PfizerGate: Μυστική εμπορική διπλωματία Κομισιόν-Pfizer στις πλάτες των λαών! Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Emily O’Reilly ζητά από την Πρόεδρο της Κομισιόν Von der Leyen να παραδώσει μυστικά SMS που αντάλλαξε με τον Μπουρλά της Pfizer για συμβάσεις εμβολίων! (Libération):”τι κρύβει η Ursula von der Leyen;”Λεφτά υπάρχουν.. αλλά μόνο για την Pfizer. Αδιαφανής μαμούθ σύμβαση ΕΕ-Pfizer για εμβόλια ύψους 35 δις ευρώ€!!!

PfizerGate: Μυστική εμπορική διπλωματία Κομισιόν-Pfizer στις πλάτες των λαών! Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια κατηγορεί την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για «κακοδιοίκηση» και τη διατάζει να παραδώσει μυστικά SMS που αντάλλαξε με τον Δ Σ της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για την αγορά 1,8 δις εμβολίων Covid! Η Ursula von der Leyen χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» και αδιαφάνεια! Η Διαμεσολαβήτρια της ΕΕ Emily O’Reilly εξέδωσε επίσημη σύσταση ζητώντας από τη Von der Leyen να αναζητήσει και να παραδώσει SMS με την Pfizer από τις συμβάσεις εμβολίων κατόπιν αιτήματος ελευθερίας πληροφόρησης που υποβλήθηκε από δημοσιογράφο. Τα επίμαχα SMS διαμείφθηκαν το 2021 με τον DG της Pfizer, ενώ η Ursula von der Leyen διαπραγματεύθηκε εν ονόματι ευρωπαϊκών κρατών την αγορά 1,8 δις δόσεων εμβολίων αντί 35 δις ευρώ€ αναφέρει η (Libération) που αναρωτιέται σε τίτλο της ”τι κρύβει η Ursula von der Leyen;” Λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για την Pfizer..Σκάνδαλο του αιώνα. Η ΕΕ προέβη σε αδιαφανή σύμβαση μαμούθ με φαρμακοβιομηχανία!…. και Λογαριασμό δεν δίνει παρά μόνο στον Μπουρλά.Η ιδιαιτερότητα αυτής της σύμβασης, που συνάφθηκε τον Μάιο, είναι ότι αύξησε το κόστος της δόσης από 15,50 σε 19,50 ευρώ, αύξηση κατά το ένα τέταρτο της τιμής, που δεν είναι λαμπρό αποτέλεσμα με δεδομένη την ποσότητα που παραγγέλθηκε…” επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια της ΕΕ κατηγορεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για «κακοδιοίκηση» και τη διατάζει να παραδώσει μυστικά κείμενα που έστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να αγοράσει 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια για Covid. (σσ Το σκάνδαλο-μπίζνα του αιώνα!) Μυστική εμπορική διπλωματία της Κομισιόν στις πλάτες των λαών…..
Η Ursula von der Leyen χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» για να εξασφαλίσει μια συμφωνία εμβολίου Pfizer.
Την επικοινωνία της με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άλμπερτ Μπουρλά ζήτησε ένας δημοσιογράφος αλλά δεν του παρασχέθηκε.
Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια επέκρινε την επικεφαλής και την διέταξε να παραδώσει τα κείμενα αναφέρει στις 28/1/22 η dailymail.



Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια επέκρινε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι κρατούσε μυστικά μηνύματα κειμένου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Μπουρλά σχετικά με την αγορά δόσεων εμβολίου για τον Covid, λέγοντας ότι «αποτελεί κακοδιοίκηση».

Η διαμεσολαβήτρια της ΕΕ, Emily O’Reilly, εξέδωσε μια επίσημη σύσταση που ζητούσε από το γραφείο της von der Leyen να παραδώσει τα κείμενα στο πλαίσιο ενός αιτήματος ελευθερίας πληροφόρησης που υποβλήθηκε από δημοσιογράφο.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι New York Times αποκάλυψαν ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, είχαν ανταλλάξει γραπτά μηνύματα και κλήσεις σχετικά με προμήθειες εμβολίων για χώρες της ΕΕ.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» για να εξασφαλίσει τη συμφωνία για 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια Pfizer μέσω μηνυμάτων με τον διευθύνοντα σύμβουλο, αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος Alexander Fanta του ιστότοπου ειδήσεων netzpolitik.org ζήτησε στη συνέχεια από την Επιτροπή πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα και άλλα έγγραφα, αλλά η εκτελεστική εξουσία δεν τα παρείχε.

Chance 🤺 il Giardiniere 🍊 on Twitter: "Ursula von der Leyen amoreggia con  il CEO di Pfizer Albert Bourla e gli consegna il premio di Atlantic Council  a Washington, un'organizzazione lobbistica. L'UE

H Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια επέκρινε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επειδή κρατούσε μυστικά μηνύματα κειμένου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer

Η Commission απέρριψε το αίτημα (πλήρης αδιαφάνεια) για ελευθερία πληροφόρησης, αρνούμενη να πει εάν υπήρχαν τα κείμενα – παρόλο που η φον ντερ Λάιεν είχε αναφερθεί σε αυτά η ίδια σε συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα του διαμεσολαβητή, η Επιτροπή δεν ζήτησε ξεκάθαρα από το γραφείο της von der Leyen να αναζητήσει τα γραπτά μηνύματα-SMS.

Αντίθετα, η Κομισιόν είπε ότι οι μόνες πληροφορίες που είχαν ήταν ένα email, μια επιστολή και ένα δελτίο τύπου.

«Αυτό υπολείπεται των εύλογων προσδοκιών για διαφάνεια και διοικητικά πρότυπα στην Κομισιόν», είπε η O’Reilly.

«Όταν πρόκειται για το δικαίωμα δημόσιας πρόσβασης στα έγγραφα της ΕΕ, σημασία έχει το περιεχόμενο του εγγράφου και όχι η συσκευή ή η μορφή. Εάν τα μηνύματα κειμένου αφορούν πολιτικές και αποφάσεις της ΕΕ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγγραφα της ΕΕ.

Η Διαμεσολαβήτρια είπε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ζητήσει από το γραφείο της von der Leyen να αναζητήσει ξανά τα κείμενα και, εάν τα βρει, «η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει εάν μπορεί να τους παραχωρηθεί πρόσβαση στο κοινό» σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

«Η διοίκηση της ΕΕ πρέπει να επικαιροποιήσει τις πρακτικές καταγραφής εγγράφων για να αντικατοπτρίζει αυτή την πραγματικότητα».

Η Von der Leyen και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla είχαν ανταλλάξει μηνύματα κειμένου και κλήσεις σχετικά με προμήθειες εμβολίων για χώρες της ΕΕ.

Η Κομισιόν υποστήριξε ότι «ένα γραπτό μήνυμα ή ένας άλλος τύπος άμεσων μηνυμάτων είναι από τη φύση του ένα βραχύβιο έγγραφο που δεν περιέχει κατ’ αρχήν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με θέματα που σχετίζονται με πολιτικές, δραστηριότητες και αποφάσεις της Επιτροπής» και ότι «η Επιτροπή καταγράφει την πολιτική που θα απέκλειε καταρχήν την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων.”

Είπαν επίσης στον Διαμεσολαβητή ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταγράψει κανένα γραπτό μήνυμα στο σύστημα διαχείρισης εγγράφων».

Αλλά η O’Reilly απέρριψε αυτό το επιχείρημα, λέγοντας ότι τα κείμενα εμπίπτουν στον ορισμό του εγγράφου της Επιτροπής.

Η Επιτροπή της Von der Leyen πρωτοστάτησε στην αγορά εμβολίων κατά του Covid για τις 27 χώρες της ΕΕ.

Περισσότερες από τις μισές δόσεις που έχει αγοράσει η Επιτροπή προέρχονται από την BioNTech-Pfizer, καθιστώντας την μακράν τον μεγαλύτερο προμηθευτή στις προσπάθειες εμβολιασμού του μπλοκ.

Η Επιτροπή αρνείται να αποκαλύψει βασικές πτυχές των συμβολαίων της με προμηθευτές εμβολίων Covid, ιδίως όσον αφορά την τιμολόγηση, επικαλούμενη το εμπορικό απόρρητο.

Πέρυσι, υπήρξε ένας ξέφρενος αγώνας για την εξασφάλιση εμβολίων, με την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να έρχονται σε σύγκρουση για συμβόλαια με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Ενώ η Βρετανία μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κυκλοφορίας εμβολίων και να χορηγήσει 20 εκατομμύρια εμβόλια μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έγκριση των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca, οι ηγέτες της ΕΕ καθυστέρησαν στην εφαρμογή ενός σχεδίου εμβολιασμού.

Οι διευθύνοντες των Βρυξελλών ήταν εξαγριωμένοι με την AstraZeneca που υποσχέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τις πρώτες παραδόσεις των προμηθειών εμβολίων της, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιάσει τη συμφωνία της με το μπλοκ.

Χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία στη συνέχεια έκαναν μπρος-πίσω για το αν θα κυκλοφορήσουν το εμβόλιο AstraZeneca, κάτι που ενέσπειρε αμφιβολίες στο κοινό και οδήγησε σε χαμηλή απορρόφηση των εμβολίων.

Αυτό είναι κορωνοπάρτι!..και κάπως έτσι φτάσαμε αισίως και στην 4η δόση…κι έπεται συνέχεια…

«Αυτή η υπόθεση είναι πιο σημαντική από μια απλή ανταλλαγή SMS», δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in’t Veld (Ανανέωση της Ευρώπης). «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει γίνει λιγότερο διαφανής, λιγότερο υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειλικρινά πιο αποκομμένη από την ευρωπαϊκή δημοκρατία», κατήγγειλε, καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αντιδράσει.

Περισσότερες από τις μισές από τις 4,2 δισεκατομμύρια δόσεις κατά του Covid-19 που αγοράστηκαν ή κρατήθηκαν από την ΕΕ παρέχονται από το αμερικανο-γερμανικό δίδυμο Pfizer-BioNTech.

Οι βασικές πτυχές των συμβάσεων με τα εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένων των τιμών, είναι εμπιστευτικές, γεγονός που έχει προκαλέσει κριτική από ευρωβουλευτές και ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τη βέλγικη la libre ένας δημοσιογράφος είχε ζητήσει από την Κομισιόν πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα και άλλα έγγραφα σχετικά με αυτές τις συζητήσεις Von der Leyen -Μπουρλά.

Η ευρωπαϊκή εκτελεστική εξουσία, που ήταν υπεύθυνη για τις διαπραγματεύσεις για τις αγορές εμβολίων εκ μέρους των κρατών μελών, συμφώνησε να του στείλει τρία έγγραφα (ένα email, μια επιστολή και ένα δελτίο τύπου) αλλά όχι SMS.

Δεν έγινε καμία προσπάθεια να εντοπιστεί εάν υπήρχαν τα επίμαχα μηνύματα. Αυτός ο τρόπος δράσης δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όσον αφορά τη διαφάνεια”, επέκρινε η διαμεσολαβήτρια, Έμιλι Ο’Ράιλι..

Έδωσε στην Επιτροπή προθεσμία έως τις 26 Απριλίου για να απαντήσει στις συστάσεις της, οι οποίες ωστόσο δεν είναι δεσμευτικές.

Η Κομισιόν είχε επισημάνει ότι δεν είχε τηρηθεί καμία καταγραφή αυτών των μηνυμάτων, θεωρώντας ότι τα γραπτά μηνύματα δεν υπόκεινται στους κανόνες διαφάνειας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που χρονολογούνται από το 2001.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε ο Διαμεσολαβητής, η Επιτροπή υποστήριξε ότι τα μηνύματα αυτά είναι “από τη φύση τους έγγραφα μικρής διάρκειας, τα οποία κατ’ αρχήν δεν περιέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές, τις δραστηριότητες και τις αποφάσεις της Επιτροπής”.

Για τον διαμεσολαβητή, αντίθετα, «είναι σαφές» ότι τα γραπτά μηνύματα «εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα» και «το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εάν αφορούν το έργο του Οργανισμού».

Η Ιρλανδή Emily O’Reilly Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια εκτίμησε την Παρασκευή ότι η Von der Leyen έκανε λάθος που αρνήθηκε την πρόσβαση σε αυτά τα γραπτά μηνύματα, την ύπαρξη των οποίων παραδέχτηκε δημόσια η Πρόεδρος της Κομισιόν, επειδή αποτελούσαν μέρος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης και ως εκ τούτου δεν καλύπτονταν από το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Εξαφάνιση μηνυμάτων
«Το καθοριστικό στοιχείο ενός εγγράφου δεν είναι το μέσο του. Δεν έχει επίσης σημασία εάν ένα έγγραφο έχει καταχωρηθεί στο σύστημα διαχείρισης εγγράφων του ιδρύματος. Αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο του εγγράφου…” προσθέτει!

dimpenews.com