UPDATE 77 νεκροί πολλοί τραυματίες.Τραγωδία στ΄ανοιχτά της Ταρτούς. Βυθίστηκε λιβανέζικο σκάφος όπου επέβαιναν πρόσφυγες κυρίως Σύροι και Λιβανέζοι. Πνίγηκαν και παιδιά. BINTEO

Ο υπουργός Υγείας Δρ Hassan Al-Ghabash Συρίας σε δήλωση σε δημοσιογράφους από το νοσοκομείο Al-Bassel στη Tartous είπε ότι «ο αριθμός των θυμάτων από τη βύθιση του σκάφους στα ανοιχτά του Tartous έχει αυξηθεί στα 77.(UPDATE)

Τραγωδία στ΄ανοιχτά της Ταρτούς. Βυθίστηκε λιβανέζικο σκάφος όπου επέβαιναν πρόσφυγες κυρίως Σύροι και Λιβανέζοι αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

«Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοιχτά του Ταρτούς και 20 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Αλ-Βασέλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό.

«Παρέχεται βοήθεια οξυγόνου στους περισσότερους από τους νοσηλευόμενους και κάποιοι από αυτούς έχουν μεταφερθεί στην εντατική», πρόσθεσε η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι όλοι οι φροντιστές της περιοχής είναι κινητοποιημένοι.

«Σύμφωνα με ορισμένους επιζώντες, το σκάφος αναχώρησε την Τρίτη από την περιοχή Minié στο βόρειο Λίβανο, μεταφέροντας από 120 έως 150 άτομα»

Ο γενικός διευθυντής λιμένων της Συρίας, Σαμέρ Κμπρασλί, δήλωσε σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το συριακό υπουργείο Μεταφορών.

Ένα πρώτο πτώμα, αυτό ενός νεαρού άνδρα, ανακαλύφθηκε κοντά στο νησί Arwad, απέναντι από την πόλη Tartous, γύρω στη 1:30 μ.μ. GMT, είπε ο κ. Kbrasli, προσθέτοντας ότι ένα παιδί είναι μεταξύ των θυμάτων, χωρίς να διευκρινίζει την ηλικία τους.

Πρώτος απολογισμός 24 νεκροί 13 τραυματίες.
Υπουργείο Υγείας: Κινητοποιήθηκε το ιατρικό προσωπικό στην Ταρτούς και παρέχεται η κατάλληλη περίθαλψη στο νοσοκομείο Αλ-Βασέλ για 13 άτομα και οι νεκροί έχουν φτάσει στα 24 θύματα.

Το σύστημα ασθενοφόρων και επειγόντων περιστατικών στη Διεύθυνση Υγείας Ταρτούς υλοποιεί την άμεση και κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων πνιγμού που έφτασαν κοντά στην ακτή. Ασθενοφόρα, η Ερυθρά Ημισέληνος και οι αρμόδιες αρχές στην πόλη Tartus βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης μετά τη βύθιση ενός σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της Tartus.Τα τζαμιά στο νησί Arwad κάλεσαν να κινητοποιηθούν τα σκάφη στο νησί για να συμμετάσχουν στη διάσωση. Μεταφέρθηκαν δεκάδες πτώματα και υπάρχουν επιζώντες και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή.


13 τραυματίες και τα πτώματα 24 στο νοσοκομείο Al-Basel. Δεν έχουν ταυτότητες.

Συριακά ελικόπτερα αρχίζουν να αναζητούν επιζώντες από σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ταρτούς.

Ομάδες διάσωσης εστάλησαν στο σημείο της βύθισης για να προσπαθήσουν να βρουν άλλους επιζώντες, αλλά «η έρευνα στη θάλασσα διεκόπη το βράδυ λόγω ισχυρών κυμάτων», πρόσθεσε ο Σύρος αξιωματούχος. «Τα φυλάκια που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της ακτής είναι ωστόσο κινητοποιημένα και συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση. ».

Στο Twitter, ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου Αλί Χαμί είπε ότι οι συριακές αρχές του είπαν ότι ένα ελικόπτερο του ρωσικού στρατού εξακολουθεί να πετά πάνω από την περιοχή σε αναζήτηση επιζώντων.

Τόνισε επίσης ότι «στο ναυαγισμένο σκάφος επέβαιναν Λιβανέζοι», αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.

Νωρίτερα, ο κ. Kbrasli είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων, ο Λίβανος λέει ότι φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τον πόλεμο που έχει ρημάξει τη χώρα τους για περισσότερα από 10 χρόνια. Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, κυρίως στους 12 καταυλισμούς της χώρας.

Από το 2019, ο Λίβανος διέρχεται μια από τις χειρότερες παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις από το 1850.

dimpenews.com