Το Ισραήλ προχωράει σε 4η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους! Κι ενώ είναι σ’ εξέλιξη κλινική δοκιμή και πριν τ’ αποτελέσματα που αναμένονταν σε 15νθήμερο! Πείραμα στο πείραμα; Εντάσσει στο πείραμα ευπαθείς ομάδες;;

Ισραήλ προχωράει σε 4η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους! Κι ενώ είναι σ’ εξέλιξη κλινική δοκιμή και πριν τ’ αποτελέσματα που αναμένονταν σε 15νθήμερο! Πείραμα στο πείραμα; Eντάσει στο πείραμα ευπαθείς ομάδες;; Aυτό δεν είναι μόνο αντιδεοντολογικό αντίκειται επίσης στον Κώδικα της Νυρεμβέργης θυμίζει άλλες εποχές….

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Nahman Ash στη συνέντευξη Τύπου ανώτερων στελεχών του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη δήλωσε: “Σήμερα ενέκρινα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα. ” αναφέρει το κανάλι 13tv. Κι αυτό ενώ είναι κλινική μελέτη επί της 4ης δόσης του Ισραήλ σε εξέλιξη που τα αποτελέσματά της αναμένονταν σε ένα 15νθήμερο. Κι ενώ πριν ένα 24ωρο
το ίδιο το Ισραήλ ανακοίνωνε πως μαζικός εμβολιασμός για το ευρύ κοινό για 4η δόση αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Nahman Ash, ο οποίος πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, είχε αποφασίσει να περιμένει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα των λοιμώξεων από το Omicron και την τέταρτη δόση.

Αφού μόλις είχε ξεκινήσει μια κλινική μελέτη σε μια ομάδα 150 υγειονομικών που τους χορηγείται η 4η δόση από το νοσοκομείο Sheba προκειμένου να καθοριστεί εάν είναι απαραίτητο ή όχι ένα τέταρτο εμβόλιο για ολόκληρο τον πληθυσμό. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε ένα δεκαπενθήμερο. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις διευρύνουν το πείραμα την κλινική δοκιμή σε ανοσοκατεσταλμένους. Τι μεσολάβησε η επιτροπή ειδημόνων υποχώρησε στις πιέσεις των πολιτικών; Kαθώς ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είχε πει στο Twitter «Έδωσα εντολή να προετοιμαστούμε αμέσως για το τέταρτο εμβόλιο. […] Ο κόσμος θα ακολουθήσει τα βήματά μας. ”Παρά ταύτα οι Καθηγητές ανέτρεψαν την εντολή του και ανακοίνωσαν αναστολή και κλινική μελέτη.

Ωστόσο πάμε και πάλι σε μερική ανατροπή αφού τώρα σήμερα ο

Καθ. Ash: “Σήμερα ενέκρινα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε ανοσοκατασταλμένους”
Σε συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Υγείας, ο γενικός διευθυντής είπε: «Θα εξετάσουμε εάν θα επεκτείνουμε το τέταρτο εμβόλιο στον υπόλοιπο πληθυσμό».

Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είπε ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για lockdown». Aναφέρθηκε επίσης στο νέο φάρμακο της Pfizer κατά του κορωνοϊού που έφτασε σήμερα στο Ισραήλ, λέγοντας: «Είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο που το λάβαμε και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πέμπτο κύμα. Ωστόσο, το φάρμακο δεν είναι υποκατάστατο του εμβολίου και δεν το αντικαθιστά».
O επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, Δρ Sharon Elrai-Price, αναφέρθηκε επίσης στα δεδομένα νοσηρότητας στη συνέντευξη Τύπου και είπε: “Η νοσηρότητα Omicron στον κόσμο σπάει ρεκόρ, με τη μεγαλύτερη νοσηρότητα στους νέους” πρόσθεσε η Elrai-Price : Ειδικά για τα παιδιά – αλλά είναι ο μη εμβολιασμένος πληθυσμός «Αναφερόμενος στη σοβαρότητα της νόσου, ο επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας είπε ότι είναι πιο εύκολος σε σύγκριση με τη Δέλτα.

Ωστόσο πάντα παραμένει το πάγωμα και η αναστολή της χορήγησης 4ης δόσης στο γενικό πληθυσμό.

Πως προχωρούν σε 4η δόση πειραματική όταν η προσωρινή άδεια έχει δοθεί από FDA είναι για 1η και 2η όπως πιστοποιεί κι ο καθηγητή Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Κούβελας; Πείραμα στο πείραμα.

dimpenews.com