Διωγμοί Ορθοδόξων στην Ουκρανία..Τρεις ακόμη επίσκοποι της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διώκονται. Τους επιβλήθηκε κατ΄οίκον περιορισμός!!!

Μητροπολίτης Ιωάσαφ κατ΄οίκον περιορισμός

Διωγμοί Ορθοδόξων στην Ουκρανία.. η συνέχεια…Τρεις επίσκοποι της Κανονικής Εκκλησίας Ουκρανίας διώκονται από το καθεστώς. Τους επιβάλουν ως και κατ΄οίκον περιορισμό ως μιάσματα. Η σατανική ανίερη συμμαχία ενός Εβραίου και των ναζήδων που δίνει κάλυψη στα ανοσιουργήματα τους λόγω καταγωγής εκμεταλλευόμενος με τον πιο ανίερο τρόπο το μαρτύριο εκατομμυρίων ομοφύλων του στο Ολοκαύτωμα

Ένας τρίτος ιεράρχης της Kανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώθηκε για επίσημη υποψία από την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU), καθώς το κράτος συνεχίζει να πιέζει την Εκκλησία και ερευνά την εκκλησιαστική περιουσία σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή τη φορά, η SBU ανέφερε τις επίσημες υποψίες της στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σούμι Ιώβ, εφημέριο της Επισκοπής Ternopil και πρύτανη του Θεολογικού Σεμιναρίου Pochaev, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της SBU.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η SBU έχει συγκεντρώσει «πολλά στοιχεία» για τις «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες» του Σεβασμιωτάτου, υποστηρίζοντας ότι διένειμε μηνύματα και υποκίνησε θρησκευτική έχθρα μέσω ενός ανώνυμου προφίλ στο Facebook.

Η SBU λέει επίσης ότι βρήκε φιλολογία υπέρ του Κρεμλίνου στον τόπο διαμονής του και στο σεμινάριο.

Η κρατική υπηρεσία έχει αναρτήσει τακτικά φωτογραφίες μετά τις έρευνές της σε ακίνητα του UOC, που συνήθως δείχνουν πνευματικά και θεολογικά βιβλία και βιβλία κατά των Ουκρανών σχισματικών. Υπάρχουν επίσης πολλοί ισχυρισμοί ότι η SBU φυτεύει φυλλάδια και άλλη βιβλιογραφία που υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι η Εκκλησία είναι αντι-ουκρανική.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωανάθαν, στο παρελθόν του Tulchin, ειδοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου ότι ήταν ύποπτος για υποκίνηση θρησκευτικής εχθρότητας. Περισσότερες κατηγορίες προστέθηκαν αργότερα μέσα στον μήνα.

Η SBU ισχυρίζεται επίσης ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωάσαφ, πρώην Επίσκοπος Kirovograd (η Σύνοδος τον διόρισε ως εφημέριο της Μητρόπολης του Κιέβου στις 23 Νοεμβρίου), συντόνισε «τη διάδοση των απόψεων υπέρ του Κρεμλίνου στην περιοχή». Η SBU είχε κάνει έρευνα στο σπίτι του τον Οκτώβριο.«Ο δικαστής αποφάσισε να εφαρμόσει απαγορευτικό μέτρο στον μητροπολίτη με τη μορφή κατ’ οίκον περιορισμού με απαγόρευση εξόδου από το σπίτι από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Απαγόρευση να ταξιδέψει εκτός της περιοχής Kirovograd.Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Επίσκοπο αν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο.”
«Θέλημα Θεού για όλους! Είθε ο Κύριος να δώσει ειρήνη», απάντησε ο Μητροπολίτης Ιωάσαφ και ευλόγησε τους παρευρισκόμενους».”Κατόπιν αιτήματος των δυνάμεων ασφαλείας, η υπηρεσία ασφαλείας συνέλεξε “αδιαμφισβήτητα στοιχεία” της “αντιουκρανικής δραστηριότητας” του επισκόπου. Η SBU ισχυρίζεται ότι “διένειμε” μηνύματα ταπεινωτικών για την εθνική τιμή και αξιοπρέπεια των Ουκρανών μέσω των κοινωνικών δικτύων. συνέβαλε στην υποκίνηση θρησκευτικής εχθρότητας με τις πράξεις του.και μίσους».

Η Υπηρεσία Ασφαλείας έχει επίσης ειδοποιήσει τον Ιερομόναχο Ζαχαρία, τον ιερέα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου που υπηρετούσε και έχριζε τους πιστούς ενώ μια ομάδα γυναικών τραγουδούσε ένα τραγούδι για την πνευματική αναγέννηση της Αγίας Ρωσίας τον περασμένο μήνα, είναι επίσης κατηγορούμενος.

dimpenews.com