένοντας το τελευταίο τρένο της γραμμής, που κλείνει στις μία και μισή το πρωί.

Image


Η δημοτική αστυνομία ανέφερε αυτό το Σάββατο ότι η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε , χωρίς μια ειδική επιχείρηση προετοιμασμένη εκ των προτέρων, η διάλυση του πλήθους ήταν “σχεδόν αδύνατο έργο”, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί περιορίστηκαν στον έλεγχο ότι δεν υπήρξαν επεισόδια και στη φύλαξη των σταθμών του μετρό.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν γύρω στις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής, όταν δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τίποτα για να διαλύσουν το πάρτι. Αλλά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, η παρουσία τους ήταν «αποτρεπτική», έτσι πολλοί από τους παρευρισκόμενους αποχώρησαν. «Η απουσία μεταφορικών μέσων εκείνο το διάστημα έκανε πολύ αργή την εκκένωση», είπε. Οι παρευρισκόμενοι στο υπαίθριο πάρτι άρχισαν να φτάνουν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με τους τελευταίους να φεύγουν από το χώρο στις επτά το πρωί. Το μετρό δεν ανοίγει μέχρι τις έξι.

«Από το πανεπιστήμιο δεν ενημερώθηκε ποτέ, ούτε προσφέρθηκαν προηγούμενες πληροφορίες», δικαιολογείται επίσης η αστυνομία σε ανακοίνωσή της…
Εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας αρνήθηκε ότι είχαν ειδοποιηθεί. «Υπήρχαν μέλη της Εθνικής Αστυνομίας στην περιοχή, αλλά μπορούν να δράσουν παρά μόνο εάν υπάρχει πρόβλημα ταραχών και το ζητήσει η Αστυνομία της Μαδρίτης, και αυτό δεν συνέβη», είπε.

Ο Luis Alegre Zahonero Ισπανός φιλόσοφος και συγγραφέας και καθηγητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο το Complutense University της Μαδρίτης σε άρθρο του στην EL PAIS υπεραμύνθηκε της διάθεσης ζωτικότητας των φοιτητών..”Θα κάνουμε ένα σοβαρό λάθος αν σκεφτούμε ότι η νεανική ενέργεια στην κοινωνία είναι πάντα ένα σύμπτωμα του χειρότερου οιωνού, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά ενέργεια. Αυτό που θα φέρει τη ζωή στον κόσμο, θ’ αρχίσει από το πανεπιστήμιο”.

dimpenews.com