ΕΚΤΑΚΤΟ Συρία : Η Τουρκία αποδέχθηκε την πλήρη απόσυρση από Β Συρία. Έρχεται κατά δω…..Ανοίγει και το κουρδικό; Αποδέχθηκε σεβασμό εθνικής κυριαρχίας,εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, επαναλειτουργία του M4 και συμφώνησαν πως το νυν PKK, πληρεξούσιος ΗΠΑ-Ισραήλ απειλή για τη Συρία,Τουρκία.


Συρία : Η Τουρκία αποδέχθηκε την πλήρη αποχώρηση από τα βόρεια της χώρας δηλ. από Ιντλίμπ και περαιτέρω….

Eίναι κοινό μυστικό ότι αν κλείσει το μέτωπο με Συρία η Τουρκία θα έρθει κατά εδώ…..

Πηγή από την εφημερίδα al Watan σχετικά με τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης της Μόσχας:

  • Η Τουρκία συμφώνησε να αποσυρθεί πλήρως από τα συριακά εδάφη που κατέχει στο βορρά.
  • Συζητήθηκε η εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2020 σχετικά με τη διάνοιξη του δρόμου Μ4.
  • Τα μέρη που συγκεντρώθηκαν συμφώνησαν ομόφωνα ότι οι ομάδες του PKK αποτελούν απειλή για τη Συρία και την Τουρκία.

Πιθανώς ανοίγει και το κουρδικό.

Τι αναφέρει η al Watan:

Τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης της Μόσχας: αποχώρηση του τουρκικού στρατού, σεβασμός της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, η επαναλειτουργία του M4 και ότι το οι πολιτοφυλακές PKK, πληρεξούσιοι ξένων δυνάμεων που αποτελούν απειλή για τη Συρία και την Τουρκία

Πηγές παρακολούθησης στη Δαμασκό επιβεβαίωσαν στο Al-Watan ότι η ατμόσφαιρα της τριμερούς συνάντησης που διεξήχθη στη Μόσχα και υπό την αιγίδα της Ρωσίας ήταν το αποτέλεσμα πολλών συναντήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί προηγουμένως μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών στην Τουρκία και τη Συρία, και ότι αυτή η συνάντηση δεν θα έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς πολλά σημεία να συμφωνηθούν μεταξύ των δύο πλευρών και με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Δαμασκού και των όρων της, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από όλα τα εδάφη της Συρίας.

Η πηγή, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, λέει ότι το δρόμο της συρροτουρκικής προσέγγισης άνοιξαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά εκείνα που βρίσκονται κοντά στον Ερντογάν.Μέσα σε μήνες, έχουν δημοσιευτεί ειδήσεις, άρθρα και αναλύσεις που επιβεβαιώνουν ότι το συμφέρον της Τουρκίας έχει γίνει αποτέλεσμα πολιτικών αλλαγών και παγκόσμιων μετασχηματισμών – σε προσέγγιση και συμφιλίωση με τη Δαμασκό, και είναι απαραίτητο να μπουν τέλος στις διαφορές και να βρεθούν λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της περιοχής.
Η πηγή επιβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα και συγκέντρωσε τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Hulusi Akar και τον στρατηγό Ali Mahmoud Abbas, παρουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Sergey Shoigu, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία συμφώνησε σε πλήρη αποχώρηση από τη Συρία. εδάφη που κατέχει στο βορρά, πέραν της επιβεβαίωσης της Άγκυρας για το σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, συζήτησαν επίσης την εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη το 2020 σχετικά με το άνοιγμα του δρόμου Μ4.
Η πηγή λέει: Τα συγκεντρωμένα μέρη επιβεβαίωσαν ότι η πολιτοφυλακή του PKK είναι (πλέον) μια πολιτοφυλακή πληρεξούσιων για την Αμερική και το Ισραήλ και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Συρία και την Τουρκία.

Η πηγή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ό,τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση αυτή θα παρακολουθηθεί μέσω εξειδικευμένων επιτροπών που συγκροτήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή εφαρμογή και παρακολούθηση και ότι θα πραγματοποιηθούν επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο μερών για περαιτέρω συντονισμό.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Συρίας ότι ο Σύρος και ο Τούρκος πρόεδρος θα μπορούσαν να συναντηθούν εάν πληρούνταν οι προϋποθέσεις.

Το άνοιγμα του διεθνούς αυτοκινητόδρομου M4 υπό έλεγχο Συρίας που συμφωνήθηκε από Τουρκία σημαίνει αποκατάσταση των περιοχών Jabal Al-Zawiya, Ariha, Mahambel, Jisr Al-Shughour, Badama Al-Tufahiyah και Kοbani! Κι επαναφορά της πεδιάδας Al-Ghab στα όρια Χάμα, Ιντλίμπ που είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία της Συρίας!

alarabiya: Tσαβούσογλου: είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τις ζώνες που ελέγχουμε στη Συρία στις αρχές της Δαμασκού!!!!

dimpenews.com