Από ήττα σε ήττα το ”εμβόλιο”. CDC: Τα περισσότερα κρούσματα Omicron στις ΗΠΑ έχουν πλήξει τους πλήρως εμβολιασμένους!


Από ήττα σε ήττα το ” εμβόλιο”. Τα περισσότερα αναφερόμενα κρούσματα Omicron στις ΗΠΑ έχουν πλήξει τους πλήρως εμβολιασμένους αναφέρει το CDC. Πλήρως εμβολιασμένοι και πλήρως εκτεθειμένοι!

10 Δεκεμβρίου (Reuters) . Τα περισσότερα από τα 43 κρούσματα COVID-19 που προκλήθηκαν από την παραλλαγή Omicron και εντοπίστηκαν ως τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα και το ένα τρίτο από αυτά είχε λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφερε ότι από τα 43 κρούσματα που αποδίδονται στην παραλλαγή Omicron, 34 άτομα είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Δεκατέσσερις από αυτούς είχαν λάβει επίσης αναμνηστική, αν και πέντε από αυτές τις περιπτώσεις συνέβησαν λιγότερο από 14 ημέρες μετά την πρόσθετη δόση πριν ξεκινήσει η πλήρης προστασία.

Αν και οι αριθμοί είναι πολύ μικροί, αυξάνουν τις ανησυχίες ότι τα τρέχοντα εμβόλια για τον COVID-19 μπορεί να προσφέρουν λιγότερη προστασία έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής νέας παραλλαγής.

Μεταξύ των κρουσμάτων Omicron, τα 25 αφορούσαν άτομα ηλικίας 18 έως 39 ετών και τα 14 είχαν ταξιδέψει διεθνώς. Έξι άτομα είχαν μολυνθεί στο παρελθόν με τον κορωνοϊό.

Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν μόνο ήπια συμπτώματα όπως βήχα, μπούκωμα και κόπωση, ανέφερε η έκθεση, και ένα άτομο νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Άλλα συμπτώματα που αναφέρθηκαν λιγότερο συχνά περιλαμβάνουν ναυτία ή έμετο, δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια και απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

dimpenews.com