2 Γάλλοι πράκτορες αξιωματικοί της DGSE ήταν στο ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη; Γάλλοι στρατιώτες από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται στη Μαριούπολη μαζί με το Tάγμα Αζόφ; 18 Αμερικανοί και Βρετανοί σύμβουλοι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη;

2 Γάλλοι πράκτορες αξιωματικοί της DGSE ήταν στο ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη; Γάλλοι στρατιώτες από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται στη Μαριούπολη μαζί με το Tάγμα Αζόφ; 18 Αμερικανοί και Βρετανοί σύμβουλοι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη; Μίλησαν οι επιζήσαντες αιχμάλωτοι!!

Η ρωσική υπηρεσία του κινεζικού τηλεοπτικού καναλιού CGTN αναφέρει ότι δύο Γάλλοι αξιωματικοί (πράκτορες) της DGSE επέβαιναν σ’ ένα ουκρανικό Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη. Γι αυτό τον Μακρόν τον έπιασε πρεμούρα για ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη για να βγάλει τους πράκτορές του!!Στις 30-1 Μαρτίου, πέντε ουκρανικά ελικόπτερα επιχείρησαν να διαφύγουν από τη Μαριούπολη, το προπύργιο του συντάγματος του Αζόφ. 2 χτυπήθηκαν. Οι επιζώντες αιχμαλωτίστηκαν από τον ρωσικό στρατό. Αμέσως μίλησαν.

Σύμφωνα με το voltairenet ”Η Γαλλία εμπλέκεται με τους Ουκρανούς Μπαντεριστές”. Το άρθρο αναφέρει ότι:
Μια ρωσική πηγή και μια ουκρανική διαβεβαιώνουν ότι Γάλλοι στρατιώτες από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μαριούπολη μαζί με το σύνταγμα Αζόφ.

Το Κίεβο προσπάθησε να εκκενώσει δύο Γάλλους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών από τη Μαριούπολη;

Το Agora Vox παραθέτει τη γνώμη της Christel Nehan για μια παράξενη προσπάθεια εκκένωσης αξιωματικών του νεοναζιστικού ουκρανικού συντάγματος Azov με ελικόπτερο από τη Μαριούπολη, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2022.

Η αεράμυνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σύμφωνα με την Nehan , κατέρριψε δύο από αυτά τα ελικόπτερα. «Και θα πω ότι αυτή η προσπάθεια εκκένωσης των αξιωματικών του Συντάγματος Αζόφ είναι περίεργη γιατί δύο μέρες πριν, ο Εμμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν και έθεσε το θέμα της εκκένωσης της Μαριούπολης», γράφει. «Ένα αίτημα που δεν έχει νόημα γιατί, όπως μπορούμε να δούμε, ο ρωσικός στρατός και η πολιτοφυλακή της ΛΔΔ βοηθούν τους πολίτες να εκκενώσουν την πόλη».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτικών συμβούλων του αρχηγείου άμυνας της κατεύθυνσης της Μαριούπολης, καθώς και αρκετοί Βρετανοί σύμβουλοι της SBU, που δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν την πόλη εγκαίρως, είναι περικυκλωμένοι στο Azovstal μαζί με το Azov, συνολικά 18 άτομα.

Μια προσπάθεια εμπλοκής του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην εκκένωση τους με την πρωτοβουλία να απομακρυνθούν όλοι οι περικυκλωμένοι «Αζοβίτες» δια θαλάσσης σε πλοία έπεσε στο κενό λόγω της άρνησης της Μόσχας να διαπραγματευτεί. Τώρα γίνονται προσπάθειες για την εκκένωση τους.

Παράλληλα, υπάρχει μια εκδοχή ότι σύμβουλοι είναι παρόντες στη Μαριούπολη, μόνο που είναι Γάλλοι και όχι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Υπέρ αυτής της εκδοχής είναι το γεγονός ότι ο Μακρόν έθεσε επίμονα το θέμα της εκκένωσης από τη Μαριούπολη και σήμερα απέλυσε και τον επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών». Σύμφωνα με την καθημερινή L’Opinion, ο στρατηγός Éric Vidaud, Διευθυντής Στρατιωτικών Πληροφοριών, απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 29 Μαρτίου 2022. Ο Éric Vidaud, ωστόσο, είναι ο πρώην διοικητής των ειδικών επιχειρήσεων.

Οι στρατιώτες της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων τίθενται για όλα τα υλικοτεχνικά ζητήματα υπό τις διαταγές του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας, Στρατηγού Τιερί Μπουργκάρντ, αλλά λαμβάνουν τις εντολές τους απευθείας από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Πρόεδρο Μακρόν.

Και να τι γράφει στο υλικό της η Κριστέλ Νεχάν: «Δεδομένης της επιθυμίας του Μακρόν να πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Μαριούπολη, ορισμένοι πιστεύουν ότι μεταξύ των εκτοπισθέντων θα μπορούσαν να υπάρχουν πράκτορες ή εκπαιδευτές της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών».

Επίσης σήμερα, ορισμένα κανάλια Telegram ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του κινεζικού τηλεοπτικού καναλιού CGTN, δύο Γάλλοι αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών (DGSE) ενδέχεται να επέβαιναν στο ουκρανικό Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη.

Ένας από τους ιδρυτές του Αζόφ, ο Dmytro Yarosh, έγινε ειδικός σύμβουλος του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στις 30 Μαρτίου, πέντε ουκρανικά ελικόπτερα επιχείρησαν να διαφύγουν από τη Μαριούπολη, το προπύργιο του συντάγματος του Αζόφ. 3 χτυπήθηκαν. Οι επιζώντες αιχμαλωτίστηκαν από τον ρωσικό στρατό. Αμέσως μίλησαν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το avia-pro 2 Γάλλοι αξιωματικοί, των οποίων την παρουσία στην Ουκρανία αρνείται το Παρίσι, σκοτώθηκαν όταν καταρρίφθηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ήταν δύο αξιωματικοί της κύριας εξωτερικής υπηρεσίας ασφαλείας του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας (DGSE). Μέχρι στιγμής το Παρίσι αρνείται πεισματικά την παρουσία του γαλλικού στρατού στο ουκρανικό έδαφος ωστόσο η τρέχουσα κατάσταση δείχνει ότι η Γαλλία αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας και να στείλει αξιωματικούς της στην Ουκρανία.

Πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Avia.pro αναφέρουν ότι Γάλλοι αξιωματικοί (και μιλάμε για δύο αξιωματικούς του κύριου τμήματος εξωτερικής ασφάλειας του υπουργείου Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας) διέκοψαν την επικοινωνία πριν από λίγες ημέρες.

Το πιθανότερο να ήταν στο ελικόπτερο που καταρρίφθηκε 20 χιλιόμετρα από την ακτή της Μαριούπολης.

dimpenews.com