Το είδωλο της Νέας Άρχουσας Τάξης… Και το TIME ανακηρύσσει πρόσωπο της χρονιάς το Ζελένσκι. Που ηγήθηκε υπερεθνικιστικής Σταυροφορίας, όμηρος του Τάγματος Αζόφ, απαγόρευσε όλα τα κόμματα αντιπολίτευσης κι έκλεισε όλα τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική. Όργιο εκτελέσεων, διώξεων, βασανιστηρίων…

Το είδωλο της Νέας Άρχουσας Τάξης…!!

Ο Volodymyr Zelensky ο καθεστωτικός πρόεδρος της Ουκρανίας που τελικά επιβλήθηκε σε μια σειρά διαδοχής μετά την εκτροπή και το δυτικο-υποκινούμενο πραξικόπημα της έγχρωμης επανάστασης της Μαιντάν που απομάκρυνε το νόμιμα εκλεγέντα Πρόεδρο ενσαρκώνει ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς 2022 από το περιοδικό Time.

Η JP τον είχε ανακηρύξει πρόσφατα ως τον πιο influencer Εβραίο παγκοσμίως για το 2022.

Το εξώφυλλο του περιοδικού «Time» με ημερομηνία 26 Δεκεμβρίου εμφανίζει το Ζελένσκι.
Το πορτραίτο του Volodymyr Zelensky, περιτριγυρισμένο από ένα πλήθος Ουκρανών ενώ κυριαρχεί το κίτρινο και το μπλε της σημαίας: αυτό είναι το νέο εξώφυλλο του περιοδικού Time. Το αμερικάνικο εβδομαδιαίο περιοδικό επέλεξε ως προσωπικότητα της χρονιάς τον « Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το πνεύμα της Ουκρανίας», «που ενσαρκώνονται από αμέτρητους ανθρώπους, εντός και εκτός χώρας».

«Δεν θυμόμαστε μια επιλογή τόσο προφανή όσο φέτος, υπογραμμίζει το Time. Είτε η μάχη για την Ουκρανία εμπνέει ελπίδα είτε φόβο, ο Volodymyr Zelensky έχει γαλβανίσει τον κόσμο όπως κανείς δεν έχει κάνει εδώ και δεκαετίες».

«Η επιτυχία του Ζελένσκι ως πολέμαρχος οφείλεται στο γεγονός ότι το θάρρος είναι μεταδοτικό», γράφει το περιοδικό, του οποίου ο ρεπόρτερ μπόρεσε να συνοδεύσει τον Ουκρανό πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στη Χερσώνα.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό. Ο κωμικός Ζελένσκι γελωτοποιός της Δύσης και των Διεθνών Οργανισμών εμφανίζεται ως η πολιτική προσωπικότητα της χρονιάς και ως ο μέγας πολέμαρχος……Δεν αντέχει σε κριτική.

Η εικόνα του …!!! Σε όλα τα κοινοβούλια του κόσμου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς σε όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα Φεστιβάλ όπως αυτό στις Κάννες κυρίαρχη η ομιλούσα εικόνα του όχι η φυσική παρουσία του. Αυτή είναι η νέα διακυβέρνηση. Ο Μεγάλος Αδερφός Αδόλφος Ζελένσκι…. To star system στην υπηρεσία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

όμηρος των Ταγμάτων Αζοφ
Η προσέγγιση του φανταχτερού Volodymyr με τους πιο ακραίους εκπροσώπους της ουκρανικής εθνικιστικής δεξιάς δεν είναι το λιγότερο από τα παράξενα του Zelensky. Αυτή η συνενοχή αρνήθηκε αμέσως με τη μεγαλύτερη επιθετικότητα από τον δυτικό Τύπο, ο οποίος τη θεώρησε σκανδαλώδη λόγω της εβραϊκής καταγωγής του προέδρου, που ανακαλύφθηκε ξανά ξαφνικά.

Η εβραϊκή του καταγωγή, ακόμη κι αν είναι σχετικά μακρινή και δεν είχε διεκδικηθεί ποτέ πριν από τον Φεβρουάριο του 2022, προφανώς αποκλείει κάθε αντισημιτισμό από την πλευρά του. Αυτή η προσέγγιση λοιπόν δεν προδίδει συγγένεια, αλλά είναι θέμα κοινόχρηστου λόγου ύπαρξης και ένα καλά κατανοητό μείγμα πραγματισμού και ενστίκτου για φυσική και πολιτική επιβίωση.

Πρέπει να επιστρέψετε στον Οκτώβριο του 2019 για να κατανοήσετε τη φύση της σχέσης μεταξύ του Zelensky και της ακροδεξιάς. Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτοί οι ακροδεξιοί σχηματισμοί, ακόμα κι αν ζυγίζουν μόνο το 2% του εκλογικού σώματος, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα με υψηλά κίνητρα και καλά οργανωμένα άτομα που είναι χωρισμένα σε πολυάριθμες ομάδες και κινήματα, εκ των οποίων το σύνταγμα Αζόφ (συνιδρυτής και χρηματοδότης από το 2014 ο Kolomoisky είναι ο ολιγάρχης μέντορας του Ζελένσκι!) είναι μόνο το πιο γνωστό. Οι οργανώσεις Aïdar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C14 και National Corps πρέπει να προστεθούν σε αυτό.

Το C14, που ονομάστηκε έτσι λόγω του αριθμού των λέξεων στη φράση του Αμερικανού νεοναζί Ντέιβιντ Λέιν (“Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά”), είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό, αλλά το πιο τρομακτικό για τη ρατσιστική βία στην Ουκρανία. Όλες αυτές οι ομάδες συγχωνεύτηκαν λίγο-πολύ στον ουκρανικό στρατό και την εθνική φρουρά με πρωτοβουλία του αρχηγού τους, του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος βασίλεψε στον ουκρανικό μηχανισμό ασφαλείας από το 2014 έως το 2021. Είναι αυτοί που αποκαλούσε ο Ζελένσκι «βετεράνους» από το φθινόπωρο του 2019.

υπερεθνικιστική σταυροφορία
Ο Ζελένσκι επιχείρησε μαζί με τους εξτρεμιστές την εθνικιστική σταυροφορία τους. Μετά το Νοέμβριο του 2019, δέχθηκε αρκετούς ακροδεξιούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Yehven Taras, του ηγέτη των C14, ενώ ο πρωθυπουργός του εμφανίστηκε δίπλα στον Andryi Medvedko, ένα νεοναζί ύποπτο για φόνο. Υποστηρίζει επίσης τον ποδοσφαιριστή Zolzulya ενάντια στους Ισπανούς οπαδούς που τον κατηγορούν ότι είναι Ναζί λόγω της δηλωτικής υποστήριξής του στον Stepan Bandera, τον εθνικιστή ηγέτη που συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του πολέμου (και με τη CIA μετά τον πόλεμο) και στο εβραϊκό Ολοκαύτωμα.

Η συνεργασία με τους εθνικιστές ριζοσπάστες είναι καθιερωμένη. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Ζελένσκι διόρισε τον υπερεθνικιστή του Pravy Sektor τον Dmytro Yarosh ειδικό σύμβουλο του αρχιστράτηγου του ουκρανικού στρατού και, από τον Φεβρουάριο του 2022, ηγέτη του Εθελοντικού Στρατού που κυριαρχεί στον τρόμο. Ταυτόχρονα, διόρισε τον Oleksander Poklad, με το παρατσούκλι «ο στραγγαλιστής» λόγω του γούστου του για βασανιστήρια, ως επικεφαλή της αντικατασκοπείας της SBU. Τον Δεκέμβριο, δύο μήνες πριν από τον πόλεμο, ήταν η σειρά ενός άλλου ηγέτη του Pravy Sektor, του διοικητή Dmytro Kotsuybaylo, να του απονεμηθεί ο τίτλος του «Ήρωα της Ουκρανίας», ενώ, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, ο Zelensky αντικατέστησε τον περιφερειακό κυβερνήτη της Οδησσού με τον Maksym Marchenko, πρώην διοικητή του υπερεθνικιστικού τάγματος Aïdar.

Επιθυμία να κατευνάσει την ακροδεξιά δίνοντάς της θέσεις; Κοινός υπερπατριωτισμός; Ή απλή σύγκλιση συμφερόντων μεταξύ ενός νεοφιλελεύθερου ατλαντιστή και φιλοδυτικού δεξιού και μιας υπερεθνικιστικής ακροδεξιάς που ονειρεύεται να σπάσει τη Ρωσία και να «ηγηθεί των λευκών φυλών του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία ενάντια στους Untermenschen που καθοδηγούνται από τους Σημίτες», σύμφωνα με τα λόγια. του πρώην βουλευτή Andryi Biletsky, επικεφαλής του Εθνικού Σώματος; Δεν ξέρουμε πραγματικά, κανένας δημοσιογράφος δεν τολμούσε να κάνει την ερώτηση στον Ζελένσκι.

Αυτό που δεν αμφισβητείται, ωστόσο, είναι η ολοένα και πιο αυταρχική, ακόμη και εγκληματική, μετατόπιση του ουκρανικού καθεστώτος...Διότι, ενώ τα μέσα ενημέρωσης κοιτάζουν αλλού, είναι μια πραγματική εκστρατεία εκφοβισμού, απαγωγών και εκτελέσεων που υφίστανται τοπικοί και εθνικοί αιρετοί αξιωματούχοι, με την υποψία ότι είναι Ρώσοι πράκτορες ή ότι συνεργάζονται με τον εχθρό επειδή θέλουν να αποφύγουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Ένας προδότης λιγότερος στην Ουκρανία! Τον βρήκαμε σκοτωμένο και δικάστηκε από το λαϊκό δικαστήριο!». Κάπως έτσι ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Telegram τη δολοφονία του Βολοντίμιρ Στροκ, δημάρχου και πρώην βουλευτή της μικρής πόλης της Κρεμνίνας. Ως ύποπτος ότι συνεργάστηκε με τους Ρώσους, απήχθη και στη συνέχεια βασανίστηκε πριν τον εκτελέσουν. Στις 7 Μαρτίου, ήταν η σειρά του δημάρχου του Gostomel να σκοτωθεί επειδή ήθελε να διαπραγματευτεί έναν ανθρωπιστικό διάδρομο με τον ρωσικό στρατό. Στις 24 Μαρτίου, ο δήμαρχος του Κουπιάνσκ ζήτησε από τον Ζελένσκι να απελευθερώσει την κόρη του που είχε απαχθεί από κολλητούς του της SBU. Την ίδια ώρα, ένας από τους Ουκρανούς διαπραγματευτές βρίσκεται νεκρός αφού κατηγορήθηκε για προδοσία από τα εθνικιστικά ΜΜΕ. Έντεκα δήμαρχοι λείπουν μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που δεν κατέλαβαν ποτέ οι Ρώσοι…

Απαγορεύτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Όμως η καταστολή δεν σταματά εκεί. Χτυπά τα επικριτικά ΜΜΕ, που όλα έχουν κλείσει, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν όλα διαλυθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Ζελένσκι έκλεισε τρία κανάλια της αντιπολίτευσης που θεωρούνταν φιλορωσικά και πιστεύεται ότι ανήκουν στον ολιγάρχη Viktor Medvedchuk, το NewsOne, το Zik και το 112 Ukraine. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει αυτή την επίθεση στην ελευθερία του Τύπου δηλώνοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να αντιμετωπίσουν την κακοήθη επιρροή της Ρωσίας…». Τον Ιανουάριο του 2022, έναν μήνα πριν τον πόλεμο, ήρθε η σειρά της αλυσίδας Nash να κλείσει. Μετά την έναρξη του πολέμου, το καθεστώς κυνήγησε αριστερούς δημοσιογράφους, μπλόγκερ και σχολιαστές. Στις αρχές Απριλίου επηρεάστηκαν και δύο δεξιά κανάλια. Channel 5 και Pryamiy. Προεδρικό διάταγμα υποχρεώνει όλα τα κανάλια να μεταδίδουν ένα ενιαίο αφήγημα, φιλοκυβερνητικό φυσικά. Πρόσφατα το κυνήγι μαγισσών επεκτάθηκε ακόμη και στον πιο δημοφιλή επικριτικό μπλόγκερ της χώρας, τον Ουκρανό Ναβάλνι, Ανατόλι Σάρι, ο οποίος συνελήφθη στις 4 Μαΐου από τις ισπανικές αρχές μετά από αίτημα της ουκρανικής πολιτικής αστυνομίας….αλλά που δεν έχουμε ακούσει ποτέ στα δυτικά μέσα ενημέρωσης…

Η εκκαθάριση ήταν ακόμη πιο σοβαρή για τα πολιτικά κόμματα.

Αποδεκάτισε τους κύριους αντιπάλους του Ζελένσκι. Την άνοιξη του 2021, το σπίτι του κύριου εξ αυτών, του Medvedchuk, που φημολογείται ότι είναι κοντά στον Πούτιν, λεηλατήθηκε και ο ιδιοκτήτης του τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στις 12 Απριλίου, ο βουλευτής φυλακίστηκε βίαια σε μυστικό μέρος, εμφανώς ναρκώθηκε, στερήθηκε επισκέψεων πριν εκτεθεί στην τηλεόραση και προσφέρθηκε ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των υπερασπιστών του Azovstal, σε πείσμα όλων των συμβάσεων της Γενεύης. Οι δικηγόροι του, απειλούμενοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την υπεράσπιση του υπέρ κάποιου προσκείμενου στις υπηρεσίες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν ο Πέτρο Ποροσένκο, που ανέβαινε στις κάλπες, που κατηγορήθηκε για προδοσία. Στις 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 3:07 μ.μ., μπορούσε να διαβαστεί στον επίσημο ιστότοπο της SBU ότι ήταν ύποπτος για διάπραξη εγκλημάτων προδοσίας και υποστήριξης τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος ήταν παρόλα αυτά ένας φρενήρης αντι-Ρώσος, κατηγορήθηκε ότι «έκανε την Ουκρανία ενεργά εξαρτημένη από τη Ρωσία και τους ηγέτες των ψευδοδημοκρατιών υπό ρωσικό έλεγχο».

Στις 3 Μαρτίου, οι ακτιβιστές Lizvizia της αριστεράς δέχθηκαν επιδρομές από την SBU και δεκάδες φυλακίστηκαν. Στη συνέχεια, στις 19 Μαρτίου, η καταστολή έπληξε ολόκληρη την ουκρανική αριστερά. Με διάταγμα, απαγορεύονται έντεκα αριστερά κόμματα, και συγκεκριμένα το Κόμμα για τη Ζωή, η Αριστερή Αντιπολίτευση, το Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ουκρανίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ουκρανίας, η Ένωση Αριστερών Δυνάμεων, οι Σοσιαλιστές, το Κόμμα Sharyi, το δικό μας, το κράτος , το μπλοκ της αντιπολίτευσης Volodymyr Saldo Bloc.

Άλλοι ακτιβιστές, μπλόγκερ και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνελήφθησαν και βασανίστηκαν, ο δημοσιογράφος Yan Taksyur, η ακτιβίστρια Elena Brezhnaya, ο μποξέρ MMA Maxim Ryndovskiy και η δικηγόρος Elena Viacheslavova, της οποίας ο πατέρας κάηκε μέχρι θανάτου στο πογκρόμ της 2ας Μαΐου 2014 στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό.

Για να συμπληρώσουμε αυτόν τον κατάλογο, θα αναφέρουμε επίσης αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες που γδύθηκαν και μαστιγώθηκαν δημόσια από τους εθνικιστές στους δρόμους του Κιέβου, αυτούς τους Ρώσους αιχμαλώτους που ξυλοκοπήθηκαν και των οποίων τα πόδια πυροβολήθηκαν πριν εκτελεστούν, αυτόν τον στρατιώτη που του έβγαλαν το μάτι πριν τον σκοτώσουν, εκείνα τα μέλη της Λεγεώνας της Γεωργίας που εκτέλεσαν Ρώσους αιχμαλώτους σε ένα χωριό κοντά στο Κίεβο, ενώ ο αρχηγός τους καυχιόταν ότι δεν είχε ποτέ αιχμάλωτους. Στο κανάλι της Ουκρανίας 24, είναι ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του στρατού που δηλώνει ότι έδωσε εντολή «να ευνουχιστούν όλοι οι Ρώσοι άνδρες επειδή είναι υπάνθρωποι χειρότεροι από τις κατσαρίδες». Τέλος, η Ουκρανία κάνει μαζική χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου της Clearview για να εντοπίσει Ρώσους νεκρούς και να διανείμει τις φωτογραφίες τους στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα, διαπομπεύοντάς τους…

Βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός
Θα μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε τα παραδείγματα, τόσα πολλά είναι τα αποσπάσματα και τα βίντεο με τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τα στρατεύματα του υπερασπιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προεδρεύει στα πεπρωμένα της Ουκρανίας. Αλλά θα ήταν κουραστικό και αντιπαραγωγικό για μια κοινή γνώμη πεπεισμένη ότι αυτές οι βάρβαρες συμπεριφορές οφείλονται αποκλειστικά στους Ρώσους.

Γι’ αυτό καμία ΜΚΟ δεν ανησυχεί, το Συμβούλιο της Ευρώπης σιωπά, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν ερευνά, οι οργανώσεις για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου σιωπούν. Δεν άκουσαν καλά τι τους είπε ο ευγενικός Volodymyr κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Boutcha στις αρχές Απριλίου: «Αν δεν βρούμε μια πολιτισμένη διέξοδο, ξέρετε τους ανθρώπους μας, θα βρουν μια απολίτιστη διέξοδο».

Το πρόβλημα της Ουκρανίας είναι ότι ο πρόεδρός της, ηθελημένα ή μη, παραχώρησε την εξουσία σε εξτρεμιστές στο εσωτερικό και σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ εξωτερικά για να λατρεύεται από τα πλήθη σε όλο τον κόσμο. Δεν ήταν αυτός που δήλωσε σε Γάλλο δημοσιογράφο στις 5 Μαρτίου, δέκα μέρες μετά τη ρωσική επιχείρηση: «Σήμερα, η ζωή μου είναι όμορφη. Πιστεύω ότι είμαι περιζήτητος. Νιώθω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό νόημα της ζωής μου: να είμαι επιθυμητός. Νιώθετε ότι δεν αναπνέετε απλώς, περπατάτε και τρώτε κάτι. Ζείτε!”.

Ο Ζελένσκι είναι σπουδαίος ηθοποιός. Όπως ο προκάτοχός του που έπαιξε τον Δρ Τζέκιλ και τον κύριο Χάιντ το 1932, του αξίζει να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου της δεκαετίας. Αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει το έργο της ανοικοδόμησης της χώρας του που καταστράφηκε από έναν πόλεμο που θα μπορούσε να είχε αποφύγει το 2019, η επιστροφή στην πραγματικότητα μπορεί να είναι δύσκολη.

Σε όλα αυτά να προστεθεί ότι πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτίθεται ν΄απαγορεύσει τη μεγαλύτερη Εκκλησία της Ουκρανίας ενώ τα όργανά του επιδίδονται σε πογκρόμ διώξεων κατά των πιστών και αξιωματούχων της

Το ότι η Δύση λανσάρει ως πρότυπο αυτό το μοντέλο ολοκληρωτικής διακυβέρνησης μιας κατ΄επίφαση Δημοκρατίας είναι πολύ επικίνδυνο. Παραμονεύει η Κιεβοποίηση του πολιτικού μοντέλου διαχείρισης εξουσίας...

Παραμονές της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το TIME προκαλεί τη νοημοσύνη και την ιστορική μνήμη με με τη συγκεκριμένη δημοσίευση…

dimpenews.com