Ανάπτυξη πολωνικού στρατού στα ουκρανικά σύνορα για να καταλάβει Δυτική Ουκρανία. Ο Λουκασένκο είπε ότι αν η Πολωνία εισβάλει στη Δ.Ουκρανία η Λευκορωσία θα επιτεθεί επίσης στη Δ. Ουκρανία!

Ο πολωνικός στρατός άρχισε να αναπτύσσει τις δυνάμεις του στα ουκρανικά σύνορα για να καταλάβει τη Δυτική Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ο Λουκασένκο διαμήνυσε ότι αν η Πολωνία εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία η Λευκορωσία θα πραγματοποιήσει επίθεση στο δυτικό μέρος της χώρας.

Την ίδια στιγμή ο ανατραπείς τελευταίος νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας Γιαννούκοβιτς δήλωσε: Το κράτος της Ουκρανίας απειλείται με πλήρη καταστροφή, η χώρα μπορεί να αναγκαστεί να συγχωνευτεί πραγματικά με την Πολωνία.

O Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko σημείωσε ότι μια δύσκολη στρατιωτική-πολιτική κατάσταση αναπτύσσεται στα σύνορα της χώρας του αλλά οι Λευκορώσοι είναι σε θέση να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική τους ακεραιότητα. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του κράτους στο μήνυμα του με την ευκαιρία της Ημέρας της Συνοριοφυλακής.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Στις 26 Μαΐου, ο επικεφαλής της Λευκορωσίας είπε ότι στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, είναι αισθητή η ανάπτυξη ενός πιθανού θεάτρου στρατιωτικών επιχειρήσεων στο μέλλον.Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας σχεδιάζουν να δημιουργήσουν άμεσα μια νότια επιχειρησιακή διοίκηση, στα σύνορα με την Ουκρανία.

dimpenews.com