Συμφωνία για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών σε επίπεδο Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης ανήγγειλε ο Υπ. Υγείας Βελγίου! Οι Βρυξέλλες .. ξεσκεπάστηκαν!!!

Ο Υπουργός .. χωρίς λόγια ένας φυσιογνωμιστής παρακαλώ άμεσα τώρα που κατέβασε τη μάσκα

Η Συμφωνία που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών επιβεβαιώθηκε, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke μετά τη διαβούλευση της επιτροπής.

H εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Υγείας ανακοινώνει ότι υπήρξε συμφωνία στην κυβέρνηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αυτή η συμφωνία για το νομοσχέδιο πρόκειται να περάσει την Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θα καταστήσει δυνατή την απόσυρση της πρόσβασης στο επάγγελμα των υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν και θ’ απολύονται από την 1η Απριλίου. Η υποχρέωση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Μια μεταβατική περίοδος θα επιτρέψει στους απείθαρχους να επωφεληθούν από την προσωρινή ανεργία έως τις 31 Μαρτίου. Τότε θα πέσουν στο κλασικό καθεστώς ανεργίας.

Η απόφαση καταγγέλλεται έντονα από τα συνδικάτα και η CNE ανακοίνωσε την κατάθεση προκήρυξης απεργίας για την κάλυψη πιθανών ενεργειών.

Εμβολιασμός: τρίτη δόση, αλλά όχι ακόμη υποχρεωτική για τους Βέλγους
Χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου. Ολόκληρος ο πληθυσμός θα μπορεί να λάβει μια τρίτη αναμνηστική δόση μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο αποφάσισε το αρμόδιο όργανο.

Ενόψει της επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης στην επικράτειά , οι πολιτικές αρχές αποφάσισαν ότι το Covid Safe Ticket θα απαιτείται για την πρόσβαση στις χριστουγεννιάτικες αγορές για συναθροίσεις πάνω από 100 άτομα, όπως για όλες τις εξωτερικές εκδηλώσεις.

Θα επιβληθεί και η χρήση μάσκας. Ωστόσο, προφανώς θα είναι δυνατή η αφαίρεσή της όταν καταναλώνεται φαγητό ή ποτό. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το εισιτήριο Covid Safe θα απαιτείται πλέον για εκδηλώσεις, δημόσιες ή ιδιωτικές, από 50 άτομα και πλέον σε εσωτερικούς χώρους και από 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Θα απαιτείται η χρήση μάσκας, επιπλέον του CST. Το μέτρο αυτό ισχύει λοιπόν για γάμους, βαπτίσεις, γενέθλια κ.λπ.

Η τηλεργασία έγινε ξανά υποχρεωτική, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα έως τις 12 Δεκεμβρίου, για τις εταιρείες. Στη συνέχεια θα μειωθεί σε τρεις ημέρες την εβδομάδα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση. Το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Έως τις 12 Δεκεμβρίου, η τηλεργασία στο σπίτι θα είναι υποχρεωτική για 4 ημέρες την εβδομάδα. Στα μέτρα για τη νυχτερινή ζωή, με αρνητικό αυτοέλεγχο να παρουσιάζεται εκτός από το Covid Safe Ticket.

Μάσκες
Χωρίς μάσκα οι μαθητές πριν από την πρώτη Γυμνασίου..la libre 17/11/21

dimpenews.com