Oι δυνάμεις του DPR επιχειρούν και προελαύνουν μέσα στη Μαριούπολη. Είναι θέμα χρόνου να πέσει! Απελευθέρωσαν και την πόλη Volnovakha βόρεια πύλη της Μαριούπολης!

Oι δυνάμεις του DPR επιχειρούν και προελαύνουν μέσα στη Μαριούπολη. Είναι θέμα χρόνου να πέσει! Απελευθέρωσαν και την πόλη Volnovakha βόρεια πύλη της Μαριούπολης!

Αναφορά από την πρώτη γραμμή λέει ότι είναι θέμα να πέσει η Μαριούπολη καθώς οι δυνάμεις του DPR επιχειρούν εντός της. Οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν διαρκώς θέσεις. Σε ορισμένες περιοχές, σπάει η άμυνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταλαμβάνουν θέσεις στον οικιστικό τομέα, αλλά η απελευθέρωση της πόλης είναι μόνο θέμα χρόνου, οι Ναζί δεν έχουν καμία πιθανότητα.

Oι δυνάμεις του DPR απελευθέρωσαν την πόλη Volnovakha βόρεια της περικυκλωμένης Μαριούπολης αναφέρει το RIA επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας.

Η Volnovakha είναι στρατηγικής σημασίας ως η βόρεια πύλη της Μαριούπολης.

Η Volnovakha βρίσκεται πραγματικά υπό τον πλήρη έλεγχο του DNR. Αυτό σημαίνει ότι οι μαχητές της ΝΜ την κατέλαβαν και περιχαρακώθηκαν σε όλες τις συνοικίες της πόλης, μπήκαν στο κεντρικό της τμήμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μάχες στην πόλη έχουν σταματήσει.
Διατηρούνται χωριστοί θύλακες αντίστασης – ομάδες που αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα εξακολουθούν να εκκαθαρίζονται. Ωστόσο, τις επόμενες ώρες οι μονάδες των 100, της Σπάρτης-Sparta, 3 ταξιαρχίες, 1η και 2η ειδικές δυνάμεις θα λύσουν αυτό το πρόβλημα ξεκάθαρα.

Μετά τον βομβαρδισμό και το χτύπημα μιας ρωσικής τεθωρακισμένης οχηματοπομπής δυτικά της Velikaya Dymerka δύο ημέρες νωρίτερα, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυγκροτήθηκαν και άρχισαν να καταλαμβάνουν οικισμούς στα νοτιοανατολικά.

▪️ Δημιουργήθηκε μια σοβαρή οχυρωμένη περιοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στο σταυροδρόμι Zalesye – Bogdanovka – Svetilnya.

▪️ Στο Gogolev. Ο έλεγχος στις οδικές κατευθύνσεις και τα χωράφια κοντά στο Velikaya Dymerka είναι υπό όρους. Οι κάτοικοι της περιοχής αφήνουν ήρεμα τα κομβόι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας να περάσουν και δεν τα εμποδίζουν. Με τον ίδιο τρόπο, δεν υπάρχει αντιπαράθεση μονάδων ρωσικής εδαφικής άμυνας και DRG των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

dimpenews.com