Η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ αναστέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ήθελε ο Μπάιντεν για τις εταιρείες!

Η αμερικανική δικαιοσύνη αναστέλλει τoν υποχρεωτικό εμβολιασμό που ήθελε ο Μπάιντεν για εταιρείες.
Ένα ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ ανέστειλε το Σάββατο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για υπαλλήλους εταιρειών με περισσότερους από 100 υπαλλήλους, προκαλώντας οπισθοχώρηση στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αγωνίζεται να πείσει ολόκληρη τη χώρα να εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Το μέτρο στοχεύει να αναγκάσει δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 έως τις 4 Ιανουαρίου, υπό την τιμωρία ότι πρέπει να υποβάλλονται σε πολύ τακτικά τεστ.

Ανακοινώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα από την εκτελεστική εξουσία και αμφισβητήθηκε αμέσως επειγόντως στο δικαστήριο, ιδίως από την πολιτεία του Τέξας, που ελέγχεται από Ρεπουμπλικάνους που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε υποχρέωση εμβολίου για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στην απόφασή του, το ομοσπονδιακό εφετείο που είναι αρμόδιο για αυτή τη μεγάλη πολιτεία της Νότιας Αμερικής θεωρεί ότι οι ενάγοντες έχουν “προβάλει επιχειρήματα που υποδηλώνουν ότι υπάρχουν σοβαρά συνταγματικά και διαδικαστικά προβλήματα” με το κυβερνητικό κείμενο. Το τελευταίο λοιπόν «αναστέλλεται» εν αναμονή της εξέτασης από το δικαστήριο επί της ουσίας.

«Θα είμαστε σε θέση να αμφισβητήσουμε την αντισυνταγματική κατάχρηση εξουσίας του Μπάιντεν στο δικαστήριο», αντέδρασε στο Twitter ο συντηρητικός κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος έχει ήδη απαγορεύσει τις υποχρεώσεις εμβολίων στο έδαφός του. Πρόσθεσε ότι οι ακροάσεις θα γίνουν «σύντομα».

Ακόμα κι αν είναι απλώς μια αναστολή σε αυτό το στάδιο, είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για τον Δημοκρατικό πρόεδρο, ο οποίος μόλις είχε εξαργυρώσει την πρώτη του σημαντική νομοθετική νίκη με την ψήφιση την Παρασκευή στο Κογκρέσο του επενδυτικού του σχεδίου υποδομής.

“Καλύτερος τρόπος”

«Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτήν την πανδημία», σχολίασε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι «θα προτιμούσε να αποφύγει αυτήν την υποχρέωση» που υποτίθεται ότι επηρεάζει περισσότερο από τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της χώρας. «Πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι για να μπορέσουμε να βγούμε οριστικά», είπε. (σσ η Ιρλανδία με πάνω από το 90% εμβολιασμένων πρωταθλήτρια Ευρώπης στον εμβολιασμό γιατί σημειώνει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που είχε να κάνει από τον Μάρτη; Η Γαλλία με πάνω από 80% γιατί επίσης γνωρίζει νέο κύμα και αναμένονται νέα μέτρα από Μακρόν με δηλώσεις του την Τρίτη; Όχι έξοδο δεν βλέπουμε αλλά παγίωση και ανακύκλωση…Πάντα πρέπει να υπάρχει και μια δεύτερη σκέψη..)

Το κείμενο που έχει ανασταλεί αφήνει στον εργοδότη να λάβει τα μέτρα που κρίνει κατάλληλα, συμπεριλαμβανομένων των πειθαρχικών, έναντι όσων είναι ανθεκτικά στο εμβόλιο και σε τακτικές εξετάσεις. Εταιρείες που δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση εκτίθενται, σύμφωνα με το παρόν κείμενο, σε πρόστιμο που κυμαίνεται από 13.000 έως 136.000 δολάρια.

Ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει ότι ο νέος κανόνας ήταν δεσμευτικός για όλες τις πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ψήφισαν νόμους που απαγορεύουν στους εργοδότες να απαιτούν εμβολιασμούς, μάσκες ή τεστ.

Όμως, στη χώρα των ατομικών ελευθεριών, αυτή η αμερικανική εκδοχή του πάσου υγείας προκαλεί κατακραυγή στη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, η οποία καταγγέλλει μια «δικτατορία».

Αρκετοί μεγάλοι αμερικανικοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένου του κολοσσού του κρέατος Tyson Foods ή της αεροπορικής εταιρείας United Airlines, έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος επιβάλλοντας αυτές τις υποχρεώσεις στους υπαλλήλους τους από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι αυτά τα προηγούμενα δεν οδήγησαν σε «μαζικές απολύσεις» ή «ελλείψεις εργαζομένων» λόγω της αντίθεσης στο εμβόλιο.

Η αμερικανική εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία έχει διεξαχθεί με σθένος, έχει ξεμείνει..

Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την Κυριακή τη νομιμότητα της υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του Covid-19 σε εταιρείες με περισσότερους από εκατό υπαλλήλους, που ανεστάλη την προηγούμενη μέρα από τη δικαιοσύνη που θέλει να εξετάσει τη συνταγματικότητά του.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το μέτρο» συμμορφώνεται «με το νόμο και τους κανονισμούς», δήλωσε στο CBS ένας σύμβουλος του προέδρου, o Σέντρικ Ρίτσμοντ. Τόνισε ότι «η επιλογή ενός εβδομαδιαίου τεστ» προσφέρθηκε σε εργαζόμενους που ήταν πλήρως ανθίστανται στο εμβόλιο. Πρόσθεσε ότι αυτό το μέτρο ίσως επεκταθεί και σε μικρότερες εταιρίες αν τελικά επικυρωθεί από τα δικαστήρια.lalibre 6/11/21

Πάντως και εδώ ο αμερικάνικος υποχρεωτισμός εμβολίου έχει άλλη λογική από αυτή με την οποία επιβάλλεται κατά περίπτωση στην Ελλάδα δίνει την δυνατότητα εναλλακτικής τεστ ακόμη κι όταν υφίσταται. Δεν είναι καθαρός υποχρεωτισμός. Και παρά ταύτα η Δικαιοσύνη του τον απορρίπτει…

dimpenews.com