Mε το ελληνικό εθνόσημο μαρκαρισμένο με το Ζ στην πρώτη γραμμή μάχης στο Ντονμπάς! Ποιός είναι…

Mε το ελληνικό εθνόσημο μαρκαρισμένο με το Ζ στην πρώτη γραμμή μάχης στο Ντονμπάς! βιρτουόζος βιολιστής γόνος διάσημων Ρώσων μουσικών. Έπαιξε Μπαχ τριακόσια μέτρα από την έκρηξη των οβίδων ο βιολιστής Petr Lundstrem στο Donbass.
Ο Pyotr Lundstrem είναι ένας βιρτουόζος βιολιστής, ο διάδοχος δύο ισχυρών καλλιτεχνικών δυναστειών: ο ανιψιός του θρυλικού τζαζμάν Oleg Lundstrem από την πατρική πλευρά και από τη μητρική πλευρά, ο εγγονός του διάσημου πιανίστα Mikhail Voskresensky, γιος του βιολονίστα Leonid. Lundstrem και της πιανίστριας Maria Voskresenskaya. Ο Πέτρος είναι απόφοιτος του Ωδείου της Μόσχας, της Ανώτατης Μουσικής Σχολής Queen Sofia στη Μαδρίτη (σπούδασε με τον σπουδαίο Zakhar Bron), βραβευμένος με πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς. Από το 2019, η σφαίρα των ενδιαφερόντων του είναι το Donbass. Ταξιδεύει συνεχώς εκεί με συναυλίες, και οι περισσότερες δίνονται στην πρώτη γραμμή.

Από συνέντευξή του
— Το πρώτο σας ταξίδι στο Donbass πραγματοποιήθηκε το 2019. Πώς προέκυψε αυτό το θέμα

  • Στις 10 Απριλίου δώσαμε μια συναυλία στη Μαριούπολη. Μερικά χιλιόμετρα από εμάς έγιναν σκληρές μ

Έχετε παίξει ποτέ στην πρώτη γραμμή;

  • Επανειλημμένα. Πηγαίνω στο Ντονμπάς κάθε μήνα για 5-6 μέρες. Στη συνέχεια, τον Μάιο, πήγαμε στις θέσεις μάχης του τάγματος 1117 «Rus». Τέσσερις διαφορετικές εταιρείες, καθεμία από τις οποίες βρισκόταν σε θέσεις μάχης στην πρώτη γραμμή. Είχα οκτώ συναυλίες, από τις οποίες οι μισές έγιναν κυριολεκτικά 300-500 μέτρα από τις θέσεις των Ναζί. Έχουμε ακόμη και ένα βίντεο για το πώς ο Ταμερλάνος και εγώ παίζουμε στο τανκ και μετά κατεβαίνουμε από αυτό. Μετά από αυτό, οι μαχητές αφαιρούν τα κλαδιά από το τανκ και πηγαίνει κατευθείαν στη μάχη.

dimpenews.com