2 θάνατοι, εθνικό πένθος και άλλα δεινά… 20 χρονος Ρομά πέφτει από σφαίρες αστυνομικών σε καταδίωξη..

2 θάνατοι, εθνικό πένθος και άλλα δεινά. 20 χρονος Ρομά πέφτει από σφαίρες αστυνομικών σε καταδίωξη…. η πρόεδρος του Κινάλ σχετικά νεότατη πέφτει επίσης χτυπημένη από την επάρατο…

Παρατήρηση πρώτη οι Ρομά είναι Έλληνες υπήκοοι είναι Έλληνες και οφείλουν κατά το Σύνταγμα ν’ απολαμβάνουν τον απόλυτο σεβασμό και τα δικαιώματα που απορρέουν εκ τούτου. Ισονομία ισοπολιτεία. Δεν περισσεύει κανείς. Ειδικά ας το έχουν κι αυτό υπόψιν τους ιδίως κύκλοι που νοιάζονται για το δημογραφικό κλπ. Υπηρετούν την θητεία τους πρώτοι και καλύτεροι με πατριωτικό αίσθημα υψηλό και έχουν έντονη πηγαία λαϊκή θρησκευτικότητα ακόμη και μερικές φορές με ιδιάζουσα προσέγγιση. Από την άλλη είναι φυλή όπως τόσες άλλες φυλές στο ελληνικό πάνθεον να μην τις απαριθμούμε. Ως φυλή είναι κλειστή κοινωνία με δικούς της άγραφους νόμους, ήθη και παραδόσεις αλλά και γλωσσική διάλεκτο. Υπήρχαν φυλές στην ελληνική κοινωνία που απαγορεύονταν οι γάμοι έξω από τον φυλετικό κύκλο τους ως αρχές δεκαετίας 70. Ωστόσο η κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι δύσκολη παγκοσμίως ακόμη και στα πιο προηγμένα κράτη με τα πιο εξελιγμένα προγράμματα.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται από την άλλη είναι επίσης νέοι άνθρωποι, οι καταδιωκόμενοι ήταν επίσης 2 παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών κι ένας νέος 20 ή 18χρονος. Σποραδικά παρακολούθησα την υπόθεση για τον 18χρονο δολοφονημένο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα. Ελεύθεροι και δίχως περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ..

Όλα ξεκίνησαν όταν δόθηκε σήμα για κλοπή οχήματος άνδρες της ομάδας Δίας καταδιώκουν το όχημα.. Σύμφωνα με τα κεντρικά δίνεται επανειλημμένως σήμα να εγκαταλείψουν την επιχείρηση γιατί προφανώς σύμφωνα με τα δεδομένα στοιχεία που είχε το κέντρο η κούρσα καταδίωξης είχε εκτραπεί εντός της κατοικημένης περιοχής ελλοχεύουν κίνδυνοι ενδεχομένως κι αθώων πολιτών, δεύτερον με βάση προφανώς με τα δεδομένα οι νεαροί φυγάδες δεν ήταν οι σεσημασμένοι κακοποιοί εγνωσμένης επικινδυνότητας και το όλο σκηνικό έτεινε να μετατραπεί στο γνωστό κλέφτες κι αστυνόμοι ή γιατί το κέντρο είχε ψυχολογήσει και προέβλεπε άσχημες εξελίξεις που αποπειράθηκε ν’ αποτρέψει. Μπορεί ακόμη και το γεγονός του νεαρού της ηλικίας ή και η καταγωγή να ήταν ανασταλτικός παράγοντας με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης από ένα γεγονός ρουτίνας..Οι επιχειρούντες προφανώς νεαροί αστυνομικοί από υπερβάλλοντα ζήλο συνέχισαν την καταδίωξη το επιχείρημα είναι ότι δεν ελάμβαναν τις εντολές λόγω θορύβου των μηχανών. Αν είναι έτσι τότε όλες οι εντολές που δίνονται και σε άλλες περιπτώσεις είναι στον αέρα κι αυτό θέτει σε κίνδυνο και τους επιχειρούντες και το κέντρο να εκτεθεί..Οπότε αυτό το διαδικαστικό δεν είναι να περνάει απαρατήρητο αν συμβαίνει πραγματικά.

Σημασία έχει ότι όταν κάποια στιγμή το κλεμμένο όχημα βρέθηκε αντιμέτωπο με λεωφορείο της γραμμής έκανε ελιγμό ανέκοψε πρύμνα έκανε όπισθεν για να απελευθερώσει το πεδίο τους και να κάνει αλλαγή κατεύθυνσης. Που σημαίνει από μια πρώτη ανάγνωση δεν είχε στόχο να εμβολίσει παρασύρει τους μοτοσικλετιστές αστυνομικούς κάτι που αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι αυτοί αν κι οι μηχανές τους όπως ισχυρίζονται έπεσαν αυτοί βγήκαν εντελώς αλώβητοι.

Οι αστυνομικοί κατά τα φαινόμενα εξέλαβαν την κίνηση αυτή ως απειλή κατά της ζωής τους κι άρχισε το ντουφεκίδι..30 σφαίρες είναι πολλές κατά αποδεδειγμένα άοπλων κακοποιών μικροπαραβατικών ατόμων που εν τέλει ήταν και παιδιά έφηβοι οι 2 κι ο άλλος ένας ακόμη ανώριμος 20χρονος που μεγάλωσε μέσα στο γνωστό κοινωνικό πλαίσιο…Υπήρξε νεκρός. υπήρξε και τραυματίας. Το τελευταίο που άκουσα είναι ότι οι αστυνομικοί σημάδευσαν τα λάστιχα .. τότε είναι θέμα εκπαίδευσης οπότε υπάρχουν ευθύνες και πάλι αλλά και πάλι οι 30 σφαίρες ούτε σε εμπόλεμο συμβάν δεν πέφτουν τόσο εύκολα. Θεωρώ ότι οι αστυνομικοί ειδικά οι νεαρής ηλικίας το ζουν και ειδικά όσοι είναι σε μάχιμα πόστα είναι της δράσης και φροντίζουν για την ασφάλεια τους και συμπληρώνουν την εκπαίδευση τους και με προσωπικά έξοδα για να ισχυριστεί κάποιος ότι αστόχησαν τόσο πολύ και μαζικά.

Πανικοβλήθηκαν;;;θεμιτό αλλά επικίνδυνα αντιεπαγγελματικό αν ισχύει..Το να αισθάνθηκαν απειλή και να αντέδρασαν κατά αυτόν τον ακαριαίο τρόπο είναι πολύ λογικό θεωρώντας ότι είναι εν αμύνη, τελούν σε νόμιμη άμυνα..ο μοιραίος ελιγμός φαινομενικά τουλάχιστον μην εμπεριέχοντας δόλο επίθεσης έφερε τα πάνω κάτω. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν κάτι τέτοιο αλλά και πάλι το συμβάν είναι τόσο τραγικό που σίγουρα και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει για τον όλο χειρισμό και εκ του αποτελέσματος.

Το πιο τραγικό είναι άλλο να υπάρχει έστω και σε έναν από τους 7 ιδεολογικό κίνητρο λόγω φυλετικής καταγωγής θύματος. Δηλ. ιδεολογικοποίηση του εγκλήματος. Τον σκότωσα γιατί ήταν Ρομά.. αυτό θα ήταν ναζιστικό και δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα το 2021 στην ελληνική αστυνομία που έχει κάνει ομολογουμένως μεγάλα βήματα εκδημοκρατισμού τα τελευταία χρόνια τέτοιες αντιλήψεις αναχρονιστικές, κατάλοιπα. Δυστυχώς είδαμε πρόσφατα ως και στα σχολεία να υπάρχουν θύλακες ενδεχομένως κι αλλού αλλά στην υπηρεσία που είναι για την Προστασία του κάθε πολίτη αυτό θα ήταν και το πλέον επικίνδυνο.

Το να μισείς το έγκλημα κι όχι τον εγκληματία θα έπρεπε να είναι μια εμπεδωμένη αρχή στα πρότυπα και των Φιλοκαλικών καταβολών της χώρας.

Ο αστυνομικός που επιχειρεί πρέπει να μπορεί ν’ αποστασιοποιείται σαν τον δικαστή από προσωπικές πεποιθήσεις κι ιδεολογήματα να βλέπει τον κάθε πολίτη μόνο ως πολίτη ανεξάρτητα άλλων χαρακτηριστικών. Να νεκρώνεται το θυμικό.

Υπάρχει όντως φόρτιση από την άλλη όταν υπάρχουν και διατηρούνται σκοτεινά σημεία μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Κολομβία δεν είμαστε ακόμη αλλά υπάρχουν περιοχές στις ελληνικές μεγαλουπόλεις που ανθεί το οργανωμένο έγκλημα κι απολαμβάνουν ιδιότυπη διαχρονική ασυλία ενώ εργαλειοποιούνται συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας οι Ρομά είναι ένα τέτοιο κομμάτι του πληθυσμού, όπως και άλλες μειονότητες σε υποβαθμισμένες περιοχές. οπότε οι αστυνομικοί συχνά εμπλέκονται μαζί τους κι αυτό δημιουργεί μια αντιπαλότητα που όμως θα πρέπει ν αμβλύνεται από το γεγονός ότι υπάρχει πιο σφαιρική ανάλυση και γενεσιουργά αίτια αυτής της ιστορίας όπου τελικά χρησιμοποιούνται κι αυτοί ως ” Ρομά” δίνονται στην τελική κρέας..

Την ώρα που τζιχαντιστές απολαμβάνουν ιατρικής φροντίδας στα νοσοκομεία μας και οδηγούνται εκεί αστυνομική συνοδεία πιθανόν είναι οξύμωρο να αδειάζουμε ..πάνω σε παιδιά κι μάλιστα Ρομά που δεν είναι και τα πιο ευνοημένα...Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ανοίξουμε βέβαια ανταρτοπόλεμο με τους τζιχαντιστές που μπήκαν με ευρωπαϊκή συνοδεία στη χώρα και έχουν και χαρτί του ΟΗΕ πάνω τους και της Διεθνούς Αμνηστείας ενδεχομένως.

Ας καταλάβουν λοιπόν οι αστυνομικοί ότι δε πρέπει να τα δίνουν όλα εκεί που μια τάση κι όχι μια εντολή τους κατευθύνει.. Σήμερα τυχαία έπεσα σε Σύρο από το Ιντλίμπ 2 συγκεκριμένα κινούμενος μέσα στην πόλη και βγήκε από την κουβέντα ότι είναι μεγάλοι πολέμιοι του Άσαντ και του εκεί τακτικού στρατού. Κυκλοφορούν αναμέσα μας..Η μεγάλη απειλή για εσωτερική ασφάλεια είναι οι προστατευόμενοι του Βατικανού μισθοφόροι ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που με την ιδεολογία του εξτρεμισμού τους αιματοκύλισαν τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη..Αλλά όταν έχεις μια ελληνική πολιτική που δικαιώνει τα τελευταία χρόνια ως σήμερα τον τούρκικο παράγοντα στο συριακό και τις εξτρεμιστικές παραφυάδες του κατά του Άσαντ που σταμάτησε τον τούρκικο επεκτατισμό κι έθεσε τη βάση για τη διάλυση της σημερινής Τουρκίας αφού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο διεθνή παράγοντα για τη διαπλοκή του με ισλαμιστική τρομοκρατία τι να περιμένεις από αστυνομικούς που δεν τους τίθεται η προτεραιότητα γιατί αυτοί οι τύποι είναι απαγορευμένη ζώνη. Είναι οι παραστρατιωτικοί του ΝΑΤΟ για τα γεωπολιτικά παιχνίδια του στην περιοχή. Είναι σχεδόν νόμιμοι. Το μόνο θετικό από την κουβέντα είναι ότι παραδέχθηκαν στο τέλος πως ο Ερντογάν κάνει λάθη και σύντομα θα διαλυθεί η Τουρκία έρχεται η σειρά της μετά τη Συρία.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε όλη τη νύχτα το πένθος ταιριάζει στην Ελλάδα το εθνικό πένθος ταιριάζει στην Ελλάδα γιατί διακυβεύεται από τις ευρωενωσιακές και παγκοσμιοκρατικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων το έθνος αυτό καθ’ εαυτό.

Για τον απρόσμενο απροσδόκητο έως κι αιφνίδιο θάνατο της κυρίας Γεννηματά όπως εξελίχθηκε καλύτερα να μην μιλήσω το πρώτο λόγο έχουν οι οικείοι της πάντως καλό είναι να μην αφήσουν τη μνήμη του ανθρώπου τους να τον διαχειρίζονται τηλεοπτικοί προπαγανδιστές…

Και κάτι τελευταίο κάποιοι μας θέλουν Συρία πριν γίνει η Τουρκία Συρία γι αυτό κάποια γεγονότα σαν αυτό του 20χρονου αδικοχαμένου νεαρού τροφοδοτούν ένα εμφυλιακό κλίμα. Δεν τους ακολουθούμε δεν είναι ώρα για πολιτική σπέκουλα αλλά για αυτοκριτική κι απόδοση ευθυνών.

ΥΓ. το κείμενο γράφτηκε λίγο πριν μάθω ότι” Ελεύθεροι και δίχως περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ..”

dimpenews.com