ECDC: από τα 27 κράτη της ΕΕ η Ελλάδα είναι μεταξύ των 10 που είναι στην κατηγορία υψηλότερης ανησυχίας για πανδημία! Επεισόδια στη Χάγη για το μερικό lockdown που επέβαλε η Ολλανδία!

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο ελέγχου ασθενειών-le Centre européen de contrôle des maladies (ECDC) που εδρεύει στη Στοκχόλμη από τα 27 κράτη της ΕΕ , το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σλοβενία ​​βρίσκονται στην υψηλότερη κατηγορία ανησυχίας σχετικά με εξέλιξη της πανδημίας. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί το ECDC για τις κατηγορίες ανησυχίας συνδυάζει τις απόλυτες τιμές (αριθμός κρουσμάτων, νοσηλεία και θάνατοι), αλλά και την πρόσφατη εξέλιξή τους.

Επεισόδια στη Χάγη για το μερικό lockdown που επέβαλε η Ολλανδία! κι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Mark Rutte. Τα bars, restaurants και μαγαζιά ζωτικής σημασίας όπως τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20 h (19 h GMT) και τα μη ζωτικής στις 18 h. Οι Ολλανδοί καλούνται να μην δέχονται πάνω από 4 άτομα στα σπίτια τους και να κάνουν τηλεργασία  «εκτός κι αν δεν είναι όντως εφικτή». Οι δημόσιες εκδηλώσεις καταργήθηκαν και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών

Ωστόσο τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και οι έξοδοι εκτός οικίας είναι εξουσιοδοτημένες.

Image
Image

dimpenews.com