ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ!! Βελιγράδι το Ντόνετσκ!! Νεκροί και τραυματίες από 400 οβίδες σε μια μέρα. Σε αμόκ οι ουκρανοναζί!!! 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΑΙΜΑ ΤΑ ΝΑΤΟ-ΙΚΑ ΒΑΜΠΙΡ!! ΒΙΝΤΕΟ

”Μια θλιβερή μέρα στο Ντόνετσκ. Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 οβίδες στους δρόμους του Ντόνετσκ. Συνάντησα ανθρώπους που σκάβουν μέσα στα συντρίμμια για να βρουν τα πτώματα των φίλων τους μετά τον βομβαρδισμό μιας αγοράς από την Ουκρανία. Συμμετείχα στην αναζήτηση. Βρήκαμε μόνο έναν από τους 3 φίλους. Προσεύχομαι οι άλλοι 2 να τα κατάφεραν να είναι ζωντανοί” γράφει o Άγγλος φιλορώσος ρεπόρτερ από το Ντόνετσκ που μεταδίδει από την περιοχή Kuibyshevsky της πρωτεύουσας της ΛΔ του Ντόνετσκ. Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Ντόνετσκ, το Σάββατο, ανέφεραν οι φιλορωσικές τοπικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

«Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DNR)», ανέφερε το γενικό επιτελείο των τοπικών αρχών στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

To Ντόνετσκ δέχτηκε σφοδρό βομβαρδισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο οποίος διεξήχθη κυρίως με πυροβόλα των 155 και 152 mm, που οδήγησαν σε καταστροφές, καθώς και νεκρούς και τραυματίες.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του Ντόνετσκ, το κέντρο της πόλης στην περιοχή Voroshilovsky, καθώς και οι περιοχές Kuibyshev και Kyiv, υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Μεγάλης κλίμακας καταστροφές καταγράφηκαν στο εργοστάσιο Topaz, κοντά στον κινηματογράφο Zvyozdochka, καθώς και κοντά στο στάδιο Donbass Arena. Το κτίριο της διοίκησης της πόλης και πολλά άλλα κτίρια βομβαρδίστηκαν. Οι πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες διευκρινίζονται – η περισυλλογή τους εμποδίζεται από συνεχείς βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του Ντόνετσκ το Σάββατο, δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της ΛΔΔ σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Ενώ είναι γνωστό για πέντε νεκρούς στη ΛΔΚ ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του Σαββάτου, άλλοι 12 τραυματίστηκαν.

Πυροβολικό διαμετρήματος 155 χιλιοστών χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Επίσης στην Ουκρανία, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε σε ένα μόνο αντίγραφο ένα τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβολικό “Bogdan” για ένα τέτοιο διαμέτρημα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν στο παρελθόν στην Ουκρανία οβίδες M-777 μεγάλης εμβέλειας 155 mm, τα ουκρανικά στρατεύματα τα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσουν πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ντόνετσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αμάχοι.

dimpenews.com