Süddeutsche Zeitung: Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος είναι αναφαίρετο! O υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι λάθος. Θα επέτρεπε ίσως να βγούμε από την πανδημία αλλά θα επιδείνωνε προβλήματα ακόμη πιο επικίνδυνα για τη χώρα!

Στη Γερμανική εφημερίδα ”Süddeutsche Zeitung”, (Munich) δημοσιεύθηκε ένα άρθρο τελευταία στη λογική του τρίτου δρόμου για μια έξοδο από την κρίση πανδημίας αλλά και για υποχρεωτικό εμβολιασμό που ταλανίζει την Γερμανία και όλη την Ευρώπη. Μια μετριοπαθής προσέγγιση που ωστόσο τίθεται κάθετα εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και μάλιστα του γενικευμένου. Αναδημοσιεύεται από το Courrier International στο τεύχος νο 1621 της 25/11/21 -1/12/21. Απόσπασμα:

‘H εγκαθίδρυση του υποχρεωτικού εμβολιασμού θ’ αποτελούσε ένα λάθος. Θα επέτρεπε ίσως να βγούμε από την πανδημία αλλά θα επιδείνωνε προβλήματα δομικά ακόμη πιο επικίνδυνα για τη χώρα…..

( σσ η επιτροπή ειδημόνων SAGE της κυβέρνησης της Αγγλίας ωστόσο δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του άρθρου ότι ο πανεμβολιασμός είναι η απόλυτη λύση στη πανδημία καθώς προβλέπουν για μια 10ετία ακόμη τεστ και μάσκες και ότι ο covid19 θα παραμείνει απειλή για Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας για 5 ακόμη έτη..”

Ο σκεπτικισμός έναντι των εμβολίων είναι παραδοσιακά ισχυρός στη Γερμανία. Και η δυσφορία προς την κυβέρνηση είναι επίσης σημαντικός παρά αλλού. Είναι κρίσιμο να μην ενδυναμώσουμε αυτές τις εντάσεις στο εσωτερικό του πληθυσμού.
Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος είναι αναφαίρετο
Πριν ακόμη την άφιξη των πρώτων εμβολίων η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μην επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Μια υπόσχεση που επαναλήφθηκε πολλές φορές. Επανερχόμενες σε αυτή την κουβέντα οι αρχές θα διακινδύνευαν αναδιπλασιασμό της λαϊκής δυσαρέσκειας κι αυτό ενώ η χώρα πέτυχε να περιορίσει τις συνέπειες της πανδημίας.

Τ’ άτομα που δεν θέλουν να εμβολιαστούν εκτιμούν έκδηλα ότι ο Covid-19 δεν είναι τόσο επικίνδυνος… Φέρουν ένα βλέμμα έντονης κριτικής επί της κυβέρνησης. Αυτή δεν πρέπει ν’ αθετήσει την υπόσχεση της αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε χάσμα μεταξύ αυτής και του λαού.

.. αλλά όταν πρόκειται για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών υπάρχει μια κόκκινη γραμμή : ο εμβολιασμός ακόμη κι αν παρουσιάζει λίγες ανεπιθύμητες παρενέργειες παραμένει μια ιατρική παρέμβαση- επέμβαση. Οφείλει να είναι αποδεκτή από το άτομο που άμεσα το αφορά. Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος είναι αναφαίρετο...

Η επιφυλακτικότητα των αντιτιθέμενων στο εμβόλιο φθάνει σήμερα σε τέτοιο επίπεδο που τον υποχρεωτικό εμβολιασμός θα τον εκλάβουν ως μια μορφή άσκησης φυσικής βίας. Μεγάλος αριθμός ατόμων φοβούνται κι ακόμη κι αβάσιμοι να είναι οι φόβοι τους ωστόσο είναι πραγματικοί.

Η κυβέρνηση επομένως οφείλει ν’ ασκεί παιδαγωγία με τρόπο πιο εντατικό και πιο πειστικό. ”

Τέλος το άρθρο προτείνει ως αντιστάθμισμα της μη επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού να εγκατασταθεί ο κανόνας των 2 G ”εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες” μ’ ένα πιο ισχυρό pass sanitaire γι αυτές τις ομάδες πληθυσμού ακόμη κι από αυτό που εφαρμόζεται Γαλλία και την παράλληλη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για ανεμβολίαστους όπως αποχή από σινεμά ή ρεστοράν για χειμώνα.. αλλά μέχρι εκεί..

dimpenews.com