Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση του Soledar!!!

Wagner στο ναό Μεταμόρφωσης στο Σολεντάρ

Τα ρωσικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση του Soledar, ανέφερε το Υπ. Άμυνας Ρωσίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 700 ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν περισσότερα από 300 οπλικά συστήματα τις τελευταίες τρεις ημέρες των μαχών στο Soledar, δήλωσε ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
Τα ρωσικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση του Soledar από τον ουκρανικό στρατό το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ρωσίας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

«Το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση της πόλης Σολεντάρ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Ντόνετσκ», είπε ο στρατηγός.

Ο πλήρης έλεγχος του Soledar καθιστά δυνατή την αποκοπή των οδών ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στο Artyomovsk που βρίσκεται νοτιοδυτικά και στη συνέχεια τον αποκλεισμό της πόλης και εγκλωβισμό του ουκρανικού στρατού εκεί, εξήγησε ο στρατηγός.

Η κατάληψη του Soledar από τα ρωσικά στρατεύματα διευκολύνθηκε από συνεχείς αεροπορικές επιδρομές, πυραύλων και πυροβολικού στις θέσεις του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ο Konashenkov.

“Το Soledar καταλήφθηκε χάρη σε συνεχείς επιδρομές στον εχθρό με αεροσκάφη επίθεσης και στρατιωτικής αεροπορίας, στρατιές πυραύλων και πυροβολικό της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων (δυνάμεων). Έκαναν συνεχώς επικεντρωμένα πλήγματα στις θέσεις του ουκρανικού στρατού στην πόλη, αρνούμενοι στον εχθρό την αναδιάταξη εφεδρειών, τις προμήθειες πυρομαχικών και τις προσπάθειές του να υποχωρήσει σε άλλες αμυντικές γραμμές», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 700 Ουκρανούς στρατιώτες και περισσότερα από 300 οπλικά συστήματα τις τελευταίες τρεις ημέρες των μαχών στο Soledar, είπε ο Konashenkov.

«Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, πάνω από 700 Ουκρανοί στρατιώτες και περισσότερα από 300 οπλικά συστήματα καταστράφηκαν στην περιοχή της πόλης Σολεντάρ», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξαφάνισαν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην απελευθέρωση του Σολεντάρ αφού κέρδισαν υψώματα διοίκησης και απέκλεισαν την πόλη από το βορρά και το νότο, ανέφερε ο Κονασένκοφ.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την απελευθέρωση του Soledar, οι μονάδες της Αερομεταφερόμενης Δύναμης πραγματοποίησαν έναν ελιγμό μυστικότητας από άλλη κατεύθυνση και επιτέθηκαν με επιτυχία σε θέσεις του ουκρανικού στρατού από την πορεία, έχοντας κερδίσει υψώματα διοίκησης και απέκλεισαν την πόλη από τη βόρεια και τη νότια πλευρά». είπε ο εκπρόσωπος.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στην απελευθέρωση του Soledar, ανέφερε ο Konashenkov.

«Στις επιχειρήσεις τους για την απελευθέρωση της πόλης, μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που παρείχαν αεροπορική υποστήριξη στα ουκρανικά στρατεύματα», είπε ο εκπρόσωπος.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν εννέα ρουκέτες αμερικανικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, εκτοξευτές πυραύλων Olkha και Uragan που εκτοξεύτηκαν από τον ουκρανικό στρατό εναντίον των οχυρών που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Soledar, διευκρίνισε ο στρατηγός.

Οι δυνάμεις και οι δυνατότητες του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW) ανέτρεψαν τη διοίκηση και τον έλεγχο του εχθρού κατά την απελευθέρωση του Soledar και απέτρεψαν μια ουκρανική επίθεση με drone, ανέφερε ο Konashenkov.

«Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου και οι δυνατότητες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων που συγκεντρώθηκαν σε εκείνη την περιοχή απενεργοποίησαν τη διοίκηση και τον έλεγχο του εχθρού και απέτρεψαν μια επίθεση από ουκρανικά UAV», είπε ο εκπρόσωπος.

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τις ρωσικές ομάδες μάχης προέβλεπαν την επιτυχή επίθεση των μονάδων επίθεσης στην απελευθέρωση του Soledar, είπε ο στρατηγός.TASS

dimpenews.com