Τοπικό Δικαστήριο της Χάγης και όχι το Διεθνές έκρινε ενόχους 3 για συντριβή Μαλαισιανού αεροπλάνου MH17 στο Ντονμπάς κι ότι ο πύραυλος Buk έφυγε από τη Λ Δ Ντόνετσκ. Ειδήμονας: Προειλημμένη απόφαση. ΥΠΕΞ Ρωσίας: ”μεροληπτική η απόφαση.” Ισχύει η μυστηριώδης εξαφάνιση του κρίσιμου ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Άννας Πετρένκο, και η αυτοκτονία Ουκρανού πιλότου που την ίδια μέρα είχε πετάξει;;;

Ένα τοπικό δικαστήριο της Χάγης κι όχι το Διεθνές Δικαστήριο Χάγης έκρινε ότι το Μαλαισιανό αεροσκάφος MH17 κατέρριψε ένα Buk από το Pervomaisky. Είναι σαφώς μια πολιτική απόφαση και επέρχεται την επομένη από το φιάσκο των καταγγελιών για ρώσικων πυραύλων σε πολωνικό έδαφος που τελικά κατά γενική παραδοχή ήταν ουκρανικοί προς διασκέδαση των εντυπώσεων.

Ήταν Μαλαισιανό Boeing που εκτελούσε την πτήση MH17 στο δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ και συνετρίβη στο Ντονμπάς στις 17 Ιουλίου 2014. 298 επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα.


Ένα τοπικό δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε ότι το αεροσκάφος MH17 καταρρίφθηκε από το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Buk από την Pervomaisky μεταδίδει το RIA Novosti και προσθέτει. Ο πύραυλος που κατέρριψε ένα Boeing πάνω από το Donbass το 2014 εκτοξεύτηκε από την περιοχή που ελεγχόταν από την πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ εκείνη την εποχή, είπε ο Hendrik Steenhuis, δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Χάγης, ανακοινώνοντας την απόφαση για την υπόθεση της συντριβής της πτήσης MH17.
«Διαπιστώσαμε ότι η πτήση MH17 καταρρίφθηκε από πύραυλο από το σύστημα αεράμυνας Buk, που εκτοξεύτηκε από την πλευρά του πεδίου στον οικισμό Pervomayskoye», είπε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι στην υπόθεση υπάρχουν φωτογραφίες ίχνους από πύραυλο στον ουρανό, δορυφορικές εικόνες και ίχνη στοιχείων πυραύλου με τη μορφή «πεταλούδας» που βρέθηκαν στα σώματα του πληρώματος και στο συντρίμμια του αεροσκάφους.Η Ρωσία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους διεθνείς ερευνητές,είχε αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών…Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η έρευνα ήταν μεροληπτική και μονόπλευρη και οι κατηγορίες για συμμετοχή της Μόσχας στη συντριβή του Boeing ήταν αξιοθρήνητες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υποσχέθηκε να μελετήσει την απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου για το MH17. Η ρωσική πλευρά θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για τη συντριβή της πτήσης MH17 της Boeing το 2014, δήλωσε ο Ιβάν Νετσάεφ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληροφοριών και τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.«Θα μελετήσουμε αυτήν την απόφαση, γιατί σε όλα αυτά τα ζητήματα κάθε απόχρωση έχει σημασία», ανέφερε ο Νετσάεφ σύμφωνα με το TASS.


Την ίδια στιγμή, η ρωσική αμυντική εταιρεία Almaz-Antey, κατά την εξέταση των προτεινόμενων θέσεων εκτόξευσης πυραύλων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σενάριο εκτόξευσης από το Snezhnoye ή το Pervomaisky δεν επιβεβαιώθηκε.

Η επιχείρηση διεξήγαγε τρεις προσομοιώσεις πλήρους κλίμακας. Επιβεβαίωσαν ότι μόνο ένας πύραυλος 9M38 θα μπορούσε να χτυπήσει το αεροπλάνο από την πλευρά του οικισμού Zaroshchenskoye που τότε ελεγχόταν από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος ήταν οπλισμένος με το σύστημα αεράμυνας Buk, που κληρονόμησε το Κίεβο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Οι Ολλανδοί ειδικοί απέρριψαν την πρόσκληση να παρακολουθήσουν μια από τις προσομοιώσεις.
Το δικαστήριο αναγνώρισε την Almaz-Antey ως αρμόδιο πραγματογνώμονα, αλλά έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των συμπερασμάτων της. Ο δικαστής Steenhuis εξήγησε ότι η Almaz-Antey, λόγω των δεσμών της με τις ρωσικές αρχές, δεν έχει την ανεξαρτησία που απαιτείται από έναν εμπειρογνώμονα, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι τα δεδομένα της για την υπόθεση MH17 δεν είναι πολύτιμα. Ενώ το Ολλανδικό δικαστήριο δεν έχει εξαρτήσεις από Βορειοατλαντικό παράγοντα..
Αργότερα, το δικαστήριο δήλωσε ότι το σύστημα αεράμυνας Buk, από το οποίο καταρρίφθηκε το αεροπλάνο, μεταφέρθηκε από τη Ρωσία στην Ουκρανία και στη συνέχεια ελήφθη πίσω. Παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν μπορούν να διαπιστωθούν οι ενέργειες του πληρώματος του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος. Δεν είναι επίσης σαφές ποιος έδωσε την εντολή να εκτοξευτεί ο πύραυλος. Επιπλέον, ο δικαστής αρνήθηκε τον ισχυρισμό του εισαγγελέα ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή ενεργούσαν ως ενιαία ομάδα, αλλά τόνισε ότι εμπλέκονταν στη χρήση του SAM.
Στις 17 Νοεμβρίου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Χάγης στο συγκρότημα Schiphol, στο οποίο θα αναγνωστεί η απόφαση για την υπόθεση της συντριβής του μαλαισιανού Boeing το 2014 στην ανατολική Ουκρανία.

Ούτε ένας μάρτυρας δεν ακούστηκε στη δίκη του MH17, λέει ο δικηγόρος
.

η ετυμηγορία


Ο Steenhuis ανακοίνωσε ερήμην την ετυμηγορία των τεσσάρων κατηγορουμένων – των Ρώσων Igor Girkin, Sergey Dubinsky, Oleg Pulatov και Ουκρανού Leonid Kharchenko.Oι 3 ύποπτοι καταδικάστηκαν.Και οι τρεις καταδικάστηκαν ερήμην σε ισόβια κάθειρξη. Ο τέταρτος ύποπτος ο Ρώσος Oleg Pulatov αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Δύο από τους καταδικασθέντες είναι Ρώσοι, συμπεριλαμβανομένου του Ιγκόρ Γκίρκιν, του πρώην «υπουργού Άμυνας» της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ». Ο 51χρονος είναι πρώην συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και φέρεται να εμπλέκεται στον τρέχοντα πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο δεύτερος Ρώσος που καταδικάστηκε ήταν ένας από τους υφισταμένους του Γκίρκιν, ο υποστράτηγος Σεργκέι Ντουμπίνσκι.

Το τρίτο άτομο που καταδικάστηκε είναι ο Ουκρανός υπήκοος Leonid Kharchenko, ο οποίος φέρεται να ηγήθηκε μιας μονάδας μάχης φιλορώσων ανταρτών και έλαβε εντολές απευθείας από τον Dubinsky.


Στην αίθουσα του δικαστηρίου, εκτός από δικαστές και εισαγγελείς, βρίσκονται οι Ολλανδοί δικηγόροι Sabine ten Dusshate και Boudewijn van Eyck, που υπερασπίζονται τον Pulatov, τους συγγενείς των θυμάτων, τους νομικούς τους συμβούλους και τους δημοσιογράφους.
Τους καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη «για την καταστροφή του αεροσκάφους ως μέλος οργανωμένης ομάδας, η οποία οδήγησε στο θάνατο 298 ανθρώπων και τη δολοφονία των επιβατών».
Οι εισαγγελείς νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους τέσσερις κατηγορούμενους της υπόθεσης, παρά τις αμφιβολίες ότι θα μπορέσουν να εκτίσουν την ποινή τους. Επισημάνθηκε ότι ο Girkin ( κωδική ονομασία Strelkov) , ο Dubinsky και ο Pulatov ζουν στη Ρωσία, η οποία “δεν εκδίδει τους πολίτες της” και τίποτα δεν είναι γνωστό για το πού βρίσκεται ο Kharchenko.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τους υπολογισμούς της Almaz-Antey στο MH17 ως τους πιο κατάλληλους
Με τη σειρά της, η υπεράσπιση του Pulatov δήλωσε ότι ο Ρώσος δεν έλαβε δίκαιη διαδικασία, τα δικαιώματα και οι αρχές του για δίκαιη δίκη παραβιάστηκαν.
Το δικαστήριο έλαβε περισσότερες από 300 αξιώσεις για αποζημίωση από συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος. Η νομική σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, Arlette Scheynes, ανέφερε ότι τα ζητούμενα ποσά κυμαίνονται από 40 έως 50 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό συγγένειας. Η εισαγγελία του κράτους πρότεινε τη μείωση τους στις 30-40 χιλιάδες ευρώ.


.Ειδήμονας: προειλημμένη απόφαση.


Οι ειδικοί χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να καταλάβουν τα πάντα. Ωστόσο, ήταν τόσο αμερόληπτο το τοπικό δικαστήριο της Χάγης; Σύμφωνα με τον πολιτικό παρατηρητή Αλεξάντερ Γκρίσιν, κανείς δεν έχει αμφιβολίες για το πώς «θα επινοηθεί αυτή η ετυμηγορία». Γίνεται λόγος για προειλημμένη απόφαση.

«Από την αρχή, ακόμη και πριν από τη συγκρότηση της Κοινής Ομάδας Έρευνας (JIT), μόλις τα τελευταία θραύσματα του αεροσκάφους κατάφεραν να φτάσουν στο έδαφος, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη εκδώσει την ετυμηγορία τους – ήταν η Ρωσία ή οι πολιτοφυλακές που στόχευσαν το αεροπλάνο. Φέρεται από την εγκατάσταση Buk, η οποία μεταφέρθηκε την προηγούμενη μέρα από τη Ρωσία και στη συνέχεια στη Ρωσία, λένε, μεταφέρθηκε», αναφέρει η ιστοσελίδα Komsomolskaya Pravda σύμφωνα με τα λόγια του εμπειρογνώμονα.

Αυτές οι κατηγορίες κράτησαν τους Ρώσους εκτός έρευνας, παρόλο που είχαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία. Αλλά, δυστυχώς, δεν χωρούσαν στη «σωστή» εκδοχή.

Ο ειδήμονας σημειώνει ότι οι παραποιήσεις έγιναν από την αρχή. Στο δικαστήριο παρασχέθηκαν ηχογραφήσεις, φωτογραφίες και βίντεο από την SBU, τα οποία ξεκάθαρα «βγήκαν εκτός πλαισίου και επεξεργάστηκαν με συγκεκριμένο τρόπο». Ωστόσο, το ολλανδικό δικαστήριο τα δέχτηκε ως αποδεικτικά στοιχεία.

Αμφισβητούμενοι είναι και οι αυτόπτες μάρτυρες του αεροπορικού δυστυχήματος. Το δικαστήριο απομάκρυνε όλους όσους μπορούσαν να ρίξουν αληθινό φως στην κατάσταση, αλλά αποδέχθηκε τις εκδοχές των «μαρτύρων που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους». «Αν και κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, από πού προέρχονται, και η υπεράσπιση δεν μπορεί καν να ελέγξει αν είναι πραγματικά μάρτυρες και δεν ακολουθούν την εντολή της στρατιωτικής διοίκησης», γράφει ο Grishin. «Επιπλέον, ο Ολλανδός ιατροδικαστής είπε ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των καταθέσεων «βασικών» μαρτύρων, αλλά σαφώς ταιριάζουν στο δικαστήριο».

Παρεμπιπτόντως, το δικαστήριο δεν έθεσε ερωτήματα από τον πύραυλο του λάθος συστήματος, που φέρεται να κατέρριψε το Boeing. Οι ειδικοί είπαν ότι μια τροποποιημένη έκδοση του 9M38M1 χτύπησε το αεροπλάνο, αν και τα στοιχεία έδειξαν ότι χρησιμοποιήθηκε η έκδοση 9M38 του πυραύλου.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Για το λόγο ότι οι πύραυλοι 9M38 είχαν τεθεί εκτός υπηρεσίας στον ρωσικό στρατό αρκετά χρόνια πριν. Αλλά στον ουκρανικό παρέμεναν ακόμα και ήταν σε επιφυλακή”, εξηγεί ο πολιτικός αναλυτής. Η Ρωσία μπόρεσε ακόμη και να εντοπίσει την πορεία του συγκεκριμένου προϊόντος. Κατασκευάστηκε στο λογισμικό κατασκευής μηχανών στο Dolgoprudny το 1986 και στις 29 Δεκεμβρίου 1986 στάλθηκε σε μια στρατιωτική μονάδα που σταθμεύει στην Ουκρανία. Και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αυτή η ταξιαρχία αεράμυνας συμπεριλήφθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και δεν εγκατέλειψε πλέον την Ουκρανία.

Ωστόσο, το δικαστήριο πίστεψε το Κίεβο, το οποίο «ψυθίρισε ότι φέρεται να μην είχε ποτέ αυτόν τον πύραυλο».

“Και, όπως ένα κεράσι σε μια τούρτα, δύο ακόμη σημαντικές πτυχές. Η πρώτη είναι ο καθορισμός του τοποθεσίας εκτόξευσης πυραύλων… Και η δεύτερη… είναι το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έκλεισε τον εναέριο χώρο της, αν και πριν από αυτό αρκετοί αεροπλάνα είχαν ήδη καταρριφθεί στον ουρανό του Donbass», σημείωσε ο Grishin στο υλικό του. Γράφει επίσης ότι υπάρχουν κι άλλα αξιοπερίεργα. Για παράδειγμα, “η μυστηριωδώς εξαφανισμένη ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Άννα Πετρένκο, η οποία βρισκόταν σε υπηρεσία στο κέντρο ελέγχου πτήσεων στο Ντνεπροπετρόβσκ εκείνη την ημέρα”, καθώς και ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που αυτοκτόνησε μυστηριωδώς, ο οποίος είχε πετάξει στις 17 Ιουλίου.

“Όμως όλα αυτά σαφώς δεν ενδιαφέρουν το ολλανδικό δικαστήριο. Δεν είναι όλα τα αντικειμενικά γεγονότα και δεδομένα κατάλληλα για τη Χάγη …

Όχι μόνο οι νόμοι, αλλά και η ίδια η λογική αποτυγχάνει όταν πρόκειται για τη Ρωσία στη Δύση. Εκείνη φταίει αιώνια για όλα . Θα χαιρόμουν να κάνω λάθος. Αλλά σε αυτά τα θέματα κάνω εξαιρετικά σπάνια λάθος», καταλήγει ο πολιτικός παρατηρητής…..

Όσον αφορά την πληγείσα πλευρά της Μαλαισίας, οι εκπρόσωποί της δεν επετράπη καθόλου να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Λεπτομέρεια …Ο Γκίρκιν, ο Ντουμπίνσκι, ο Χαρτσένκο και ο Πουλάτοφ δεν κατηγορήθηκαν ότι εκτόξευσαν οι ίδιοι τον πύραυλο, αλλά ότι συνεργάστηκαν για να φτάσουν τον εκτοξευτή πυραύλων στο πεδίο όπου εκτοξεύτηκε.

dimpenews.com