O ρώσικος στρατός μπήκε στη Χερσώνα. B’ φάση επιχείρησης στο Κίεβο. Κονβόι μήκους 64χλμ κατευθύνεται στο Κίεβο! Οι 4 φάσεις του σχεδίου κατάληψης του Κιέβου! «Ουκρανοί εθνικιστές πυροβόλησαν πολίτες στη Volnovakha ανοίγοντας πυρ εναντίον αμάχων που έφευγαν από την πόλη με λευκή σημαία» (DPR). ΒΙΝΤΕΟ

O ρώσικος στρατός μπήκε στην πόλη Χερσώνα.. ενώ πολυπληθείς δυνάμεις Ρώσων είναι προ των πυλών του Κιέβου αρχικό στρατηγικό στόχο της επιχείρησης. Οι Ρώσοι Πεζοναύτες της 74ης Μονάδας κατέλαβαν και το αεροδρόμιο της Χερσώνας στη Νότια Ουκρανία.

Ένα ρώσικο κονβόι μήκους 64 χλμ θεάθηκε κοντά στο Κίεβο. Δορυφορικές εικόνες το αποδεικνύουν.Η αυτοκινητοπομπή “εκτείνεται από τον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Antonov στα νότια έως γύρω από το Prybirsk” στα βόρεια, δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, που διοχετεύει τις εικόνες. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που θ΄αρχίσει σύντομα θα είναι πολύ πιο σφοδρή και με πολύ περισσότερες δυνάμεις. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανασυνταχθεί για να περικυκλώσουν και να πάρουν τον έλεγχο του Κίεβου.

Το τμήμα άμυνας του LPR ανέφερε την απελευθέρωση ορισμένων οικισμών. Συνολικά ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε 29 οικισμούς μεταξύ αυτών και Σαρτανάς:

«Putilino, Artem, Shirokiy, Shulginka, Warm, Nizhneteploye, Verkhneteploye, Dam, Petrovka, Bakhmutovka, Gerasimovka, Raspberry, Lower Olkhovaya, Upper Alder, Kamyshnoye».

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη μέχρι τις 2 Μαρτίου 2022 χρησιμοποιώντας μία από τις δύο διαδρομές-ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το NM της DPR εγγυώνται την ασφάλεια της κίνησης στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου E58: στη δυτική κατεύθυνση Mariupol – Mangush. Στην ανατολική κατεύθυνση Mariupol – Bezymennoe. «Ουκρανοί εθνικιστές πυροβόλησαν πολίτες στη Volnovakha στις 10:10 το πρωί, ανοίγοντας πυρ εναντίον αμάχων που έφευγαν από την πόλη με λευκή σημαία» – Αρχηγείο Εδαφικής Άμυνας της DPR.

Λαϊκή Πολιτοφυλακή ΛΔΔ: Ουκρανοί εθνικιστές στο Kramatorsk κατέσχεσαν περίπου 20 οχήματα SMM του ΟΑΣΕ, η τύχη της αποστολής παραμένει άγνωστη.

‘Εντονες μάχες στα περίχωρα της Μαριούπολης.DPR: “το καθήκον μας σήμερα είναι ν΄απελευθερώσουμε την Mariupol.”

Από την κλίμακα των ελιγμών και την ένταση των μαχών, είναι σαφές ότι η νούμερο ένα προτεραιότητα της Ρωσίας είναι να περικυκλώσει και να αφοπλίσει τις ομάδες ΒΟΡΡΑ και ΝΟΤΟΥ της Ουκρανίας με περισσότερους από 100.000 στρατιώτες και εθελοντές που μάχονται στο Ντονμπάς (αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του ουκρανικού στρατού). Ένας άλλος λόγος είναι ο κίνδυνος που εγκυμονεί ο μεγάλος αριθμός εθελοντών Ναζί που πολεμούν εκεί και σκοτώνουν Ουκρανούς αμάχους που τράπηκαν σε φυγή από τον πόλεμο.


Οι πολιτοφυλακές του LDNR δίνουν τη μετωπική επίθεση, ενώ οι ρωσικές επιχειρησιακές δυνάμεις, προερχόμενες από το Χάρκοβο και την Κριμαία, βασίζονται σε υψηλή κινητικότητα και υποτίθεται ότι θα τυλίξουν και θα περικυκλώσουν την ουκρανική μηχανή και θα την αναγκάσουν να παραδοθεί. Σε λίγες μέρες, οι απώλειες που υπέστησαν και η έλλειψη πυρομαχικών ή καυσίμων θα επιβαρύνουν πολύ τις ουκρανικές ομάδες στο Donbass και ενδέχεται να υπάρξουν μαζικές αποστασίες. Επομένως, στο D+5, ο ρωσικός στρατός μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Το δεύτερο στάδιο είναι η διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων

στην περιοχή ευθύνης της ουκρανικής Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης. Αυτό σημαίνει απομόνωση και περικύκλωση της Οδησσού και συνέχιση της πορείας βόρεια στον αυτοκινητόδρομο Μ20 προς το Κίεβο. Στόχος είναι να καθαρίσει το διάστημα μεταξύ του Δνείστερου και του Δνείπερου από τους Ουκρανούς Ναζί. Η διάρκεια αυτού του σταδίου δεν θα υπερβαίνει τις 24 ώρες (D+6), γιατί δεν αναμένεται αντίσταση από τις λίγες ουκρανικές στρατιωτικές εταιρείες.


Σχετικά με το τρίτο στάδιο αυτό θα συμβεί μόνο εάν ο ουκρανικός στρατός αρνηθεί να παραδοθεί ή εάν ο Πρόεδρος Zelinsky, με την κυβέρνησή του από ολιγάρχες, φανατικούς SBU και εθελοντές Ναζί, σχηματίσει ένα κέντρο ένοπλης αντίστασης στο Lvov.
Το Κίεβο είναι περικυκλωμένο από ρωσικά στρατεύματα και δεν μπορεί να λάβει βοήθεια από πουθενά. Επιπλέον, ο δήμαρχος της πόλης, Vitali Klicko, μοίρασε 18.000 όπλα στον πληθυσμό και ήδη οι κάτοικοι του Κιέβου πυροβολούν ο ένας τον άλλον, σκέφτονται να πολεμήσουν τους Ρώσους σαμποτέρ. Η αναρχία και η παντελής έλλειψη οργάνωσης από την πλευρά των αρχών έχουν κάνει τις τρεις συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων Buk-1M που υπερασπίζονται τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας πραγματικό κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό. Οι πύραυλοί τους χτύπησαν σπίτια και κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-27 που πετούσε πάνω από το Κίεβο, προσγειώνοντας το σε πολυκατοικία. Φυσικά, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν για όλα τους Ρώσους. Ως εκ τούτου, τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα εισέλθουν στην πόλη του Κιέβου σύντομα και θα διατηρήσουν τις τρέχουσες θέσεις τους.


Η Φάση 4 αντιστοιχεί στο τέλος της εκστρατείας του ρωσικού στρατού και θα επικεντρωθεί σε πολιτικά και διοικητικά κτίρια στο Κίεβο. Μπορεί επίσης ο αρχηγός του επιτελείου του ουκρανικού στρατού να δώσει εντολή να σταματήσουν οι μάχες. Προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες αμάχων, πιστεύω ότι η τελική επίθεση θα πραγματοποιηθεί από ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα και θα είναι αστραπιαία.

Σε ντελίριο ο πανικόβλητος Ζελένσκι… Zητάει ν’ απαγορευθεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε όλα τα λιμάνια και σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Ο Ζελένσκι θέλει να μετατρέψει την προσωπική του ήττα σε παγκόσμιο πόλεμο.. μια ανεύθυνη Δύση τον ακολουθεί αυτοκαταστροφικά στην ελεύθερη πτώση του.

Το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού στρατού ”αιχμαλωτίστηκε” σε 2 παγίδες σε Marioupol και Kramatorsk.Αυτό ιευκολύνει την πτώση Κιέβου. Αυτή ήταν και η αρχική στρατηγική. Κίεβο ο νο 1 στόχος επιχείρησης όπως ορίστηκε από Πούτιν.

Συνεχής συστηματική περικύκλωση του ουκρανικού στρατού. Αναπτύξεις σε όλα τα μέτωπα!

dimpenews.com