Έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ ως κύριο υπεύθυνο της σύγκρουσης με Παλαιστίνιους. Zητά να τερματιστεί η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τη Συρία!

Η συριακή αεράμυνα αναχαιτίζει ισραηλινούς πυραύλους πάνω από τα προάστια της Δαμασκού αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο tasnimnews και προσθέτει.
Η αεράμυνα της Συρίας αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους στον ουρανό πάνω από το νότιο τμήμα της Δαμασκού. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι η αεράμυνα αργά τη νύχτα της Δευτέρας η Συρία αντιμετώπισε μια ακόμη ισραηλινή πυραυλική επίθεση που είχε στόχο τη νότια ύπαιθρο της Δαμασκού, καταρρίπτοντας τους περισσότερους από τους πυραύλους.

«Στις 23:18 ακριβώς σήμερα το βράδυ, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία νότια της πόλης της Δαμασκού, και τα μέσα αεράμυνας μας αντιμετώπισαν τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψαν τους περισσότερους από αυτούς», είπε η στρατιωτική πηγή.

«Οι απώλειες περιορίστηκαν σε υλικές ζημιές», πρόσθεσε η πηγή.

Αναφορές μέσων ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι είχαν ακουστεί δυνατές εκρήξεις στην περιοχή, με το λεγόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να υποστηρίζει ότι η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο τοποθεσίες στη νότια ύπαιθρο της Δαμασκού όπου δραστηριοποιούνται το κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και οι συριακές μονάδες αεράμυνας.

Η τελευταία ισραηλινή επίθεση ήρθε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στα περίχωρα της Δαμασκού.

Η Συρία έχει καταληφθεί από μαχητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το εξωτερικό από τον Μάρτιο του 2011. Η συριακή κυβέρνηση λέει ότι το ισραηλινό καθεστώς και οι δυτικοί και περιφερειακοί σύμμαχοί του βοηθούν τρομοκρατικές ομάδες Τακφίρι που προκαλούν όλεθρο στη χώρα.

Το Ισραήλ στοχεύει συχνά στρατιωτικές θέσεις εντός της Συρίας, ειδικά εκείνες του αντιστασιακού κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη βοήθεια του συριακού στρατού στην καταπολέμηση των τρομοκρατών που υποστηρίζονται από το εξωτερικό.

Το καθεστώς του Τελ Αβίβ τηρεί ως επί το πλείστον σιωπή σχετικά με τις επιθέσεις του στα συριακά εδάφη, τις οποίες πολλοί θεωρούν ως μια σπασμωδική αντίδραση στην αυξανόμενη επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Το Ισραήλ υπήρξε βασικός υποστηρικτής των τρομοκρατικών ομάδων που αντιτάχθηκαν στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τότε που ξέσπασε η υποστηριζόμενη από το εξωτερικό μάχη στη Συρία.

Η Συρία έχει, σε πολλές περιπτώσεις, παραπονεθεί στα Ηνωμένα Έθνη για την αδιάκοπη ισραηλινή επιθετικότητα. Την είδηση αναπαράγουν όλα τα μεγάλα ιρανικά πρακτορεία όπως το fars,presstv κ.α Και όλα αυτά λίγο πριν η Τουρκία αρχίσει μια ακόμη εισβολή στη Β Συρία. Τουρκία, Ισραήλ σε συγχρονισμένες επιθέσεις κατά του συριακού κράτους.

Την ίδια στιγμή Έκθεση του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ ως τον κύριο υπεύθυνο της σύγκρουσης με τους Παλαιστίνιους τονίζει το francetvinfo. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι στην διεθνή έννομη τάξη ταυτιζόμενη με το καθεστώς του Τελ Αβίβ.

Η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και οι διακρίσεις σε βάρος του παλαιστινιακού πληθυσμού είναι οι «κυριότερες αιτίες» των επαναλαμβανόμενων εντάσεων και αστάθειας, αναφέρει μια εξεταστική επιτροπή που εξουσιοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου. Το Ισραήλ, το οποίο αρνήθηκε να συνεργαστεί με την επιτροπή, καταγγέλλει μια έκθεση «προκατειλημμένη , που εμφορείται από το μίσος του για το κράτος του Ισραήλ και βασίζεται σε μια μακρά σειρά μεροληπτικών και προκατειλημμένων αναφορών», σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Τα ευρήματα και οι συστάσεις που σχετίζονται με τις βαθύτερες αιτίες [αυτής της σύγκρουσης] παραπέμπουν σε συντριπτική πλειοψηφία στο Ισραήλ, το οποίο αναλύουμε ως δείκτη της ασύμμετρης φύσης της σύγκρουσης και της πραγματικότητας ενός κράτους να κατέχει ένα άλλο», γράφει ο πρόεδρος αυτής της επιτροπής η Νοτιοαφρικάνα και τ. Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Navanethem Pillay.

«Ο τερματισμός της κατοχής» είναι «κρίσιμος»

«Ο τερματισμός της κατοχής εδαφών από το Ισραήλ, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, παραμένει ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό του επίμονου κύκλου βίας», αναφέρει αυτή η πρώτη έκθεση αυτής της επιτροπής. «Αυτό που έχει γίνει κατάσταση διαρκούς κατοχής έχει αναφερθεί τόσο από Παλαιστίνιους όσο και από Ισραηλινούς φορείς ως μία από τις ρίζες των επαναλαμβανόμενων εντάσεων, της αστάθειας και της παρατεταμένης σύγκρουσης τόσο στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, όσο και σ΄αυτό καθ΄εαυτό το Ισραήλ», συνεχίζει η έκθεση.

Το εβραϊκό κράτος, το οποίο κατηγορεί την Navanethem Pillay ως «στρατευμένη αντι-ισραηλινή», πιστεύει ότι η έρευνα «αγνόησε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν το Ισραήλ να υπερασπιστεί τους πολίτες του ενάντια σε θανατηφόρες τρομοκρατικές οργανώσεις που διαπράττουν ένα διπλό έγκλημα πολέμου: Πυροβολισμοί εναντίον Ισραηλινών πολιτών από Πολιτικές Περιοχές στη Γάζα».

dimpenews.com