Αλεξάντερ Ντάγκιν : είμαστε αντιμέτωποι με τη Δύση ως ιδεολογία, φιλελευθερισμός, παγκοσμιοποίηση, μετανθρωπισμός. Η Δύση είναι μια ιδέα. Η εισβολή της άρχισε μ’ εκκοσμίκευση που χώρισε το θείο από ανθρώπινο! Eίναι ένας πόλεμος μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης.

Στις 25/10/22 ο φιλόσοφος και υπ΄αριθμόν 1 Ρώσος διανοούμενος θεωρητικός της Πολιτικής Εσχατολογίας και της 4ης Πολιτικής Θεωρίας ο Αλεξάντερ Ντάγκιν σε διάλεξη του στην Ολομέλεια της XXIV ВРНС στη Μόσχα: ”είμαστε αντιμέτωποι με τη Δύση ως ιδεολογία (σε ιδεολογικό επίπεδο) : φιλελευθερισμός, παγκοσμιοποίηση, μετανθρωπισμός. Η Δύση είναι μια ιδέα. Η εισβολή αυτής της ιδέας άρχισε με την εκκοσμίκευση που χώρισε το θείο από το ανθρώπινο (που παρεμπιπτόντως είναι εντελώς απαράδεκτο σε οντολογικό επίπεδο)!”

Και πρόσθεσε: ”Η πολιτική, η επιστήμη, η ιδεολογία πρέπει να χτιστούν πάνω στην πνευματική, χριστιανική διάσταση του Είναι – διαφορετικά είναι υπηρεσία στον εχθρό. Είναι αδύνατο να είσαι ουδέτερος.”

Τόνισε: ‘‘Βρισκόμαστε, φυσικά, σε πραγματικό πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μόνο πόλεμος στρατών, ανθρώπων, είναι και πόλεμος πνεύματος. Είναι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να πούμε το εξής: βλέπουμε μια οριζόντια αντιπαράθεση – ο στρατός μας / οι αντίπαλοί μας, είμαστε εναντίον του ΝΑΤΟ (φυσικά, όχι κατά της Ουκρανίας, δεν υπάρχει τίποτα να πούμε εδώ). Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση αυτού του πολέμου – η κάθετη. Αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης. Αυτός είναι ο πόλεμος των αγγελικών στρατευμάτων. Αυτός είναι ο πόλεμος του στρατού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ κατά του διαβόλου. Αυτή η κάθετη διάσταση είναι η ιδεολογία, το βασίλειο των ιδεών. Αυτό είναι το βασίλειο του πνεύματος στο οποίο εκτυλίσσεται αυτός ο πόλεμος, το κύριο περιεχόμενό του. Και στην ομιλία του προέδρου μας στις 30 Σεπτεμβρίου ειπώθηκε για τον σατανικό χαρακτήρα του δυτικού πολιτισμού. Αυτό δεν είναι μεταφορά.

Και σήμερα, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης, στην υπέροχη αναφορά του, υπαινίχθηκε απαλά τη μορφή που στέκεται στην άλλη πλευρά, η οποία καθορίζει, εμπνέει, οργανώνει τους εχθρούς μας. Αυτό το σχήμα είναι πολύ κοντά: δεν γνωρίζουμε τους καιρούς, κανείς δεν ξέρει – ακόμη και ο Υιός του Ανθρώπου δεν γνωρίζει τους έσχατους καιρούς. Μπορούμε όμως να αναγνωρίσουμε από τα σημάδια, να δούμε πόσο κοντά είναι.

Και από αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό να μας εναντιώνεται μια ιδέα. Η Δύση είναι μια ιδεολογία. Ο φιλελευθερισμός, η παγκοσμιοποίηση, η εκκοσμίκευση, ο μετανθρωπισμός είναι μια ιδεολογία. Αυτό είναι το βασίλειο των ιδεών, όχι το βασίλειο της ύλης, των σωμάτων και της τεχνολογίας. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό είναι ένα απόλυτο ψέμα: είναι μια αντιστροφή των αληθινών αναλογιών του μυαλού, των ιδεών, των θρησκευτικών θεμελίων.”
·

Ο άνθρωπος ανακατευθύνεται σε μια τεχνολογική θέωση, ένωση με τη μηχανή, από εν δυνάμει ζώο θεούμενο και κατά χάριν Θεός εκπίπτει σε τροποποιημένο υβρίδιο μιας νεογενετικής μετάλλαξης σε ρομποτοποιημένο ανδρείκελο, σε ανθρωποειδές εξαρτημένο από πάσης φύσεως εμφυτεύματα και εξωσκελετούς.ίναι αυτή η Β΄ Πτώση του Ανθρώπου στην εωσφορική όσο και σισύφεια προσπάθεια του και πάλι ν΄ανέλθει κατά την αυθυπέρβαση παραβιάζοντας τα όρια της Δημιουργίας κι αλλοιώνοντας για πάντα τη φύση του. Αν στην κλασική περίοδο της Βιομηχανικής επανάστασης αλλοτριώθηκε υποτάχθηκε στη μηχανή στη φάση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ενσωματώθηκε στη μηχανή. Από τον Θεάνθρωπο στον μετάνθρωπο…

Το διακύβευμα είναι τεράστιο υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορα κρατών αγγίζει τα υπαρξιακά οντολογικά σύνορα του ανθρώπου……. Η μεγάλη απόσχιση είναι η αποκοπή της ανθρωπότητας από το Γένος της και η προσάρτηση της σε μια μετανθρωπική επικράτεια. Δεν πρόκειται για την αμφισβήτηση μιας κοσμοθεωρίας αλλά για μια κοσμική-κοσμογονική απειλή.

dimpenews.com