Συνεχή προέλαση ρώσικου στρατού προς Slaviansk, Artiomovsk και Seversk! Αμερικανός στρατιωτικός τ. Σύμβουλος Πενταγώνου: η Ουκρανία είναι ένα αποτυχημένο κράτος, μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς από τον παγκόσμιο χάρτη!

Μετά την κατάληψη του Λισιτσάνκ, οι ρώσικες συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση στους τρεις άξονες Slaviansk, Artiomovsk και Seversk, προκειμένου να συνεχίσουν την απελευθέρωση του Donbass.

Ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει ένα διάλειμμα στις συμμαχικές δυνάμεις μετά την απελευθέρωση του Lissitchansk και ολόκληρης της επικράτειας του LPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ), οι δύο λαϊκές πολιτοφυλακές, οι Wagner και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους από τα βόρεια προς το Seversk, το Slaviansk και το Artyomovsk, προκειμένου να απελευθερώσουν όλη τη ΛΔΔ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ).

Στο Slaviansk, η ουκρανική διοίκηση προετοιμάζεται για μια επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων προς την πόλη και προς το Barvenkovo ​​(πιο δυτικά). Πρόσθετες μονάδες εδαφικής άμυνας μετακινούνται στο Sloviansk και στη Druzhkovka για να ενισχύσουν τα ήδη παρόντα στρατεύματα. Επιπλέον, δυνάμεις της 1ης Ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ημέρες.

Σλαβιάνσκ

Το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε το Sviatogorsk, το Shchurovo και το Dolgenkoye, τώρα υπό τον έλεγχο των Συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με μαζικό βομβαρδισμό της αμυντικής γραμμής της 25ης Ταξιαρχίας της FAU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) στη γραμμή Dolina-Sidorovo-Bogoroditchnoye – Grushevakha-Novaya Dmitrovka, καταστρέφοντας μια θέση διοίκησης και ελέγχου.

Ουκρανοί στρατιώτες στη γραμμή Γκρουσεβάκα-Μπαρβένκοβο έλαβαν αντιαρματικά συστήματα πυραύλων NLAW, Javelin και Milan για να αντιμετωπίσουν μια σημαντική διείσδυση στη γραμμή άμυνάς τους και τη διέλευση του ποταμού Serversky Donets κοντά στην Protopopovka από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Στο Σλαβιάνσκ ακόμη και ο Ουκρανός νεοναζί Κοβαλένκο αφηγείται κυνικά πώς ετοιμάζονται να μετατρέψουν τους κατοίκους σε ανθρώπινη ασπίδα και λέει με σαρδόνιο χαμόγελο ότι η πόλη θα καταστραφεί κατά 90%, αλλά «θα παραμείνει στην Ουκρανία».

Προς την κατεύθυνση του Seversk, οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το χωριό Grigorievka όπου υπήρχαν οχυρές θέσεις του ουκρανικού στρατού και εξαπέλυσαν επίθεση στη Serebrianka, προκειμένου να καταλάβουν όλα τα υψώματα που κυριαρχούν σε αυτήν την όχθη του ποταμού Seversky Donets.

Σεβερσκ

Το σπάσιμο της γραμμής άμυνας Seversk-Soledar είναι ένας από τους στόχους προτεραιότητας των Συμμαχικών δυνάμεων και η κατάληψη της Grigorievka θα βοηθήσει στην προώθηση προς το Seversk, όπου οι θέσεις του ουκρανικού στρατού βρίσκονται υπό έντονο βομβαρδισμό για να αποδυναμωθεί η άμυνά τους.

Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει ενεργά τις ουκρανικές θέσεις στα δάση κοντά στο Σεβερσκ με ρουκέτες και πυραύλους. Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή είναι σημαντικές, αλλά η διοίκηση συνεχίζει να στέλνει άνδρες για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Νότια της Γκριγκόριεφκα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται στα ανατολικά προάστια του Βερχνεκαμένσκογιε και οι ομάδες επίθεσης της AUF προσπάθησαν να υπερκεράσουν τις μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στη Ζολοτάρεβκα. Όμως οι Ουκρανοί στρατιώτες εντοπίστηκαν από drones και βομβαρδίστηκαν. Ένας από τους λόχους της 58ης Ταξιαρχίας Πεζικού περικυκλώθηκε.

ένα ξεκάθαρα επιτυχημένο πλήγμα για την τοποθεσία των Ukronazis, την πόλη Chasovoy Yar, κοντά στο Bakhmut. Δηλώθηκαν προκαταρκτικές απώλειες 30 ατόμων. Από κάτω από τα ερείπια ανασύρονται πτώματα με στρατιωτικές στολές.

Λίγο νοτιότερα, αφού έλαβαν τον έλεγχο του χωριού Spornoye, οι συμμαχικές δυνάμεις προχωρούν τώρα προς τον σταθμό Vyemka, ο οποίος θα επέτρεπε στη συνέχεια επίθεση στο Seversk μέσω τριών αξόνων (βόρεια, ανατολική και νότια), όπως Λισιτσάνσκ. Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο, ο ουκρανικός στρατός έστειλε επιπλέον στρατεύματα από τη 10η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου στην Ιβάνο-Νταρίεβκα για να προσπαθήσει να τους συγκρατήσει.

Προς το Soledar και το Artiomovsk (Bakhmut), η διοίκηση της ουκρανικής τακτικής ομάδας “Charlie” ενισχύει τη γραμμή άμυνάς της στον άξονα Porkovskoye-Soledar-Yakolevka-Belgorovka και προετοιμάζεται ενεργά για πολιορκία. Μονάδες μηχανικών κατασκευάζουν αναχώματα, θέσεις βολής και φρούρια.

Ένα τάγμα της 118ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και έφεδροι που κινητοποιήθηκαν από άλλες περιοχές έχουν αναδιαταχθεί στην πόλη. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν ακριβή πυραυλική επίθεση και βομβαρδισμό εναντίον μιας μεραρχίας πυροβολικού της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της AUF κοντά στο Soledar, εξαλείφοντας το 30% των στρατιωτών και καταστρέφοντας τα περισσότερα όπλα του τάγματος πυροβολικού.

Πιο νότια, μετά την απελευθέρωση του χωριού Klinovoye, κοντά στο Artiomovsk, η τοποθεσία βομβαρδίζεται συνεχώς από τον ουκρανικό στρατό από τις θέσεις του στο Zaïtsevo (το βόρειο τμήμα του χωριού βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο από το 2014) και το Vessela Dolina, επιβραδύνοντας την προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων. Ο τελευταίος παρόλα αυτά ανέλαβε τον έλεγχο του δρόμου μεταξύ Artiomovsk και Svetlodarsk.

Ήταν στην περιοχή Artiomovsk, στο Chassov Yar, πιο συγκεκριμένα, που οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χτύπησαν και κατέστρεψαν ένα υπόστεγο όπου υπήρχαν αμερικανικά οβιδοβόλα M777 155 mm και περίπου τριάντα Ουκρανοί στρατιώτες που βομβάρδιζαν κατοικημένες περιοχές του Ντόνετσκ.

Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 22 θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου αυτού της 16ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της FAU, κοντά στο χωριό Pokrovskoye, ανατολικά του Artiomovsk. Πέντε αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο Bakhmutsky και στο Seversk.

Καθώς ο τρομοκρατικός βομβαρδισμός του ουκρανικού στρατού σε κατοικημένες περιοχές DPR και LPR συνεχίζεται, οι συμμαχικές δυνάμεις καταστρέφουν τα ουκρανικά όπλα που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων στο Donbass.

Έτσι, τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Δημοκρατίας έπληξαν θέσεις της Ουκρανίας κοντά στο Ντόνετσκ χθες το βράδυ.

Και το πυροβολικό της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ συνεχίζει επίσης να καταστρέφει τις ουκρανικές θέσεις που βρίσκονται στο χωριό Maryinka, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας.

Πιο νότια, στην περιοχή Ugledar, το πρωί της 9ης Ιουλίου, μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς-αναγνώρισης προσπάθησε να διαπεράσει την αμυντική γραμμή του τμήματος Shakhtior της DPR μέσα από μια δασώδη περιοχή. Οι στρατιώτες του DPR εντόπισαν έγκαιρα την εχθρική ομάδα και την εξάλειψαν.

Σχεδόν παντού οι απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι τόσο σημαντικές που οι αρχές του Κιέβου έρχονται να επιδιώξουν να ενισχύσουν τις μονάδες τους με κάθε κόστος με οποιονδήποτε. Έτσι, στην περιοχή του Χάρκοβο, οι απώλειες και οι λιποταξίες στην 127η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας είναι τέτοιες που η διοίκηση απελευθέρωσε εγκληματίες που εξέτιαν ποινές φυλάκισης για να αντικαταστήσουν τους χαμένους στρατιώτες.

Και αφού έστειλε αίτημα στην Πολωνία να στείλει άνδρες στρατιωτικής ηλικίας πίσω στην Ουκρανία, το Κίεβο κάνει το ίδιο με άλλες χώρες της ΕΕ. Έτσι, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ιταλία απέστειλε αίτημα στο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών να του παράσχει λίστα με όλους τους Ουκρανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών, καλά στην υγεία τους που βρίσκονται στη χώρα.

Φαίνεται ότι το Κίεβο έχει όντως αποφασίσει να διεξαγάγει τον πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό στρατιώτη…Αν και Αμερικανός αναλυτής, στρατηγός τ. σύμβουλος του Πενταγώνου ο Douglas McGregor, σε συνέντευξή του στο Sky News Australia δήλωσε πως η Ουκρανία « είναι ένα αποτυχημένο κράτος, μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς από τον παγκόσμιο χάρτη. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος…. Γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». To πνεύμα των δηλώσεων του συνάδει με αυτό των τελευταίων δηλώσεων Πούτιν που είπε πως στην Ουκρανία η Ρωσία ακόμη δεν έχει αρχίσει σοβαρές στρατιωτικές ενέργειες.

dimpenews.com