Η κυβέρνηση Ισπανίας ήδη άρχισε την επιστροφή 1.142.127 προστίμων σε πολίτες που επιβλήθηκαν κατά την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης καθώς το αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο που έκρινε το καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης Αντισυνταγματικό!

Η Ισπανική Δικαιοσύνη ζητά από το κράτος την επιστροφή όλων των προστίμων από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!

Η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία επιστροφής των προστίμων που εισπράχθηκαν κατά την πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε αντισυνταγματική από το Συνταγματικό Δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι πολίτες που αντιτίθενται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία μόλις πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην Ισπανία. Και αυτό, ένα μήνα μετά την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου που κήρυξε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντισυνταγματική. Το Δικαστήριο ζήτησε τότε από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πολίτες για όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Και το μέτρο έχει πλέον τεθεί σε ισχύ όπως επιβεβαιώθηκε, στις 22 Οκτωβρίου, πολλά μέσα ενημέρωσης που συμβουλεύτηκε το Lecourrier-du-soir.com. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ElDiario.es, η σοσιαλιστική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πέδρο Σάντσεθ, ζήτησε να συσταθεί μια ειδική ομάδα που θα προχωρήσει στην επιστροφή των εν λόγω προστίμων.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από ένα άλλο ισπανικό μέσο, ​​το Estenerife.com το οποίο παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προστίμων που θα επιστραφούν. Έτσι, σύμφωνα με αυτή την πηγή, έχουν επιβληθεί 1.142.127 πρόστιμα σε πολίτες από τις 14 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης ισχύος της πρώτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία.

Μεταξύ των περιοχών με τα περισσότερα πρόστιμα είναι: η Μαδρίτη (184.517) και η Ανδαλουσία (195.986). Αλλά σε άλλα μέρη της χώρας, πολλοί πολίτες που αντιστέκονται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης αντιμετωπίσει κυρώσεις. Έτσι στη Ναβάρρα θα επιστραφούν 12.500 πρόστιμα. Στην περιοχή της Castilla y Leon, θα επιστραφούν 59.299 πρόστιμα σε σύγκριση με 3.971 στη Γκουανταλαχάρα.

Η Ισπανία φαίνεται να είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί αντισυνταγματική από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο τελικά θα απαιτήσει την επιστροφή όλων των προστίμων που εισέπραξε το κράτος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα ακολουθήσουν το ισπανικό παράδειγμα και άλλες χώρες; Αυτή είναι η ερώτηση!

Ο χρόνος θα δείξει.lecourrier-du-soir 23/10/21

dimpenews.com