Ο ρώσικος στρατός έχει περικυκλώσει Μαριούπολη, Χάρκοβο, Χερσώνα..Έχει παγιδεύσει εκεί δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες και ναζί Τάγματα που χρησιμοποιούν ως ασπίδα το πληθυσμό! Το Κίεβο είναι περικυκλωμένο και σχεδόν ανυπεράσπιστο αφού ο μισός Ουκρανικός στρατός ”αιχμαλωτίστηκε” μακριά του!!!

Ο ρώσικος στρατός έχει περικυκλώσει Μαριούπολη, Χάρκοβο, Χερσώνα..Έχει παγιδεύσει εκεί δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες και ναζί Τάγματα που χρησιμοποιούν ως ασπίδα το πληθυσμό! Το Κίεβο είναι περικυκλωμένο και σχεδόν ανυπεράσπιστο αφού ο μισός Ουκρανικός στρατός και το Τάγμα Azov ”αιχμαλωτίστηκαν” μακριά του ΝΑ έναντι του Ντονμπάς και στη Μαριούπολη!!! Φαντάζει έτσι πρώτος στόχος να είναι το Κίεβο στη ρώσικη στρατηγική.

Τα αποτελέσματα της τέταρτης ημέρας της επιχείρησης «Z Army» και της λαϊκής πολιτοφυλακή του DPR και του LPR.
Νότια της ζώνης JFO. Ο κλοιός γύρω από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα είναι ήδη πραγματικότητα. Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ έκοψε τον αυτοκινητόδρομο Ντονέτσκ-Μαριούπολη βόρεια της Βολνοβάκα και ο «Στρατός Ζ» έκλεισε ουσιαστικά το καζάνι από τα δυτικά, κόβοντας τους δρόμους προς Μπερντιάνσκ και Πολογί-Ορέχοφ-Ζαπορόζιε. Φυσικά, η περικύκλωση είναι ακόμα χαλαρή, ειδικά στη διασταύρωση μεταξύ του “Z Army” και της λαϊκής πολιτοφυλακής, αλλά πρακτικά μπορεί να φύγει κανείς μόνο στα χωράφια. Και εκεί, θυμόμαστε, την ανοιξιάτικη απόψυξη, αφού ο Βλάντι επιτέθηκε ακριβώς τη στιγμή που ήταν στο απόγειό της. Δεν ήταν καλοστημένο το σχέδιο;
Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση, δύο ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, περίπου 7.000 άτομα, μπήκαν εντός του κλοιού. Ο αριθμός του “Azov”, είναι άλλα 1.500 άτομα. Συνολικά, μαζί με τα μέλη της SBU, της Εθνικής Φρουράς και άλλους, πιθανότατα είναι μέχρι 10.000 άτομα. Τώρα δεν θα βγουν από εκεί. Το πρόβλημα, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι Ναζί χρησιμοποιούν τον πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα, επομένως είναι μάλλον δύσκολο να επιλυθεί γρήγορα το ζήτημα της Μαριούπολης.


Βόρεια της ζώνης JFO. Εδώ ο «Army Z» κατέλαβε το Kupyansk χωρίς μάχη και κινείται προς το Izyum, το οποίο απέχει περίπου 30-40 χλμ. Μετά την κατάληψη του Izyum, η απόσυρση στο Kharkov για τη βόρεια πλευρά της ομάδας AFU στη ζώνη JFO έχει κλείσει. Ως αποτέλεσμα, στις πόλεις Severodonetsk, Lisichansk, Slavyansk και Kramatorsk, 6 ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι αποκλεισμένες – πρόκειται για περίπου 21.000 άτομα. Και πάλι, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για αυτούς – υπάρχει παντού πυκνή αστική ανάπτυξη, στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν τοποθετήσει και προσωπικό και εξοπλισμό. Έτσι, πάλι, ο αποκλεισμός και η επακόλουθη επίθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα αποθέματα καυσίμων του βόρειου συγκροτήματος καταστρέφονται σχεδόν ολοσχερώς από αέρος, έτσι απλά δεν μπορούν να υποχωρήσουν με μηχανοποιημένη πορεία. Οπότε η μοίρα τους είναι δεδομένη.
Δυτικά της ζώνης JFO. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση δεν είναι τόσο κρίσιμη εδώ – οι υπόλοιπες 6 εξέδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ακόμη δρόμο προς Pavlograd-Dnepropetrovsk και Pokrovskoe-Sinelnikovo-Volnyansk. Δεν υπάρχει λοιπόν λειτουργικό περιβάλλον εδώ. Σήμερα, όμως, οι προηγμένες μονάδες του «Στρατού Ζ» βρίσκονταν ήδη στην Καμένκα (αυτό είναι το βόρειο τμήμα της περιοχής Ζαπορόζιε), επομένως είναι πιθανό ο δρόμος προς το Βολνιάνσκ-Ζαπορόζιε να είναι ήδη υπό τον έλεγχό τους.Μια αναφορά, από το Kamenka στο Pavlograd σε δρόμο περίπου 70 km, με βάση τις προηγούμενες ημέρες, αυτή είναι μια μέρα μετάβασης για τις μηχανοποιημένες μονάδες του Z Army. Δεδομένου ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αυτό το μέρος έχουν μηδενικά στρατεύματα αύριο μπορούμε να περιμένουμε μια επιχειρησιακή περικύκλωση της δυτικής ομάδας δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ζώνη JFO. Το ίδιο σχόλιο για τα αποθέματα καυσίμων για απόσυρση ισχύει και για τη δυτική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αν και εδώ η κατάσταση υποτίθεται ότι είναι λίγο καλύτερη.
Χάρκοβο και Κίεβο. Μέχρι στιγμής, καμία σοβαρή επίθεση, περισσότερο σαν αναγνώριση στη μάχη και συμπίεση της περικύκλωσης. Το Χάρκοβο είναι σχεδόν εντελώς αποκλεισμένο, το Κίεβο, όπως χθες, από βορρά, δυτικά και νοτιοδυτικά. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έφυγαν από την Troyeshchina, αλλά αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει μια επιθυμία για καλύτερο έλεγχο της τεράστιας πόλης με αυτές τις πολύ μέτριες δυνάμεις που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην πρωτεύουσα.
Νικολάεφ και Χερσώνα. Η Kherson ήταν εντελώς αποκλεισμένη, πήγαν στο Nikolaev και πήραν την πόλη σε ημικύκλιο κατά μήκος της αριστερής όχθης του νότιου Bug. Το προγεφύρωμα στη Novaya Kakhovka παρέμεινε αμετάβλητο, αλλά η αριστερή όχθη της θάλασσας Kakhovka τέθηκε πλήρως υπό έλεγχο. Η μόνη πόλη για την οποία δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα είναι η Energodar. Δεδομένης όμως της παρουσίας πυρηνικού σταθμού εκεί, υποθέτω ότι αυτή η πόλη θα ληφθεί με τη μεγαλύτερη προσοχή, όπως και το Yuzhnoukrainsk κοντά στο Nikolaev.

dimpenews.com