Κλιμακώνεται η επίθεση……η πρόοδος στα μέτωπα! Η μάχη της Μαριούπολης άρχισε.Η Ρωσία απελευθέρωσε τη Χερσώνα. Εκκενώνεται το Χάρκοβο θα πέσει κι αυτό…Προέλαση προς Κίεβο. Από την τ. Γιουγκοσλαβία στην τ. Ουκρανία… αλλάζει ο κόσμος….ΒΙΝΤΕΟ


Κλιμακώνεται η επίθεση. Σύμφωνα με ρώσικες αναφορές πριν λίγο η μάχη της Μαριούπολης άρχισε. Μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της πόλης Mariupol και συνδέθηκαν με μονάδες του ρωσικού στρατού στον άξονα Berdyansk. Το DPR καλεί τους πολίτες της Μαριούπολης να φύγουν από την πόλη. Το DPR μπήκε στα περίχωρα της Mariupol. Ο ρώσικος στρατός ανακοίνωσε πως έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Χερσώνα κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Πριν από λίγο πυραυλική επίθεση κατά της βάσης της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου στο Zhytomyr. Πυραυλική επίθεση στην αεροπορική βάση Chogoc κοντά στο Χάρκοβο. Xειρουργικά χτυπήματα σε Κίεβο σε καρτιέ Rusanivka, Kurenivka, Boiarka και στη ζώνη πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου. Επιτελικά χτυπήματα σε Σχολή Ικάρων και αστυνομική Διεύθυνση στο Χάρκοβο. Εκκενώνεται το Χάρκοβο θα πέσει κι αυτό. Τα ουκρανικά μίντια μιλούν τώρα για τεράστια έξοδο από το Χάρκοβο.Ρώσικες αερομεταφερόμενες μονάδες επιχειρούν ν΄απελευθερώσουν την πόλη από τους ναζί.Τα ρώσικα κονβόι έφθασαν στις πόλεις Svityl’nya, Hostroluchya κι Peremoha στα Ανατολικά περίχωρα του Κιέβου αναφέρει τώρα το ΓΕΣ της τ. Ουκρανίας. Προσθέτει στις 06:00, οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο άρχισαν να προσπαθούν να προελάσουν στην πρωτεύουσα από τις κατευθύνσεις Demydiv, Gostomel (Hostomel) και Horenychi.

Στο Νότο συντελείται ο αποκλεισμός της ενδοχώρας από την Αζοφική.

Υπήρξε σήμερα μικρή αμιγώς στρατιωτική πρόοδος κάτι που, γενικά, είναι κατανοητό – τα κύρια καθήκοντα της επιχείρησης επιλύονται, αλλά δεν έχει νόημα να «τρέχεις μπροστά με όλη σου τη δύναμη» – πρέπει να διασφαλίσεις τα μετόπισθεν και να παρέχεις επικοινωνίες.
Νότια της ζώνης JFO. Η Μαριούπολη είναι τελικά στο κλοιό, δεν υπάρχει ακόμη επίθεση, τα προάστια εκκαθαρίζονται (Sartana, Shirokino), Volnovakha – υπάρχουν ήδη μάχες στις αστικές περιοχές, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη «σημαία πάνω από το Δημαρχείο»: αυτό είναι θέμα του εγγύς μέλλοντος.Zώνη διπλού αποκλεισμού Μαριούπολης.


Βόρεια της ζώνης JFO. Το Starobelsk και το Svatovo καταλήφθηκαν, έτσι ώστε η λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR σε αυτήν την περιοχή έκλεισε θέσεις με τον Στρατό Z, ο οποίος κατέλαβε το Kupyansk. Το Severodonetsk και το Lisichansk είναι αποκλεισμένα από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το Izyum, όπως δεν υπάρχουν δηλώσεις για τον έλεγχο αυτού του σημαντικού κόμβου επικοινωνιών, μάλλον μέχρι στιγμής η Ουκρανία δεν έχει χάσει τον έλεγχο της πόλης. Έτσι, η ομαδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Slavyansk και στο Kramatorsk διατηρεί περιθώρια ελιγμών, αν και δεν δείχνει σημάδια επιθυμίας να βγει από την πυκνή αστική ανάπτυξη αυτών των πόλεων.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον του Krasnograd κι Izyum στην περιοχή Kharkov αναφέρει το ΓΕΣ της τ. Ουκρανίας.

Zhytomyr


Συνεχίζονται οι βάρβαροι βομβαρδισμοί του Ντόνετσκ και της Γκορλόβκα.
Zaporozhye. Σε μάχες στην περιοχή Vasilyevka, υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες λόγω του γεγονότος ότι ο πληθυσμός κάθεται στα υπόγεια και οι επικοινωνίες είναι ασταθείς. Κανονιοβολισμοί ακούγονται στο Belenkaya, στην άλλη πλευρά της θάλασσας Kakhovka, 20 χλμ. μακριά.

Χερσώνα απελευθερώθηκε. Ο ρώσικος στρατός εδρεύει εκεί


Χερσώνα. Το «Z Army» καθάρισε σήμερα την πόλη, σχεδόν χωρίς αντίσταση. Σχετικά με μεμονωμένα επεισόδια. Και πάλι, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη «σημαία πάνω από το περιφερειακό συμβούλιο», αλλά, προφανώς, η ουκρανική πλευρά έχει ήδη χάσει τον έλεγχο της πόλης.


Νικολάεφ. Ο Στρατός Ζ, άρχισε να παρακάμπτει την πόλη από τα βόρεια. Οι προηγμένες μονάδες πήγαν στην Μπαστάνκα, όπου έγινε μάχη με ασαφές αποτέλεσμα. Η Μπαστάνκα έχει παραμείνει πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, σηματοδοτώντας το όριο της κίνησης του Στρατού Ζ προς βορρά στην περιφέρεια Μικολάιβ.
Χάρκοβο. Αγώνες σε αστικές περιοχές. Άφιξη του MLRS στο κτίριο της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Χάρκοβο. Απροθυμία απελευθέρωσης του άμαχου πληθυσμού μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.


Chernihiv, Nizhyn, Sumy. Υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά μπλοκαρισμένα.
Κίεβο. Αποκλεισμένο από βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά. Τα σύνορα υπό όρους είναι το Fastov, το οποίο μέχρι στιγμής είναι σαφώς υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Από τα βορειοανατολικά, όπως χθες – στα σύνορα με το Brovary, ο αυτοκινητόδρομος Ε95 από το Chernihiv προς το Κίεβο – βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Z Army. Δεν υπάρχουν ακόμη έντονες μάχες στην πυκνή αστική ανάπτυξη του Κιέβου, αλλά σήμερα η μετάδοση των ουκρανικών καναλιών έχει σταματήσει – το συγκρότημα του τηλεοπτικού πύργου του Κιέβου έχει καταστραφεί.

Χάρκοβο χτυπήθηκε το διοικητήριο αστυνομίας..

Μια ρωσική δύναμη αποβίβασης προσγειώθηκε στο Χάρκοβο και μια μάχη ξεκίνησε..

Η σχολή Ικάρων στο Χάρκοβο επίσης διαλύθηκε

Ο Ρώσικος Στρατός καταλαμβάνει τη Χερσώνα (Νότια) και φτάνει στο Bobrovytsya (ανατολικά του Κίεβου). Με τη βοήθεια του DPR, περικυκλώνει τη Μαριούπολη, προπύργιο του ναζιστικού «τάγματος Azov» και, με τη βοήθεια του LPR, φτάνει στο Starobilsk (Ανατολικά). Ο Ουκρανικός Στρατός αποκρούει την επίθεση στη Borodyanka (Δυτικό Κίεβο)


Οι Ρωσικές Επιχειρησιακές-Τακτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική αεροπορική επιδρομή στη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας, χτυπώντας 67 στόχους- Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του DPR και του LPR, 1.502 στόχοι της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας εξουδετερώθηκαν.

όλα άρχισαν τον Απρίλιο του 2008… Το ΝΑΤΟ εξέδωσε μια δήλωση που έλεγε ότι η Ουκρανία και η Γεωργία θα γίνουν μέρος του ΝΑΤΟ. Οι Ρώσοι κατέστησαν ξεκάθαρα εκείνη την εποχή ότι το έβλεπαν ”ως υπαρξιακή απειλή». Είναι πόλεμος όχι απλά ζωτικής σημασίας αλλά ύπαρξης για τη Ρωσία. Δεν πρόκειται για διασυνοριακές διαφορές αλλά για αγώνα επιβίωσης ενός ιστορικού έθνους.

όλα επιδεινώθηκαν επικίνδυνα όταν ΕΕ Βατικανό και ΝΑΤΟ ανέτρεψαν το νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Γιαννούκοβιτς βυθίζοντας τη χώρα σε 8ετή εμφύλιο με 14.000 νεκρούς ρωσόφωνους και 1.000.000 πρόσφυγες. Η Ουάσιγκτον υποδαυλίζοντας «έγχρωμες επαναστάσεις», με την ανάμιξή της στις ουκρανικές υποθέσεις και τη συμμετοχή της στο πραξικόπημα του Μαιντάν στο Κίεβο προλείανε το έδαφος για ό,τι ακολούθησε.

dimpenews.com