Ρώσικη Άνοιξη της Πράγας! Αυτό κι αν είναι αναθεωρητισμός! 100.000 Τσέχοι παραληρούν υπέρ Ρωσίας κατά ΝΑΤΟ ΕΕ τιμές ενέργειας και απαιτούν Ουδετερότητα και πτώση της κυβέρνησης! ”ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ” ΒΙΝΤΕΟ

Ρώσικη Άνοιξη της Πράγας! Αυτό κι αν είναι αναθεωρητισμός! 100.000 Τσέχοι παραληρούν υπέρ Ρωσίας κατά ΝΑΤΟ ΕΕ και απαιτούν πτώση της κυβέρνησης! Ζητούν καλύτερη αγοραστική δύναμη, αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και ουδέτερο καθεστώς στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Καταφέρονται κατά ανόδου τιμών ενέργειας. . Οι διαδηλωτές απειλούν με γενική απεργία και αντίμετρα εάν η κυβέρνηση δεν παραιτηθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Επέδωσαν τελεσίγραφο!

Οι διοργανωτές «ήδη διαπραγματεύονται με συνδικάτα, επιχειρηματίες, αγρότες, δημάρχους, μεταφορείς… για να κηρύξουν απεργία» εάν η τσεχική ηγεσία δεν παραιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός τους αποκαλεί «εξτρεμιστές» και «κατά των τσεχικών συμφερόντων» και κατηγορεί την «φιλορωσική παραπληροφόρηση» για την τεράστια προσέλευση.

«Ολόκληρη η πλατεία Wenceslas ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης! Θα απαιτήσουμε από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο εργάζεται εναντίον μας, να παραιτηθεί» Επίσης απαιτούμε χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και ουδετερότητα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία δηλώνουν οι διοργανωτές.

Μετά την κατάρρευση Τζόνσον και Ντράγκι το τόξο των αντικυβερνητικών κινημάτων φουντώνει στη γηραιά ήπειρο. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τους πολέμους του ΝΑΤΟ. Ουδετερότητα..

Οι Τσέχοι βροντοφώναξαν ”πρώτα η Τσεχία”….” αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος”….

Σύμφωνα με αστυνομία 70.000 κατά τους διοργανωτές 100.000

Πράγα πόλη των εξεγέρσεων και της διανόησης. Και σ΄αυτή την περίπτωση πρέπει να φτάσουμε αυτό το προκεχωρημένο σημείο που οριοθέτησε ο Φράντς Κάφκα: ” Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να φτάσουμε.

Χιλιάδες διαδηλωτές από την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαδηλώσουν ενάντια στη φιλοδυτική τσεχική κυβέρνηση της χώρας στην πρωτεύουσα το Σάββατο.

Η αστυνομία υπολόγισε ότι το πλήθος στην κεντρική πλατεία Wenceslas της Πράγας ήταν περίπου 70.000. Πολυφασματική πολυτασική διαδήλωση. Ο λαός στα δύσκολα ενώνεται.

Μερικές από τις ομάδες που εκπροσωπήθηκαν στη διαδήλωση περιλάμβαναν το μεγαλύτερο αντιμεταναστευτικό λαϊκιστικό κόμμα Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

γιατί ”Εμείς τραγουδάμε /Για να σμίξουμε τον κόσμο” όπως τ΄όρισε ο Γιάννης Ρίτσος!

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση της τρέχουσας κυβέρνησης συνασπισμού υπό την ηγεσία του συντηρητικού πρωθυπουργού Petr Fiala, επικρίνοντάς την για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών πολιτικών της.

Καταδίκασαν την κυβέρνηση για την υποστήριξή της στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμό της στην Ουκρανία και την κατηγόρησαν ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

Οι διαδηλωτές επέκριναν επίσης το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μπλοκ των 27 εθνών για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας.

Ο Fiala είπε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν, αλλά είπε ότι όσοι διαδηλώνουν εκφράζουν φιλορωσικές απόψεις «που δεν είναι προς το συμφέρον της Τσεχικής Δημοκρατίας και των πολιτών μας».

Η Τσεχική Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την Ουκρανία στη μάχη της κατά της εισβολής της Ρωσίας και έχει δωρίσει όπλα, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των χωρών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα για να επιδιώξει μια ενιαία προσέγγιση στην ενεργειακή κρίση. Η Τσεχική Δημοκρατία κατέχει επί του παρόντος την εκ περιτροπής προεδρία του μπλοκ

Έχοντας πάντα κατά νου τον Κούντερα: Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Και σήμερα πολύ περισσότερο που η ιστορία πλαστογραφήθηκε και ο ναζισμός επανέρχεται ως λυτρωτής…

Η Πράγα δεν είναι παρά μόνο η αρχή …

.

dimpenews.com