Το Ισραήλ παραδέχθηκε την ήττα του. Αναστέλλει την 4η δόση και προσανατολίζεται σ’ασυλία αγέλης. Καθηγητής Eran Segal: Το Omicron θα μπορούσε να γίνει το 5ο και τελευταίο κύμα!

Το Ισραήλ παραδέχθηκε την ήττα του. Aφού έφτασαν σε εμβολιακό αδιέξοδο πολλαπλών δόσεων τώρα θα εμπιστευθούν την ασυλία της αγέλης. Αναστέλλει την 4η δόση μέχρι νεωτέρας και υψηλόβαθμοι του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν πρόσφατα την επιλογή να περάσουν σε ένα μοντέλο ασυλίας της αγέλης φυσικής ανοσίας.

Ισραήλ: Ανεστάλη η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του Covid
H τέταρτη δόση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται σε αναμονή μέχρι νεωτέρας. Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Nahman Ash, αναμένει τα αποτελέσματα των μελετών. Εάν το στέλεχος Omicron είναι λιγότερο σοβαρό από τα προηγούμενα στελέχη, θα μπορούσε να προάγει, ευνοήσει την ανοσία της αγέλης.

Πριν από μια εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είπε στο Twitter «Έδωσα εντολή να προετοιμαστούμε αμέσως για το τέταρτο εμβόλιο. […] Ο κόσμος θα ακολουθήσει τα βήματά μας. ” Αλλά οι γιατροί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κι άδειασαν τον πολιτικό.

Για τον Δρ Dror Mevorah του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Hadassah, «το γεγονός ότι ήμασταν οι πρώτοι που χορηγήσαμε ένα τρίτο εμβόλιο δεν σημαίνει ότι χρειάζεται ένα τέταρτο χωρίς επιστημονική βάση. “

Κλινική μελέτη
Ως εκ τούτου, η μαζική δράση για το ευρύ κοινό για 4η δόση αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Nahman Ash, ο οποίος πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, αποφάσισε να περιμένει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα των λοιμώξεων από το Omicron και την τέταρτη δόση.

Από τη μία πλευρά, μόλις ξεκίνησε μια κλινική μελέτη σε μια ομάδα 150 υγειονομικών που τους χορηγείται η 4η δόση από το νοσοκομείο Sheba προκειμένου να καθοριστεί εάν είναι απαραίτητο ή όχι ένα τέταρτο εμβόλιο για ολόκληρο τον πληθυσμό. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε ένα δεκαπενθήμερο. Από την άλλη πλευρά, νέες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα που εξακολουθούν να μολύνονται με τον ιό φτάνουν σε υψηλά επίπεδα αντισωμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να προστατεύσουν από διαφορετικά στελέχη του Covid19.

Όσον αφορά την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron, αρκετές μελέτες δείχνουν ότι θα προκαλούσε πολύ λιγότερα σοβαρά κρούσματα, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα στην εξέλιξη της πανδημίας. Για τον καθηγητή Eran Segal, βιολόγο υπολογιστών στο Ινστιτούτο Weizmann, «ο μεγάλος αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί με το Omicron, που αναμένεται στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο ανοσίας του γενικού πληθυσμού και να βοηθήσει στην εξάλειψη της Delta και ορισμένων άλλων παραλλαγών.” Έτσι, ειδικά στο Ισραήλ, το Omicron θα μπορούσε να γίνει το πέμπτο και τελευταίο κύμα, μια κάποια ελπίδα. Η μαζική μετάδοση από ένα στέλεχος, φαινομενικά λιγότερο σοβαρό, θα επέτρεπε ίσως την επίτευξη της συλλογικής ανοσίας, όπως αναμενόταν.lesechos 29/12/21

dimpenews.com